Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana wentylatorkow w zbyt glosnym projektorze?

SZROT

Rekomendowane odpowiedzi

Tak z ciekawości - masz model wiatraków obecnie zamontowanych?

Niestety nie moge ich jednoznacznie zidentyfikowac. Nietypowe wymiary: 45x45x15. Maja tylko mala naklejke: 12V, 0.11A, Made in Japan. Moze sa to jakies NMB? Z wygladu przypominja Papsty. Najblizsze im sa chyba wentylatorki Delta Electronics:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

...czyli teoretycznie 5300 obr/min i 11,59 CFM co jest dosyc dobrym wynikiem jak na tak male wentylatorki, glosnosc - 29 dB. Projektor i tak najczesciej pracuje w trybie Eco, gdzie prawdopodobnie iloc obrotow spada ponizej 5000 i przeplyw powietrza ponizej 10 CFM.

Ukryta Zawartość

Jaki to model projektora?

Posiadam Benq W600+ i również mam problem z hałasem. Chętnie bym coś z tym zrobił, niestety nie znalazłem w sieci żadnej porady na ten temat...

Firma scythe produkuje bardzo ciche wentyle. Nie sugerował bym sie danymi technicznymi - to tak jak w audio. Pomiary pomiarami a słyszymy co słyszymy. :D

Entuzjaści komputerowi polecają min. scythe i są naprawdę ciche- znam z autopsji.

Jaki to model projektora?

Posiadam Benq W600+ i również mam problem z hałasem. Chętnie bym coś z tym zrobił, niestety nie znalazłem w sieci żadnej porady na ten temat...

Firma scythe produkuje bardzo ciche wentyle. Nie sugerował bym sie danymi technicznymi - to tak jak w audio. Pomiary pomiarami a słyszymy co słyszymy. :D

Entuzjaści komputerowi polecają min. scythe i są naprawdę ciche- znam z autopsji.

Bardzo mozliwe ze sa OK, niestety te modele Scythe ktore mnie ewentualnie by interesowaly sa 2pinowe - nie maja kontroli obrotow na trzecim kabelku, co dla projektora jest niezbedne. Pewnie gdyby nie koszt to zainteresowalbym sie firma Noctua.

Bardzo mozliwe ze sa OK, niestety te modele Scythe ktore mnie ewentualnie by interesowaly sa 2pinowe - nie maja kontroli obrotow na trzecim kabelku, co dla projektora jest niezbedne. Pewnie gdyby nie koszt to zainteresowalbym sie firma Noctua.

w takim razie chyba warto poszukac innych firm kierujac sie opiniami tunerow komputerowych. warto zeby lozyska byly slizgowe - kulki sa glosne.

Noiseblocker?

w takim razie chyba warto poszukac innych firm kierujac sie opiniami tunerow komputerowych. warto zeby lozyska byly slizgowe - kulki sa glosne.

Noiseblocker?

Zerknij na ta oferte:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) az sie nie chce wierzyc ze to sa prawdziwe parametry...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tak czy siak trzeba poszukac niezaleznych testow, choc przy takiej cenie ryzyko nie jest duze.

ciekaw jestem czy to lozyska slizgowe czy kulki

sadzac po tym tescie chyba jednak nie warto...

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.