Skocz do zawartości
IGNORED

Czas na kable zasilające SZUKAM PORADY

maszmol

Rekomendowane odpowiedzi

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Risto ładnie cię wyłuskałem jako kolejnego elektryka, który wie co usłyszy, zanim spokojnie posłucha. W sumie to się sam wyłuskałeś.

Jest taka strona antykablarska gdzie też sobie jeden elektryk udowadnia, że ten wtyk to ten sam tylko za 1/3 ceny.

Czasem jednak trzeba posłuchać. Bo to samo z różnych źródeł gra jednak dość różnie. Jesteś w stanie to ogarnać? To, że znalazłes setną podróbkę tej samej wtyczki, za 1/100 ceny wcale nie oznacza, że będzie tak samo fajnie. Dociera?

Czy mam mnożyć różnice w parametrach technicznych między końcówkami na które sie powołujesz? Nie posłuchałeś ( uważam, że kłamiesz, że posłuchałeś swojej by fajniej wypaść), nie porównałeś ale już masz pewność, że chwyciłeś Pana Boga za nogi. 1/4 ceny! 1/4 ceny! 1/4 ceny! 1/4 ceny! 1/4 ceny! 1/4 ceny!

Hamuj! Słuchaj więcej mniej oceniaj po zdjęciach.

Frywolny, teraz ty - widzę - chcesz tych, za przeproszeniem, antycypantów nauczyć słuchania przed wydaniem sądu... Trud twój jest skazany na klęskę: zerknij, jakie brednie wypisują w klubiku mnicha o nicku StaryM. Ci ludzie wierzą w Boga, a imię jego jest A PRIORI.

:)

To, że znalazłes setną podróbkę tej samej wtyczki, za 1/100 ceny wcale nie oznacza, że będzie tak samo fajnie. Dociera?

Czy ty jakiś ograniczony jesteś, jaka k...wa podróbka , jak byk masz na wtyku PCE. Dla podpowiedzi to nie oznaczenie znaku CE inaczej tylko nazwa producenta. Idź do hurtowni i sprawdź ile kosztuje. Na stronie producenta:

-katalog skrócony- strona 29 - wtyczka uni-schuko gumowa 0521s

-cennik producenta : cena fabryczna 8,5zł

Pier....lisz trzy po trzy o jakichś podróbkach, znowu bez sensu, znowu wiesz lepiej. Nie wiem ile może kosztować podróbka, wątpię żeby podrabiać coś co w hurcie kosztuje 5zł

Jest taka strona antykablarska gdzie też sobie jeden elektryk udowadnia, że ten wtyk to ten sam tylko za 1/3 ceny.

Czasem jednak trzeba posłuchać. Bo to samo z różnych źródeł gra jednak dość różnie

Właśnie udowodniłeś jak słuchasz, kto tu słucha a kto pier...li głupoty. Czy przyjmiesz do Twojej ograniczonej świadomości że zajmując się czymś latami zawodowo można wiedzieć o czym się pisze? A już na pewno znać producentów ze swojej branży? Dociera?

Czy mam mnożyć różnice w parametrach technicznych między końcówkami na które sie powołujesz?

Byłoby po raz pierwszy na temat?

Frywolny, teraz ty - widzę - chcesz tych, za przeproszeniem, antycypantów nauczyć słuchania

Żeby kogoś czegokolwiek nauczyć trzeba coś wiedzieć.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

To mówisz, że podróba zawsze powinna mieć przekręconą nazwę? Bo inaczej taka podróba jest nie fair :)

Easy, easy :)

Pierwszy raz było o klasie A i innych różnicach. W innym wątku. Tutaj byśmy mnożyli różnice. Ot, np różne trafa :)

Dziwne, że elektryk nie wychwytuje takich detali, ta okazyjna cena tak przesłania zdrowy rozsądek?

Risto, ja wiem jedno: nie pomiary, oznaczania, mniemania etc., lecz uszy są potrzebne do wiedzenia czegokolwiek w dziedzinie audio. Istnieją ludzie, którzy wierzą we własne mniemania, nie posłuchawszy zawczasu tego, o czym mniemają. Czy ty się do nich zaliczasz?

