Skocz do zawartości
IGNORED

Igła do wkładki SHURE M75CS.

Audiotechnology

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Dostałem gramofon, który po małej modernizacji całkiem nadaje się do osłuchu. Jednakowoż posiada on uszkodzoną igłę przy resorze. Jest on wyposażony w oryginalną wkładkę typu MM - SHURE M75CS. Problem jest taki, że nigdzie nie mogę znaleźć do niej igły! Sama wkładka jest w 100% sprawna i nie wymaga wymiany (po podłożeniu pod igłę dla testu kawałeczka watki grają równomiernie 2 kanały stereo). Na allegro znalazłem igłę zamienną do wkładek serii SHURE M75

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lecz na aukcji jest opisane, iż pasuje ona do modeli: 75 C, 6S, B II, G II, E, EC S, ED II, EJ II. Więc jak widać nie ma tam wymienionego modelu CS.

Igła którą obecnie posiadam jest idealnie taka sama jak ta

Shure-N91ED-LPG_md.jpg

jest to igła od modelu M91ED, lecz nie wiem czy to ważne, ale moja jest koloru ciemnoszarego (gdzieś w internecie znalazłem że kolory mają znaczenie?)

Moje pytanie - czy igła z aukcji może jednak będzie kompatybilna? Czy Ktoś miał podobny problem z taką wkładką? Czy macie jakieś propozycje?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/99983-ig%C5%82a-do-wk%C5%82adki-shure-m75cs/

Tak, rozumiem, przytoczyłem tylko że taka jest identyczna :) Zakupię więc tę igłę z aukcji (jak radzi seniortelefono) i zobaczę jak będzie. Sprzedający określa, iż ta sprzedawana przez niego również ma sferyczny szlif, więc wszystko powinno się zgadzać.

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc!

• 2 tygodnie później...

Zamówiłem igłę, niestety pytałem człowieka - nie ma żadnej eliptycznej która pasowała by do tej wkładki. Na dniach skończę gramofon i opiszę czy wszystko zgrywa się w 100%. Puki co ślicznie dziękuję za pomoc oraz pozdrawiam :)

Igła doszła, jeśli Ktoś potrzebował by takiej informacji - idealnie pasuje. Dodam nad to że brzmienie tej wkładki jest niesamowicie dobre. Co prawda to jeden z moich pierwszych odtwarzaczy czarnych płyt, ale jestem wprost zachwycony brzmieniem, góra jest niesamowicie przejrzysta i dźwięczna - niespotykane na większości CD!

Pozdrawiam oraz jeszcze raz dziękuję za pomoc :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.