Skocz do zawartości
IGNORED

zmiana yamaha ax397 na dsp a1/a2

calibuster

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Tak wiem, podobne tematy były wałkowane dziesiątki razy, ale nigdy w takim zestawieniu.

Nie mam jeszcze tak dużego doświadczenia jak większość z was, dlatego muszę prosić was-Forumowiczów o pomoc w doborze idealnego zestawienia. Moją obecną ax397 chciałbym zamienić na coś bardziej uniwersalnego i lepszego dźwiękowo.

Zależy mi głównie na dobrym stereo, sporadycznie KD. Chciałbym żeby doświadczeni użytkownicy mi doradzili i pomogli wybrać najlepszą dla mnie opcje, a myślę o trzech obecnie.

- Zostawić ax397 i dokupić procesor dźwięku np DSP-E580

- Kupić wzmacniacz stereo z wyższej półki i dokupić DSP-E580

- Sprzedać ax397 dołożyć 800pln i kupić DSP-A1 (lub też alternatywę)

W tym momencie dysponuję:

- AX-397

- CDX-470

- CDC-697

- Heco Superior 500 (te młodsze, z tego tysiąclecia :D )

- planach są jeszcze 2 tylnie i centralna kolumna

Tak jak mówiłem, oczekuje świetnego dźwięku w stereo (znacznie lepszego niż w ax397), bo sądze że z tych kolumn można wycisnąć więcej :)

Co polecacie? Proszę o poważne odpowiedzi doświadczonych forumowiczów.

Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/101346-zmiana-yamaha-ax397-na-dsp-a1a2/

Jeśli chcesz słuchać głównie stereo z odtwarzacza, a kino ma być dodatkiem to szukaj dobrego wzmacniacza stereo i dsp-e580 tak jak pisałeś.

Ja mam osobiście yamahę ax-2 i dla mnie, na moim metrażu i z moim sprzętem gra według mnie bardzo przyzwoicie w stereo....z tym że ja puszczam muzykę z komputera i dużą role u mnie odgrywa wbudowany w nią dac.

U Ciebie...muzyka po analogu...to bym szukał yamahy ax-900

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.