Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz sa/pm 11s3

Medaaard

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Zwracam się z prośbą do wszystkich, którzy mieli okazję słyszeć najnowsze, szczytowe klocki Marantza (PM+SA 11s3).

Chodzi mi o charakter ich brzmienia. Posiadam zestaw Ki Pearl Lite, z którego jestem co prawda zadowolony, lecz wiadomo, z czasem człowiek chce coraz lepiej...

Przy czym bardzo odpowiada mi ta szkoła dźwięku - delikatnie ocieplony, muzykalny, itd.

Czy te najwyższe klocki charakteryzują się podobnym brzmieniem co modele sygnowane przez Ishiwatę? Czasem spotykałem się z opiniami, iż podstawowe modele Marantza są jakby bardziej "surowe" dźwiękowo od tych z sygnaturą K.I? Podobno dawniejszy model 11s1 był w brzmieniu inny, tzn. jaśniejszy, bardziej analityczny, itd. Jak się ma sprawa z najnowszym 11s3?

Na razie niestety nie mam mozliwości przesłuchania tego sprzętu nawet w moim mieście, a co dopiero w warunkach domowych. W klubie Marantza też niewiele można się dowiedzieć. Dlatego będę bardzo wdzięczny za wszelkie spostrzeżenia.

https://www.audiostereo.pl/topic/100960-marantz-sapm-11s3/

Czasem spotykałem się z opiniami, iż podstawowe modele Marantza są jakby bardziej "surowe" dźwiękowo

Podstawowe modele od PM-17 w dół to i owszem. Miałem PM-17 oraz PM-7001 i tutaj pełna zgoda.

Ale miałem też PM-11s1 a obecnie mam PM-15s1 i to jest całkiem insza inszość w porównaniu do budżetówki Marantza.

To samo z odtwarzaczami, które u siebie miałem np. SA-17s1 czy SA-11s1 grają zupełnie inaczej niż np. CD-17 itp.

Jest tylko jeden warunek, nie można ich łączyć z wolnymi czy mulącymi kolumnami, bo wyjdą z tego flaki w oleju.

Tutaj potrzeba dobrych i szybkich, a nawet lekko rozjaśnionych głośników np. JMlab Mini Utopia czy coś w ten deseń i jest bajka.

Oczywiście cały czas mówię o zestawie PM-11s1 + SA-11s1, bo tych nowszych jeszcze u siebie nie miałem,

ale przypuszczam, że to jest ta sam szkoła grania, całkiem inna od tego z czym powszechnie Marantz się kojarzy.

Podobno dawniejszy model 11s1 był w brzmieniu inny, tzn. jaśniejszy, bardziej analityczny, itd.

Nie wierz w takie bzdury. Na tym forum tylko dwie osoby miały PM-11s1 w tym jeden stał u mnie,

ale za to wszyscy tutaj wiedzą jak ten sprzęt gra, zwłaszcza w systemach i u ludzi, których na oczy nawet nie widzieli.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
https://www.audiostereo.pl/topic/100960-marantz-sapm-11s3/#findComment-2728075

Na dzien dzisiejszy , chyba jedyny test zestawu dostepny w internecie :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/100960-marantz-sapm-11s3/#findComment-2728796

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.