Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha DSP-A2070 - kłopot

Chattab

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Coś nie mam szczęścia ostatnio do sprzedaży sprzętu przez internet. Wystawiłem na Allegro wzmacniacz/procesor kina domowego DSP-A2070. U mnie sprawował się bez zarzutu, był naprawdę zadbany i wychuchany, słuchałem na nim bez problemu muzyki w stereo. Kupił go jakiś człowiek z Ukrainy i dzisiaj napisał mi takiego maila:

"Dzień dobry, wczoraj otrzymał wzmacniacz i ujawnił, że nie ma dźwięku w stereo reżimie. Z efektami dźwięk jest, kiedy ich odłączasz dźwięk przepada, jeśli słuchać przez nauszniki, to dźwięk nie przepada".

O co może chodzić? Może coś źle podłączył? Gdzie może tkwić problem?

Odpisałem zgodnie z prawdą, że u mnie wszystko było w 100% OK, wysłałem też instrukcję obsługi. Otrzymałem taką odpowiedź:

"Instrukcję już wypompowałem. U mnie kiedy to był taki i podłączałem tak samo, lecz wtedy wszystko pracowało".

Przesłał też dwa zdjęcia (załączam poniżej), z których chyba nic konkretnego nie wynika.

Macie jakiś pomysł?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-19930-0-47879000-1359540673_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/100651-yamaha-dsp-a2070-k%C5%82opot/

Witam. Nie grałem na tym sprzęcie,ale coś mi się wydaje, że z tyłu powinny być zworki. Może to jest ta przyczyna. Proszę zobaczyć zdjęcia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

O! U mnie rolę zworków (zworek?) pełnił kabelek (chinch), który sobie zostawiłem. Czy to rzeczywiście może o to chodzić?

Tylko jak teraz facetowi z Ukrainy (który pisze łamaną polszczyzną) wytłumaczyć, że chodzi o zworki...? Możecie mi pomóc sformułować to w jakiś prosty, łopatologiczny sposób?

Podobny temat już był :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pytanie, czy tych zworek powinno być tyle co na zdjęciu (3)? Co dokładnie powinien zewrzeć z czym, żeby mu zagrało w stereo? Ja miałem bodajże jedną zworkę taką jak na zdjęciu i kabelek chinch (podwójny, czyli w sumie 4 wtyki).

Ja miałem bodajże jedną zworkę taką jak na zdjęciu i kabelek chinch

Nie rozumiem tylko jednego, dlaczego nie pozostawiłeś tej jednej zworki w sprzęcie o której piszesz, że miałeś. Z jednej strony jegomość ma rację, że sprzęt zakupił, a nie gra. Nie wiem jakie są ceny wysyłki, ale ja bym mu przesłał tą zworkę i ewentualnie tani przewód - IC, który można kupić za 5-10 zł w sklepie elektronicznym.

Nie rozumiem tylko jednego, dlaczego nie pozostawiłeś tej jednej zworki w sprzęcie o której piszesz, że miałeś. Z jednej strony jegomość ma rację, że sprzęt zakupił, a nie gra. Nie wiem jakie są ceny wysyłki, ale ja bym mu przesłał tą zworkę i ewentualnie tani przewód - IC, który można kupić za 5-10 zł w sklepie elektronicznym.

Te jedną zworkę zostawiłem (nie wiem, czemu na zdjęciu jej nie ma) - co mi po samej zworce? Zatrzymałem tylko IC, bo był firmowy i dosyć drogi (jak na "zworkę").

Wyślij mu to :

Ukryta Zawartość

post-35801-0-72363500-1359557435_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.