Skocz do zawartości
IGNORED

Goldring 1024 - zamiennik igły

maciek1

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam, że zakładam nowy watek. Poruszyłem temat w wątku o nowej wkładce Goldring i jakoś komentarzami krucho. Może więc ta droga? Go nowego wątku skłoniły mnie dwie, krańcowo różne odpowiedzi BARDZO kompetentnych dystrybutorów Goldringa.

Chciałbym (pomijając powody) zamienić igłę w Goldringu 1042 na igłę z Doldringa 1012GX lub 1022GX. Na forach zagranicznych gdzieniegdzie wspomina się o tym, ze wkładki różnią się wyłącznie igłami (szlify). Ale tak wprost o zamianie nie znalazłem informacji kogoś kompetentnego. Wysłałem więc pytania do dystrybutorów Goldringa (niech zostaną anonimowi). Pytanie było proste: można zamieniać czy też nie?

Dwóch z nich napisało, że absolutnie nie jest to możliwe (z opinii serwisantów). Jeden zaś napisał, że igły bez żadnych problemów pasują... No i co wy na to? Wydawać by się mogło, że pytanie wręcz elementarne, tym samym nie powinno być ŻADNYCH rozbieżności w odpowiedziach dystrybutorów... Szukam więc pomocy: można wymieniać, czy też nie można?

https://www.audiostereo.pl/topic/101192-goldring-1024-zamiennik-ig%C5%82y/

Może to wynikać z tego, że na opakowaniu od igieł (np. D1022GX) sam producent Goldring podaje, że można igły stosować naprzemiennie do korpusów wkładek 1020, 1022, 2022GX. Nie podaje, że do 1042 również.

Moim zdaniem nie ma problemu aby do korpusu wkładki 1042 założyć igłę 1022GX.

Forum jak zwykle niezawodne! Dzięki.

dario77 - różnice w dźwięku pomiędzy 1042 a 1022 zauważalne? "Lekkość" tej 1022, o której można poczytać, jak się ujawnia sonicznie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.