Skocz do zawartości
IGNORED

Tani sub do kina poszukiwany.

Shrek777

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jak w tytule poszukuję taniego suba do kd.

Pokój ok 15 metrów (tzw gościny) stoi tam tv, dokupiłem amplituner KD - nad kolumnami myślę.

Ale potrzebuję suba - całość grać będzie nie za głośno, ale od czasu do czasu chciałbym się się tam schronić i obejrzeć w spokoju jakiś horrorek, lub s.f. (gatunki nietolerowane przez resztę rodzinki). Muzyki raczej nie będę na tym słuchał (jeden film, na tydzień, dwa). Przepłacać nie chcę bo to KD nr.2. W grę wchodzi tylko nowy sub. (to jednak pokój gościnny i jakiegoś obdrapańca tam nie będę wstawiał)

Proszę o sugestię...

https://www.audiostereo.pl/topic/101555-tani-sub-do-kina-poszukiwany/

Z tańszych subów zainteresowałbym się JAMO. Np. model 210 - do takiego metrażu i nie wygórowanych oczekiwań powinien być OK. Zależy jeszcze, co rozumiesz pod pojęciem tani? Precyzyjniej by było, gdybyś podał budżet jakim dysponujesz.

Budżet nie jest tak ważny, acz zakładam iż na kolumny i sub w ok. 2k. zł. Acz jak mówię to drugi zestaw w domu, Wstawiłem tam tv, bo goście nie raz łapią lenia (a tak nie plują na dywan ;p ). A skoro jest już tv to i ja się pożywię i w spokoju coś obejrzę.... Muzy tam na pewno nie będę słuchał. Nawet radia ;P

Dzięki za tą sugestię z JAMO - w ten weekend poganiam po sklepach. Na znanym portalu to jakieś wynalazki typu Koda dominują - także zakup chyba tylko w realu. Nówki wolę jednak kupować na miejscu....

Jamo 210 ? Szkoda pieniędzy, słaby subwoofer jeśli chodzi o kino domowe. Lepiej mieć jakiś zapas tej mocy, na wypadek chęci mocniejszych wrażeń sejsmicznych przy seansach filmowych ;)

Pisałem na wstępie. To drugi zestaw KD w domu. Do pokoju gościnnego. Przez 300 dni w roku pewnie będzie się tylko kurzył.

Czasami jak kobieta będzie oglądać w salonie jakieś romansidło - koniecznie 5,1 bo wiecie nic tak nie wyciska łez jak szum liści...

To ja zwiewam na górę i zapuszczam horrorek. A sam w domku to w salonie sobie zrobię trzęsienie ziemi (a co, jak kota nie ma...... )

Dlatego trzęsienie ziemi nie wchodzi w grę - dostał bym zjobkę jakim to nieczułym samcem jestem....

Z tego powodu i z tego że to zestaw "b" nie będę szalał (gabarytami i finansami).

Suby Koda to straszny syf (wg. cioci google), poczytałem o nich - najmniejszy bodajże 550 to tandeta w plastikowej obudowie udającej drewno. Ok tanie to ale niech piszą że to plastik, a nie oklejają folią udającą drewno. Wiem że w cenie roweru auta nie kupię, ale nie lubię ktoś mnie próbuje oszwabić.

Natomiast ich flagowiec z tej półki Koda 1000 ponoć piszczy, szumi, buczy - pełno nawet takich opinii na tym forum. Sorry jak mam z tym się wozić po serwisach - sorry nie chcę. Także Koda odpada.... Acz urazy uznania dla nich za piękny pijar i aktywny marketing - to się opłaca i robi wrażenie...

Popatrzę w w weekend w kilku sklepach i coś kupię. Liczyłem na kilka modeli, ale widocznie w tej zakładce cenowej jak coś już gra to już sukces....

Jeszcze raz dziękuję Kolegom za zainteresowanie...

A może Wharfedale SPC-8? Kupiłem niecały miesiąc temu w promocji w salonach Denona (sklep online, wersja HGL za 799,00 zł, bezpłatna wysyłka kurierem). Pokój ok 22m, środkowe mieszkanie w bloku, więc szukałem niedużego suba, który uzupełniłyby zestaw stereo podczas oglądania filmów i nie katował przy tym sąsiadów. Dla mnie spisuje się znakomicie, podłączony bezpośrednio pod Denona 2930. W zestawie kolce z podkładkami.

Stosunek cena/jakość jednym z lepszych wyborów jest STX.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Nie odrzucałbym znanego portalu i używek. W szukajce można zawęzić krąg do własnego miasta lub promienia w km od wybranego kodu pocztowego. Podjechać, obejżeć, posłuchać. Kupiłem Mivoca 120W na głośniku 10". Jak pytałem o stan, to sprzedający mówił o dość dużym zarysowanianiu. Przy odbiorze nie mogłem tej rysy znaleźć. Na moje oko ideał. Sprzęt nie jest wybitny. Pewnie klasa Kody ale aatmosferkę w horrorach buduje a za tą cenę to już zupełny ideał :-).

Pisałem na wstępie. To drugi zestaw KD w domu. Do pokoju gościnnego. Przez 300 dni w roku pewnie będzie się tylko kurzył.

Czasami jak kobieta będzie oglądać w salonie jakieś romansidło - koniecznie 5,1 bo wiecie nic tak nie wyciska łez jak szum liści...

To ja zwiewam na górę i zapuszczam horrorek. A sam w domku to w salonie sobie zrobię trzęsienie ziemi (a co, jak kota nie ma...... )

Dlatego trzęsienie ziemi nie wchodzi w grę - dostał bym zjobkę jakim to nieczułym samcem jestem....

Z tego powodu i z tego że to zestaw "b" nie będę szalał (gabarytami i finansami).

Suby Koda to straszny syf (wg. cioci google), poczytałem o nich - najmniejszy bodajże 550 to tandeta w plastikowej obudowie udającej drewno. Ok tanie to ale niech piszą że to plastik, a nie oklejają folią udającą drewno. Wiem że w cenie roweru auta nie kupię, ale nie lubię ktoś mnie próbuje oszwabić.

Natomiast ich flagowiec z tej półki Koda 1000 ponoć piszczy, szumi, buczy - pełno nawet takich opinii na tym forum. Sorry jak mam z tym się wozić po serwisach - sorry nie chcę. Także Koda odpada.... Acz urazy uznania dla nich za piękny pijar i aktywny marketing - to się opłaca i robi wrażenie...

Popatrzę w w weekend w kilku sklepach i coś kupię. Liczyłem na kilka modeli, ale widocznie w tej zakładce cenowej jak coś już gra to już sukces....

Jeszcze raz dziękuję Kolegom za zainteresowanie...

Witam

Subwoofer Koda sw-550 wykonany jest z płyty MDF..W załącznkach są zdjęcia obudowy.Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

post-45419-0-61678300-1363359366_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.