Skocz do zawartości
IGNORED

M.A. Prestige XS W-wa

Minima Audio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

i jak najbardziej potwierdzam przyjazd na spotkanie we wcześniej ustalonych godzinach.

Przybywających na odsłuch proszę o zabranie swoich ulubionych płyt.

Pozdrawiam

Adam

Przypomne tylko, ze pan Adam napisal o mozliwosci pozostawienie Prestigow jesli bede chetni do dalszych odsluchow - wiec jesli ktos bedzie chetny przypuszczalnie bedzie je mogl zabrac na odsluch do wlasnego pomieszczenia - do uzgodnienia na miejscu :) pozdrawiam i do zobaczenia

I co? Wszystkich zamurowało? Zapomnieli o forum i rzucili się w wir dodatkowych prac zleconych aby zaoszczędzić na... No właśnie, na co? Na Minimy czy może na Gryphona :-)?

Póki co serdeczne podziękowania dla gospodarza wraz z małżonką za zorganizowanie spotkania oraz dla p.Adama, który dostarczył chyba z 200 kg sprzętu.

Jako osoba nieuczestniczaca w calej prezenatcji napisze tylko ze w muzyce rozrywkowej monitory MA sie sprawdzily.

W klasyce w tym pomieszczeniu raczej nie do konca. A szkoda....natomiast wyglad jest swietny ( oj mojej kobiecie tez sie podobaly). Warto dodac ze sa to konstrukcje zamniete i mozna je smialo nazwac pozeraczami wzmakow ( dobrej klasy wzmak byl wyssany do cna ;-)

Jesli chodzi o atmosfere to jak zwykle u Pal55a rewelacja;-)

Ps Pal55 zrezygnowal bys z pracy i otworzyl bys u siebie maly komis/sklep.....troche sprzetu na sprzedaz juz masz ;-)

Z tym pożeraniem to prawda. I tu widzę problem. Kto bowiem kupi monitory za prawie 6 tys zł, do których niezbędny jest co najmniej 3-krotnie droższy wzmacniacz?

Audionet SAM to porządna maszyna z 700 VA zasilaczem, a miał problemy. Co do poziomów głośności, to z ciekawości zerknąłem do testów Audio - ten wzmacniacz ma dość niską czułość wejściową, pełną moc osiąga przy podaniu sygnału aż 933 mV. Dlatego można go "odkręcać" niemal do końca skali bez przesterowania.

Zbig....tak z grubej rury ;-). Zararaz kilka razy drozsze ? Dajesz cos takiego i po sprawie ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja na razie wciąż dochodzę do siebie po tym jak mój SAM życzliwie podkręcany przez Arka był bliski unicestwienia . Pod Minimą legł jak Gołota w walce z Lennoxem . Na szczęście w domu trochę ochłonął i znowu "dowala" Zollerom . Już na '-20' musiałem uciekać przed wałkiem żony (fakt , że zapragnąłem sprawdzać 'czy jeszcze żyje' o północy co może nie było najlepszym pomysłem) .

Krótko o prezentacji - początek trochę niemrawy . Ale po przeniesieniu na wyższe standy i podłączeniu "magicznych kabli" nieznanego pochodzenia i wartości zaczęło być sporo lepiej . Głośniki bardzo wrażliwe na jakość płyty . Płyta Pana Adama czy np Patricia Barber zabrzmiały bardzo dobrze . Świetna barwa , dobra dynamika , ładnie nasycone wysokie . Ogolnie pozytywnie odebrałem bas . Natomiast część klasyki i rock który znam (przepraszam za ten jazgot na No-Manie) wypadła jednak blado . Zbyt odbarwiona (oj suchawo ciut) . Może jakby pokombinować ciut z ustawieniem , dogięciem i wpiąć marnującego się w siatce Heaven's Gata to by zagrało ...

Coś więcej wyskrobię jak przegryzę w świadomości fakt , że mój SAM okazał się jedynie Samikiem (albo nawet struchlałym Samczykiem) w pogawędce z Minimami .

Podziekowania dla goszczącego i prezentującego . Miło było ... (tylko po kiego grzyba tachałem Samika... )

>Z tym pożeraniem to prawda. I tu widzę problem. Kto bowiem kupi monitory za prawie 6 tys zł, do których niezbędny >jest co najmniej 3-krotnie droższy wzmacniacz?

Zbig, przecież uzgodniliśmy, że Pan Adam z Minimy do każdej pary dorzuca Gryphona i jest OK:)

Namęczyliśmy się trochę, zmieniając elementy systemu i ustawienie kolumn, i na koniec zagrało nieźle. Moja główna uwaga to wycofana i sucha średnica, ja preferuję cieplejsze brzmienie tego zakresu.

Atmosfera spotkania niezwykle sympatyczna, poza tym jak zwykle przy takiej okazji usłyszałem trochę nowej ciekawej muzyki. Pozdrowienia i podziękowania dla Pala i jego małżonki.

Witam!

Na wstępie duże podziękowania dla gospodarza spotkania P.Marka i małżonki oraz wszystkich przybyłych uczestników.

Bardzo sympatyczna atmosfera zawsze ułatwia nawiązywanie nowych kontaktów.

Faktycznie Pall55 powinien pomyśleć o dodatkowym zajęciu w postaci komisu lub studia odsłuchowego zważywszy na ilość przeprowadzanych prezentacji.

Bardzo się cieszę, że miałem okazję poznać część warszawskiego grona audiofilii.

Dziękuję albertini za wzmacniacz Sama oraz wszystkim za miłą atmosferę i pomoc w dźwiganiu.

Pozdrawiam

Adam Ostrowski

No cóż.

Ciągle na odsłuchy przynoszę inne płyty z klasyką i zawsze gra nie najlepiej.

Wniosek jest jeden. Moja kolekcja klasyki jest do bani. Chyba muszę przesiąść się na jazz bo jest lepiej nagrywany :)

> martini dry

Mógłbyś dać swój tel. na mojego priva. Zainteresował mnie Opath.

Pzdr.

4 dni odpoczywalem po "odsluchach" nad morzem, wracam a tu prawie nie ma wpisow. Jako gospodarz, sluchalem chyba najmniej :) wiec ciezko mi popisywac sie tu barwnymi opisami glosnikow. Napisze tylko, ze to chyba moj pierwszy odsluch z tak zmiennymi wrazeniami - niektore kawalki wypadaly bardzo dobrze, a w innych pojawialy sie bardzo niepokojace dzwieki, kojarzace mi sie z przesterami. Nawet sluchajac z boku nie moglem nie zauwazyc kolosalnej roznicy miedzy Samem a Tabu - Gryphon pokazal naprawde wysoka klase. Chyba nikt nie wspomnial o zabawie kabelkami - az zal, ze nie bylo tych co nie slysza roznicy - jesli tym razem by nie uslyszeli - wiadomo byloby, ze po prostu ida w zaparte. Podsumowujac - ciekawe glosniki, bardzo wymagajace dla towarzyszacej elektroniki.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.