Skocz do zawartości
IGNORED

TRZEJ MUSZKIETEROWIE

Kondi

Rekomendowane odpowiedzi

w katalogu denona sprzed kilku lat jest to jedyny model bez regulacji barwy. o ile dobrze pamietam (bo nie mam katalogu przy sobie) bylo tam napisane, ze jest to purystyczny i minimalistyczny model na wymagajacy rynek brytyjski. pewnie wiec brak regulacji jest tylko chwytem reklamowym i marketingowym, ale z drugiej strony nie korci, zeby krecic, wiec i dzwieku sie nie popsuje... pozdrawiam.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Haa, wiedziałem że tak będzie tym bardziej jak wcześniej spojrzy się na te JVC.

Polecam wątek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Poważnie to mojego Pionka (też pozbawionego tych bajerów) z cieżkim sercem odpalałem - no bo jak tak można - ale żyje i mam się dobrze;-)))

Wcześniej wydawało mi się że bez podkręcenia się nie da;-)))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Walery, a co wpadł Ci w oko? Chyba zdecyduję się na tego JVC najmłodszego. Już jestem zmęczony cagłym kombiinowaniem chodzeniem po komisach itp. Jak się władujew kanał to trudno. jak nie , to moje szczęście. W każdym bądź razie w opiniach na jego temat zamieszczę komentarz.

Cóż - skoro masz 450zł i tak lekką rączką chcesz władować się w jakieś JVC bo jesteś w gąrącej wodzie kąpany - to śmiało, jak poczekasz jeszcze trochę to coś trafisz na allegro lubw ogłoszeniach.

17.I.1945. czyli WOLNA WOLA ;-)

studzę się. Od dłuższego czasu , najpierw tylko przeglądałem potem chodziłem po komisach itd. chcę zmienić sprzet. Uwierz mi jestem już zmęczony. Najprostrze rozwiaznie wziąć kilk Kzł i do dobrego salonu się udać. NIestety nie posiadam gotówki aż takiej i chciałbym wybrać coś rozsądnego za te pieniądze. Coś co jak trzeba zagrało ładnym basem jak trzeba to sopranem. Masz rację 450 zł (to dla mnie sporo ) drogą nie chodz a pośpiech dobry jest przy łapaniu pcgeł (chociaż na allegro czasem też:)). Ostudziłem się. Dzięki

Kondi, zle rozumujesz.

Pokretla sa zle, bo ani to nie wyglada, ani nie ma w Hi-Endzie. Ale korektor to juz zupelnie co innego. Kazdy ortodoksyjny audiofil od razu przekresli ten wzmak ze wzgledu na niemoznosc uzyskania z niego dzwieku (im wiecej pokretel tym mniej dzwieku - widzisz co sie dzieje przy dwoch, to pomysl co przy 7). Natomiast audiofil, jako istota o wysokim poczuciu estetyki, na pewno zachwyci sie kolorowym oswietleniem i w ogole poruszajacymi motywami na wyswietlaczu:-)

PS. Ja nie jestem audiofilem, bo mam korekcje wysokich i niskich i nie odrzuca mnie od wzmaka - a to ze klasyka leci na direct ... hm, ale to jeszcze nie audiofila:-)

>Kondi

To Ty do mnie dzwoniłeś :-) Jakbyś miał jakieś pytania wal na priva - znajdziesz kontakt w ogłoszeniu. To ten sam wzmak co na Allegro (niestety nie mam cyfrówki ale postaram się załączyć oryginalne zdjęcia). Denon PMA 250 SE ma regulację tonów i balans, które można odłączyć guziczkiem (source direct). 350 SE to wyższy model już bez gałek :-) ale z pilotem, czyli też "nieaudiofilsko". Nie słyszałem wprawdzie 350 SE ale wymieniałem parę wrażeń na temat brzmienia tych dwóch wzmacniaczy i charakter wydawanego dźwięku raczej pokrywa się w obu przypadakch. W opiniach znajduje się opis 350 SE dodany przez Krzycha, z którym wymieniałem wrażenia co do 250 SE i 350 SE i pokrywały się one. Temat ten powinien gdzieś być na forum. Jeśli chodzi o JVC to bym sobie dał spokój, mimo, że ładne. Zanim zdecydowałem się na zakup Denona słuchałem całą masę tego typu wzmacniaczy głównie Technicsa, ale też i JVC, których oznaczeń nie pamiętam, z prostej przyczyny, ponieważ zrobiły na mnie nijakie wrażenie. Jedynie Rotele z niższego zakresu cenowego i to te nowsze brzmiały fajnie, chociaż mnie zniewolił Denon. Nie chodzi tu bynajmniej o gust co do brzmienia ale o po prostu fizycznie odczuwalną jakość dźwięku. Oczywiście nie jest to "Bóg wie co" ale w takim zakresie cenowym, na dobry początek rewewlacja ( i nie jest to żadna kryptoreklama!!!) . W każdym razie JVC w ciemno to chyba spore ryzyko.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.