Skocz do zawartości
IGNORED

Ku przestrodze: Cambridge Audio zamiata problem pod dywan

WS

Rekomendowane odpowiedzi

Mam CA 650R, pisałem już na tym forum o problemie z uderzeniami wielkiego natężenia dźwięku, przy wzbudzeniu amplitnera w trybie "tuner".

Okazuje się w końcu, po kilku miesiącach od naprawienia problemu, że walenie w głośniki prawdopodobnie uszkodziło co najmniej jedną z moich kolumn.

CA nie zrobiło żadnej akcji serwisowej, chociaż seriwsy DOSKONALE znały problem, nie będę pisał konkretnie o miejscach / osobach, gdyż jestem im wdzięczny za pomoc i nie chcę robić koło pióra.

Dla mnie to jednak pogrążenie marki CA i chociaż czaiłem się na ich nowy odtwarzacz strumienowy FLAC / DAC, to nie, dla zasady mam już tą markę tam, gdzie ona mnie, po zakupie za wiele tysięcy amplitunera, który gwałci zestaw głośnikowy + uszy nabywcy. Wielki, wielki minus.

p.s. problem rozwiązało w 100% aktualizacja firmware do wersji 2.0, początkowo serwisy chciały nawet za to pieniądze. Skandal. Ostrzegam przed tą formą.

o spadku jakości produktów CA mówiło się na forum od dawna . Do tego doszły mocne podwyżki cen serii Azur . Nachalnie reklamowany MA 6 chyba nie zmieni tendencji spadkowych.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

WS, czy to jest coś w rodzaju trzasków? Sam jestem ciekaw tego zjawiska , sporo jest opisów różnych klocków na zachodnich forach jako poping noise i crackling noise. Czy ktoś z forumowiczów może powiedzieć coś w temacie, co może być przyczyną ? Pytam nie do końca z powodów teoretycznych.

• 2 tygodnie później...

Witam ..:) Tak jak pisał WS, tez miałem silne natężenia dźwięku w kolumnach przez ok 1-2 sekundy gdy włączałem TUNER w amplitunerze 650R, po skontaktowaniu się z serwisem zostałem o wszystkim powiadomiony co jest z nim nie tak. Kurier był następnego dnia u mnie a po 2 dniach miałem amplituner w domku... podobno trzeba było wgrać aktualizację 2.0.......Problem się już więcej nie pojawia.

Szkoda że taka firma sprzedała amplituner z takim błędem ale serwis zadziałał błyskawicznie.

To masz super, bo ja mam inny problem ale tego samego dystrybutora i jakoś na drugi dzień nie było kuriera, ba minęło kilka i nawet maila ani telefonu nie było. I nikt mi nie zaproponował żadnego kuriera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.