Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz PM KI Pearl Lite

steevi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Prosiłbym o opinię odnośnie następującego połączenia:

- wzmacniacz - Marantz PM KI Pearl Lite,

- cd - HARMAN/KARDON HD 970,

- głośniki - Phonar Monitor IIs

- interkonekt - Chord Chameleon Plus,

- kable głośnikowe - Chord Odyssey 2 lub Qed Xtube 400.

Do tej pory używałem Cambridge Audio A500 i całość grała całkiem fajnie. Jednak ostatnio stary A500 zaczął szwankować, pokrętło "balance" przestało działać i gra niektóre pasma ciszej(np. nie słychać solówki gitarowej tylko perkusje, bas i gitarę rytmiczną). Nie chce mi się bawić w naprawy, które mogą przekroczyć wartość wzmacniacza.

O Marantzu czytałem dobre opinie i pomyślałem i jego zakupie. Dodam, że słucham muzyki metalowej; black, death metal. Zależy mi na dynamicznym, dobrze kontrolowanym a nie dudniącym basie.

Napiszcie co o tym sądzicie

Dzięki

https://www.audiostereo.pl/topic/100197-marantz-pm-ki-pearl-lite/

Witaj,

znam dosyć dobrze kolumny Phonar Monitor IIS, przez nawet krótki okres czasu używałem je prywatnie w domu. W połączeniu ze wzmacniaczem Marantz PM KI Pealr Lite uzyskasz szczegółowy dźwięk z dobrą kontrolą basu, zgodny z Twoim opisem. Nie jestem jednak przekonany, że Marantz będzie najlepszym wzmacniaczem do muzyki metalowej. Bardziej w Twojej konfiguracji widziałbym wzmacniacz NAD C375BEE lub nawet tańszy NAD C356BEE, Roksan Kandy K2 Integrated Amplifier (chociaż nie jest to integra grająca ostro, agresywnie), Hegel H70, Primare I22.

Wybór jednak należy do Ciebie, serdecznie zapraszam na odsłuchy. Każdy ma inny gust, inne preferencje muzyczne, dlatego bardzo trudno jest doradzić konkretne rozwiązania.

W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj,

znam dosyć dobrze kolumny Phonar Monitor IIS, przez nawet krótki okres czasu używałem je prywatnie w domu. W połączeniu ze wzmacniaczem Marantz PM KI Pealr Lite uzyskasz szczegółowy dźwięk z dobrą kontrolą basu, zgodny z Twoim opisem. Nie jestem jednak przekonany, że Marantz będzie najlepszym wzmacniaczem do muzyki metalowej. Bardziej w Twojej konfiguracji widziałbym wzmacniacz NAD C375BEE lub nawet tańszy NAD C356BEE, Roksan Kandy K2 Integrated Amplifier (chociaż nie jest to integra grająca ostro, agresywnie), Hegel H70, Primare I22.

Wybór jednak należy do Ciebie, serdecznie zapraszam na odsłuchy. Każdy ma inny gust, inne preferencje muzyczne, dlatego bardzo trudno jest doradzić konkretne rozwiązania.

W przypadku pytań służę pomocą.

Dzięki za odpowiedź. Bardzo mi pomogła. Jutro idę się umówić na odsłuchy. Biorę pod uwagę Marantza i Primare. Pozostałych nie mają w Szczecinie.

A co myślisz o okablowaniu? Chord i Qued mam wypożyczone do porównania ale w związku z awarią wzmacniacza nie mam za bardzo jak ich porównać. Tyle ile zdążyłem zauważyć to Quedy są bardziej jakby to nazwać efekciarskie. Tylko nie wiem czy to nie będzie męczące na dłuższą metę.

• 8 miesięcy później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.