Gość rydz

(Konto usunięte)
<br /><br />Użytkownicy <br />280 postów <br />Rejestracja: 08.03.2010 <br />Napisano wczoraj, 23:43 <br />rydz, daty rejestracji z różnicą niewielką , posty 1/10 . Ja nie mam umowy a Ty:)<br />Ale w sumie to racja, bez sensu się zrobiło. <br />

Jak pożyjesZ jeszcze trochę na tym forum,czego Ci życzę i załapiesz kontekst,będziemy gadać:)

Oho! młóćka poznała ogiera:)) Żeby tylko z tego jakiegoś kabelka nie było!:))

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Oho! młóćka poznała ogiera:)) Żeby tylko z tego jakiegoś kabelka nie było!:))

Krowa z koniem? To tylko lis może wyjść... z lasu obłudy, mniemań i przesądów.

I po CH...J to wszystko!.

Ci co nie sfiksowali do końca ,zdrowia życzę,dajcie żyć innym!

Rydzu, wyluzuj. Naprawdę żyjesz tym forum? A panienki, wódeczka, szus na nartach? Korzystaj, a nie - że świat ci się kończy na AS.

Risto, ja wiem jedno: nie pomiary, oznaczania, mniemania etc., lecz uszy są potrzebne do wiedzenia czegokolwiek w dziedzinie audio. Istnieją ludzie, którzy wierzą we własne mniemania, nie posłuchawszy zawczasu tego, o czym mniemają. Czy ty się do nich zaliczasz?

Ale gdzie ja neguję odsłuchy? Albo gdzie jakość kabla zasilającego ? Smieszą mnie natomiast wpisy jak ten o znalezieniu podróbki wtyczki. Jak byś to wytłumaczył, jeszcze raz

"Czasem jednak trzeba posłuchać. Bo to samo z różnych źródeł gra jednak dość różnie. Jesteś w stanie to ogarnąć? To, że znalazłeś setną podróbkę tej samej wtyczki, za 1/100 ceny wcale nie oznacza, że będzie tak samo fajnie. Dociera?

skoro ta wtyczka jednak nie jest podróbką to co słuchał frywolny? Czy tak samo słuchał kabla? Ile jego opinie są warte? Takie wpisy sugerują że cale jego teorie o odsłuchach to ściema.

A poza tym to wyłączam się z tematu , i tak nikt nikogo nie przekona, zresztą nie o to chyba chodzi.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Może nie negujesz, ale ignorujesz. to raz. Spychasz na plan trzeci taki z ciebie superman

Z kablami są fizycznie jajka jakościowe i tyle. Trza nie szukac najtaniej tylko mieć możliwie najwiekszą pewność, że masz dany model od producenta. Udowadnianie po zdjęciach, że da się taniej dziś nie ma większego sensu.

Proste?

Kupisz jakiś przekrój kabla i się pochwalisz sąsiadowi, że masz z portalu aukcyjnego za 1/100 ceny wołanej przez innego producenta ,a sąsiad powie ci, sorry Zbych to moja aukcja zrobiłem go z włóczki Jadzi i kabli ze ściany bo potrzebowałem na flaszkę.

Gość rydz

(Konto usunięte)
<br />Rydzu, wyluzuj. Naprawdę żyjesz tym forum? A panienki, wódeczka, szus na nartach? Korzystaj, a nie - że świat ci się kończy na AS. <br />

Ależ nie,mnie się nic nie kończy,na AS nie byłem z powodui poważnego wypadku,pisał do mnie user na priv, który jako jeden z nielicznych życzył mi szybkiego powrotu do zdrowia,za to mu bardzo dziękuję!

Co mam Ci SzuB napisać?

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

No wybacz Rydzu, że się nie poznaliśmy, że z powodu wypadku ciebie nie widujemy. Ciekawe co czuje Yul gdy nikt nawet słowem nie wspomni, że fajny był.

A był.

Tymczasem Diana Krall się kręci na winylu... Jest dobrze, śnieg pada za oknem.

Gość rydz

(Konto usunięte)
<br /><br />Klubowicz <br />2339 postów <br />Rejestracja: 31.12.2010 <br />Napisano dziś, 02:33 <br />No wybacz Rydzu, że się nie poznaliśmy, że z powodu wypadku ciebie nie widujemy. Ciekawe co czuje Yul gdy nikt nawet słowem nie wspomni, że fajny był.<br />

Wiesz jakie moje zdanie w temacie "Yula"wiesz co miałem w zamyśle w temacie zakładki Analog, nie często się mylę.

