Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer VSX-922 a gramofon

pepepk

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem zapytać, bo osoba pisząca ten teks:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pisze, że ten amplituner posiada wejście gramofonowe (w "tabelce" na samym dole)

Chciałem zapytać, gdzie, bo nie widzę na zdjęciach tego wejścia i nie wiem czy to błąd czy nie osoby piszącej ten tekst a rozważam zakup tego amplitunera.

Wysłałem mail tej osobie, ale nie raczyła odpowiedzieć już od tygodnia.

Wie ktoś może coś o tym czy jest czy nie ma tego wejścia?

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/100432-pioneer-vsx-922-a-gramofon/

Ja tu nie widzę wejścia dla gramofonu .

Ukryta Zawartość

Pioneer_VSX-S922_rear01_540px.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

, na wejściu CD jest przypisane po angielsku " podporządkowanie " ? Poczytaj instrukcję może można przypisać , ale ja nigdy z czymś takim nie spotkałem się . Zresztą przy wejściu gramofonowym jest zawsze śruba do masy ( tak jest w zmakach stereo )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pewnie Pan z Audio się pomylił, w następnym wydaniu napiszą "chochlik drukarski nam namieszał" najlepiej wejść na stronę producenta i tam to zweryfikować. Oczywiście że ten Amplituner nie ma tego wejścia. Ale np możesz podłączyć gramofon DENON DP300F, bo on ( i pewnie niektóre inne też) mają w sobie taki "equalizer" (przełącznik pod talerzem) który pozwala na podpięcie go do innego gniazda niż Phono, np AUX IN albo CD IN.

Dołacze sie,bo też zastanawiam sie nad kupnem tego amplitunera. Moze ktos wiec czy po przejsciu w tryb stan by amplituner przekazuje dalej obraz z tunera sat dalej na tv czy go odcina? Oczywiscie podłączony poprzez hdmi bo jego poprzedni model tj.921 tak własnie robil.

Pewnie Pan z Audio się pomylił, w następnym wydaniu napiszą "chochlik drukarski nam namieszał" najlepiej wejść na stronę producenta i tam to zweryfikować. Oczywiście że ten Amplituner nie ma tego wejścia. Ale np możesz podłączyć gramofon DENON DP300F, bo on ( i pewnie niektóre inne też) mają w sobie taki "equalizer" (przełącznik pod talerzem) który pozwala na podpięcie go do innego gniazda niż Phono, np AUX IN albo CD IN.

Adapter :-PPPPP, znaczy się - gramofon, to Technics SL-BD3.

Wydaje mi się, że nie posiada przełącznika, choć mam go od nowości i nie pamiętam.

Wydaje mi się, że nie posiada przełącznika, choć mam go od nowości i nie pamiętam.

Hehe, kiedyś na gramofon mawiało się "adapter" Ja za młodego miałem dwa adaptery od Foniki (Bernarda i chyba Adama) z wkładkami MF :D i jednego Technicsa SLQD33, którego później za jakieś grosze oddałem, a dziś w zębach bym oddał te pieniądze, żeby go mieć z powrotem, Niemniej jednak do Technics'a + PioneeraVSX922 jak pisze czester będziesz potrzebował przedwzmacniacza. No i to co pisze dariusz964 - gramofon + amplituner to nie najlepsze połączenie. Wiadomo, że każdy chciałby mieć maksymalnie uniwersalny system kina domowego z audiofilskim stereo, ale na to niemal niewykonalne, albo wykonalne za niewyobrażalne dla normalnych ludków pieniądze np. Arcam AV888+P777 albo trochę tańszy Rotel RSP+RMB.

Nie ma , to stary gramofon ( gramofon dla mas ) , obecnie wbudowany przedwzmacniacz mają gramofony nowe , tanie " plastikowe " z portem USB umożliwiającym nagranie płyty w MP3 , produkowane dla mas niezainteresowanych " winylomanią "

, a takiego Technicsa , pełny automat to też mam .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.