Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofile z Krakowa!.....

Croolick

Rekomendowane odpowiedzi

-->Lt_Bri

a jakieś gg posaidacie albo cos takiego - żeby w czasie rzeczywistym pogadać ??? No to jeżeli mk2 i R czyli jak mniemam remote - pilocik jest w tej cenie, no to koleś wyraźnie chce mnie "ścisnąć za worek" :)

Witam.

Mam taki pomysł, o którym już wspomniałem chłopakom i może dziewczynom ze Śląska. Mianowicie chodzi mi o audiofilskie spotkania, które czasami są organizowane we Wrocławiu w Delta Studio. Może by coś takiego zorganizować w Krakowie? Jeżeli zorganizujecie dobre miejsce to chętnie przyjade ze swoimi kolumnami.

Ponieważ w Krakowie nikt nie handluje moim towarem, liczę na jakąś sprzedaż, być moze po lepszych cenach.

Czekam na propozycje.

ktoś wczesniej napisał że w Krakowie mamy dużo speców od sprzętu, macie może namiar na kogoś godnego polecenia od tzw. tuningu (nie lubię tego słowa kojarzy mi się z tymi strasznie ryczącymi autami) kolumn i cd-ków ? - najlepiej jakby był też w miarę tani w kńcu jesteśmy centusiami czyż nie ?

pzdr

• 2 tygodnie później...

Witam

Jestem początkującym, zielonym jak szczypiorek na wiosnę, miłośnikiem dobrych dźwięków z Krakowa (niedawno chwyciła mnie ta choroba i trzyma). Nieśmiało zgłaszam swą obecność po kilkumiesięcznym korzystaniu z forum, czytałem, czytałem, czytałem... :) Na razie próbuję w bólach coś poskładać, co choć trochę będzie grało :)

witajcie Krakusy kochane:-) nie jest nas az tak malo na tym forum - oby bylo jeszcze wiecej!

przewinal sie wczesniej w watku temat gieldy, a ja tu akurat mam pytanie. szukam uzywanego tunera (jakies vintage albo ladnego cyfrowego albo slicznego swiecacego i oscyloskopowego analoga), na allegro jakas posucha, wiec myslalam ze sie na gielde wybiore. ale czy w ogole warto i czy ktos jakims sensownym i tanim sprzetem handluje? a jezeli tak, to gdzie sie jezdzi na gielde - na balicka, czy na wadowicka?

pozdruffki / krk rulez (hehehe)

paulinka

->paulinka

Na balickiej nie ma niczego ciekawego z tunerów a jak już się trafi to kosztuje dwa razy więcej niż na Allegro.Bywam tam często i jeszcze niczego ciekawego nie widziałem.Moim zdaniem strata czasu.Zresztą wszystkie "klocki " jakie tam widziałem są znacznie droższe od tych oferowanych na allegro.Bardzo często są skąpane w deszczu lub zasypane śniegiem:-)

Pozdr.

na malborskiej ceny komisowe bywaja wprost bezczelne - co sie tyczy komisow i gieldy to jak napisano wyzej strata czasu - z oferty zwykle dziadostwo japonskie niskiego sortu bo nawet tej lepszej japonszczyzny brak a ceny z taka marza ze tylko idiota by to kupil - allegro wciaz jest najlepszym miejscem - po prostu tzra poczekac az sie cos trafi - pzry zakupie tunera radze wziac pod uwage oprocz facjaty jak sobie rodzi z "lapaniem" stacji bo moze sie stac tylko ozdoba czyli facjata - jesli masz kablowke to problem z glowy bo daja dosc mocny sygnal - w krakowie kablowek od groma wiec jesli jestes tutejsza powinnas miec :)

kablowki nie mam, a z cyfry troche za daleko wiec nie ma sensu ciagnac kabla. zostaja mi konwencjonalne stacje lapane z przyslowiowego kawalka drutu (przez niektorych zwanego dzwiecznie "kawalkiem druta") ;-)

powiedzcie mi jeszcze skad mam widzeic czy tuner faktycznie dobrze i latwo stroi - na allegro oczywiscie wszystkie tunery sa debesciarskie jak od igly i do tego topwypasowe.

dzieki za odradzenie gieldy, przy takich cenach i malym wyborze faktycznie nie ma co tracic czasu.

pozdrawiam:-)

paulina

faktycznie jeśli giełda to tylko Bronowicka. Ale jak już napisali ziomale tam nie ma czego szukać.

Polecam za to giełdę kwiatową w ciągu tygodnia mieszcząca sie w tym samym miejscu.Ceny niejednokrotnie nizsze PIĘCIOKROTNIE niz u kwiaciarek z krakowskiego rynku.

Chłopaki jak się kroi jakas okazja to walcie jak w dym. Tylko wstać trzeba wcześnie:-(

Pozdrawiam!

Croolick

Aloha! Tu mood nadaje z odległości 50 km od Kraka grodu. Croolicku drogi, może rzeczywiście jakieś spotkanie zorganizujemy? W Nautilusie chyba by się dało, jest tam fajny gość - Patryk, tylko z Robertem - właścicielem trza by to było uzgodnić... Pozdrówka z Wiśniówki, hep...

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Witam

Prosze o pomoc w znalezieniu w Krakowie jakiegoś serwisu gdzie można tanio zdjąć blokadę regionalną z dvd bądź zmienić region na Europę? Ile kosztuje taka usługa?

Dziękuje i pozdrawiam

Sprawdz na tej stronie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Jak nie ma to sukaj przez Google - wiekszosc odtwarzaczy ma mozliwosc przestawienia bez koniecznosci wymiany chip'a.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

bezplatnie tutaj:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 7 lat później...

A ja mam takie pytanie - od kiedy czytasz Audiostereo?

Witam serdecznie!

Na forum jak widać nie mam dorobku. W samym Krakowie też środowiskim audiofilskie nie jest mi znane. Mój prost proszę traktowac jaki grzeczne zapytanie z mej strony :). Przeszukujac forum dla "Kraków" nie znaleażem wiele, w tym wądku ostatnio głos z 2004 :). Wie postanowiłem pojść na skruty i zapytać. Niegdyś znalazłem coś o Krakowskim Towrzystie Sonicznym. Michelangelo jak wiec sprawa wyglada w tym mieście bo wiedze że wiesz wiecej odemnie ;).

Zobacz tutaj:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Audiophools - goo.gl/NJkF8

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.