Ale jeżeli jest coś czego nioe wiem ,pisz na priv.

To mówisz, że podróba zawsze powinna mieć przekręconą nazwę? Bo inaczej taka podróba jest nie fair :)

"

A skąd, myślisz że ktoś tak genialny żeby kopiować tak drogocenny towar za całego piątaka zmienił by jego sygnaturę? Przecież to mogłoby zniszczyć całą wartość urządzenia zwanym wtyczka do przedłużacza.

A jak już kosmici zoperowali to i owo to odwieźli na ziemię?

Ależ da się , a na pewno w 40zł! 11 lat w branży elektrotechnicznej , w tym połowa u producenta kabli. Wiem ile kosztują kable i przewody, i wiem o nich "trochę więcej"

A znasz budowę kabla Vincent Power Kabel?

Jeśli tak to możesz coś skrobnąć .

Pozdrawiam

Tomasz

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Frywolny, teraz ty - widzę - chcesz tych, za przeproszeniem, antycypantów nauczyć słuchania przed wydaniem sądu... Trud twój jest skazany na klęskę: zerknij, jakie brednie wypisują w klubiku mnicha o nicku StaryM. Ci ludzie wierzą w Boga, a imię jego jest A PRIORI.

:)

Ja nie pomoge, wyrzucili mnie i moje foremki z tej piaskownicy :)

Rydz, musze powiedziec, ze nie nadazam za Toba.

Budowa kabla Vincent- wyrecze risto-jeden drut, drugi drut, trzeci drut, w gumowo-plastikowej izolacji, izolacja wspolna, oplot dla bajeru, zeby byl grubszy i mozna wiecej kasy zebrac , dwie wtyczki za 30 gr z logo by nabraly szlachetnosci :)

To dlatego wydało ci się po obejrzeniu rozebranych zdjęć Advance Acoustic, że Emotiva to jest to samo i kupiłeś bez odsłuchu bo za 1/3 ceny :)

jak na kogoś kto drwi z ludzi kupujących bez odsłuchu i przy okazji zaleca co chwilę odsłuchy, wmawiając że inni tego na pewno nie robią tylko teoretyzują, to mam pytanie kto jest autorem poniższych cytatów o map 306 i mcd 204:

"Twoja opinia: Zakupiony na żywioł, bez odsłuchów, na podstawie zebranych dobrych opinii w necie jego i bliźniaków ( 305, 305II i 308) jako naturalne uzupełnienie doskonałego MCD 204. Zaryzykowałem nieco i się opłaciło. Kawał -jak wcześniejsze modele tej serii- solidnej roboty, nieco poprawionej, uzupełnionej o parę gadżetów, szczególnie tzw high bias ( zakładam, że to praca w klasie A, bo tak stoi w instrukcji

Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt?: wyglad, dobre opinie"

" Zakup tego sprzętu w sklepie po odsluchach jest klopotliwy, bo to nie zagra. Po pierwsze dlatego, że wszyscy piszą że chinskie lampy trzeba wymienić, po drugie nowy odtwarzacz potrzebuje minimum pół godziny grania, żeby pozbyc się cyfrowych naleciałości. Czyli co? Czyli 204 kupiłem bez odsłuchów, zleciłem za 200 zł włożenie lamp electro-harmonixa ( mam chińskie ale nie ma jak ich sprawdzić bo plomba)

Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt?: na podstawie pochlebnych opinii w internecie"

Przy okazji dalej chcesz mi wyjaśniać granie w klasie A? A co, nie usłyszałeś różnicy? Wklej linki , znasz je na pamięć. W końcu gdzieś trzeba zdobywać doświadczenia żeby potem paplać o walorach brzmieniowych.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Toś się zawziął, teraz czeszesz moje wpisy sprzed dwóch lat? :)

Odsłuchy wytypowanego sprzetu w sklepie uważam za stratę czasu, szczególnie AA MAP 306 bo jako świeżynka z kartonu gra chropawo, a potrzebuje na początku minimum godziny grania w klasie A, by zagrać z sensem. Z czasem jest szybciej. W każdym razie ja więcej o nim wiedziałem od sprzedawcy.

