Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer cs-7070 vs Altus?

angelo

Rekomendowane odpowiedzi

Mam mozliwosc nabycia wcenie 450zl kolumn pioneer cs-7070. CZy jes sens pakowac sie w taki sprzet?

Nie jestem audiofilem i wystarczy mi ze zagra to lepiej od Altusow ale czy tak w rzeczywistosci bedzie? ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/10009-pioneer-cs-7070-vs-altus/

tannoye beda dla mnie za grzeczne :P slucham rocka,metalu, i innej "niegrzecznej" muzyki z ktora tannoye raczej mi sie nie kojarza. moze dla swetrow lubiacych klasyke sa dobre ale nie dla takiego hardcoreowca jak ja ;))))))))))))))

angelo

masz 500 złotych,poczekaj nie spiesz się,oszczędzaj.

sovajazz

po wyglądzie kup sobie kbrx

doradzanie komuś kto ma altusy,tanoyi.....................to jest k...a chore

forum stereo to chyba klub podstarzałych gości,siedzących w skórzanych fotelach,palących gówniany tytoń,

sączących jakiegoś brendziaka i wsłuchujących sie w talerz z prawej,szelest z lewej i gdy ich lampowa, pełna niewysłowionej słodyczy lampowa końcówka,wypuści jakiś ssssssybilant,nie wiedzą czy mają zmienić majtki,

kabel,żonę,psa.

do k...y nędzy muzyka to są emocje,żywioł,cała ludzka natura.

dlatego .............no trudno,deliberujcie

>kaszan

"do k...y nędzy muzyka to są emocje,żywioł,cała ludzka natura" - pięknie to napisałeś, tak rzeczowo, od serca...

a propos altusów, wydobędziesz z nich ośli ryk, nie muzykę - ot różnica...

hyhy, jestem podstarzałym facetem palącym tandenty tytoń? hm.. ide do lustra, bo aż tak źle to jeszcze chyba nie jest... ;)

a co do Tannoya - co miałem niby napisać nie wiedząc z czym to gra i do czego będzie służyć? Koda to zły wybór (czytaj gorszy niż Tannoy), ale do ostrzejszego grania faktycznie może lepiej sie sprawdzić... gdyby angelo cokolwiek wpisał 'w omnie' nie byłoby sprawy, nie?

Zabieracie się za ostrą wymianę zdań, a padają tylko ciągle te same typy : Tannoy, Altus, Koda.............ble,ble.....

Za 1kzł dostaniesz w salonie piekne amerykańskie 3 drozne kolumny na dobrych przetwornikach, z dobrymi zaciskami. Fakt że składane w Chinach ale ostatnio to chyba zaszczyt mieć klocki z tego pieknego kraju. Tylko nie pomyl tego z Amtechem, chociaż też Ci wystarczą. Posłuchaj jeszcze GH, jakiś czas temu było o nich na forum, są zdaje się do nabycia w hipermarketach i dużych salonach audio.

Pozdrawiam

Olej te Pionieery. Kody szczerze mówiąc raczej też olej i tym czasem jedź na Altusach... rozglądaj się. Jeżeli całościowo schemat brzmienia z Altusów ci pasuje (nie interesuje cie super przestrzenność i wierne oddanie srednicy, a interesuje cię potężny bas i góra oraz coś pomiędzy) to rozejrzyj się za większymi JBL, Cerwin Vega może też duże Dali z podstawowych serii. A tak a prpos Altusów - kolega konttrabasista miał Altusy z jakimś tanim CD Sonego i Alchemist Axiom - niektórzy mogliby się zdziwić:))) Oczywiście kontynuuj ten wątek jak coś Ci wpadnie w oko. Pozdro!

paulinko

moja rada do Angelo chyba była wystarczająco czytelna.

sovajazz

takie pytanie zadałoby full gości z tego forum,których systemy tak skrzętnie dopieszczane przez lata ,wywalają się przy hip-hop,czy transie(tak się chyba pisze).Niestety kolumny to jest ostatnie ,ułomne urządzenie w torze audio ,na które tak naprawdę nikt nie znalazł recepty.Mój wpis nie ma nic wspólnego z wiekiem

i co zobaczyłeś w lustrze(powiedz lustereczko...............)

lolo- rozwiń myśl bo nie rozumiem..............

Kolumn GH słuchałem w salonie (mam na myśli fronty oczywiście) i jeśli chodzi o ten wątek to serio niczego innego sensownego w tej chwili nie widzę. A fakt że większość ludzi smieje się z Tannoyów to było do przewidzenia- jakiś czas temu prasa je zjechała więc już po nich.

Pozdrawiam

Aha- nie zapominajmy że chodziło właśnie o dobre mocne kolumny a nie o tannoye.

panie andrzej

nie wiem czy prasa je zjechała, czy nie,prasy od kilku lat nie czytam,bo wypacza mi rzeczywistość

m1i m2 to były dobre do słuchania w łazience,ewentualnie dużej toalecie,to "prasa" je wypromowala .

Nie miej pan żalu,posmarują będzie nastepny hit.

Andrzej to proste... coś jak "amerykańskie" jeansy z bazaru na Różyka

kaszan... nie udzielaj żadnych rad bo nic nie wiesz, a od słuchania pionka wiedzy Ci nie przybędzie, zwłaszcza o tym co potrafią wzmacniacze lampowe

a o małych Tannoyach to lepiej nic nie piszcie bo się tylko pogrążacie, ich zaletą jest to że nie przekłamują i dlatego bywają używane w studiach jako tanie monitory bliskiego odsłuchu, czego nie można powiedzieć o żadnych Tonsilach (przynajmniej narazie)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.