Czyli tak, najpierw czytamy, oglądamy czy się podoba, idziemy do sklepu wpłacamy kaucję ( czy wręcz płacimy bo zawsze możesz oddać w cywilizowanym sklepie) i słuchamy sobie w domowych warunkach. Zrobiłem tak również z kolumnami i kablami. Jest to o tyle ryzykowne, że mogą nie chcieć zwrotu z powodu jakiejś ryski, ale tak wolę.

To wyżej to opis na gorąco, chyba trzy dni po zakupie, ale już po odsłuchach. Dziś jeżeli piszę o chińskich lampach w MCD 204 to znaczy, że się plomba obsunęła :)

Drąż dalej.

Nie zamierzałem, raczej szukałem opinii na temat porównań właśnie AA i Emo, ludzi którzy mieli okazję słuchać i trafiłem na Twoje recenzje. Też wczoraj dopiero zerknąłem w Twój opis , bo podejrzliwie nerwowo zareagowałeś na krytykę ceny map 100.

No i się wyjaśniło, każda sroczka swój ogonek chwali. A to że przepłacasz za markę AA to nie powód żeby wypowiadać się na temat sprzętu którego się nie słuchało. Przeczytaj uważnie co na ich temat napisałem, nie oceniam różnic w brzmieniu /klocków których nie porównywałem/. Piszę tylko że ich prawie identyczna budowa nijak nie uzasadnia 400% różnicy ceny. Napisz mi dokładnie które z elementów dają różnicę w cenie 8 tys zł ? Na pewno nie trafo o które się mnie uczepiłeś bo słabsze w Emo nie jest. Nawet jeśli słuchałeś monobloka AA to na pewno nie słuchałeś krytykowanej XPA-1 . Co cię zatem uprawnia do opinii?

Znowu mi odpiszesz, że wnętrze różni się diametralnie/ choć to nieprawda/, ale kto sugerował żeby nie oceniać dźwięku po zdjęciach?

Gość

(Konto usunięte)

Użytkownik frywolny trucht dnia 19.01.2013 - 20:36 napisał:

To dlatego wydało ci się po obejrzeniu rozebranych zdjęć Advance Acoustic, że Emotiva to jest to samo i kupiłeś bez odsłuchu bo za 1/3 ceny :)

jak na kogoś kto drwi z ludzi kupujących bez odsłuchu i przy okazji zaleca co chwilę odsłuchy, wmawiając że inni tego na pewno nie robią tylko teoretyzują, to mam pytanie kto jest autorem poniższych cytatów o map 306 i mcd 204:

"Twoja opinia: Zakupiony na żywioł, bez odsłuchów, na podstawie zebranych dobrych opinii w necie jego i bliźniaków ( 305, 305II i 308) jako naturalne uzupełnienie doskonałego MCD 204. Zaryzykowałem nieco i się opłaciło. Kawał -jak wcześniejsze modele tej serii- solidnej roboty, nieco poprawionej, uzupełnionej o parę gadżetów, szczególnie tzw high bias ( zakładam, że to praca w klasie A, bo tak stoi w instrukcji

Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt?: wyglad, dobre opinie"

" Zakup tego sprzętu w sklepie po odsluchach jest klopotliwy, bo to nie zagra. Po pierwsze dlatego, że wszyscy piszą że chinskie lampy trzeba wymienić, po drugie nowy odtwarzacz potrzebuje minimum pół godziny grania, żeby pozbyc się cyfrowych naleciałości. Czyli co? Czyli 204 kupiłem bez odsłuchów, zleciłem za 200 zł włożenie lamp electro-harmonixa ( mam chińskie ale nie ma jak ich sprawdzić bo plomba)

Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt?: na podstawie pochlebnych opinii w internecie"

Przy okazji dalej chcesz mi wyjaśniać granie w klasie A? A co, nie usłyszałeś różnicy? Wklej linki , znasz je na pamięć. W końcu gdzieś trzeba zdobywać doświadczenia żeby potem paplać o walorach brzmieniowych.

:)))

frywolny trucht - nie ma to jak wyjść na "członka"...

...klubu ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.