Skocz do zawartości
IGNORED

Thin-client i dylematy...

FERB

Rekomendowane odpowiedzi

Zobacz sobie wątek "Komputerki do audio". W malinie jest bug w firmware w obsłudze usb. Ktoś nad tym pracuje, ale firmware jest zamknięte i trzeba wykonać "inżynierię wsteczną". Kup sobie hp terminal za 50-100 zł. Ma większe zużycie prądu ale jest na pewno będzie działać. Ew. cubieboard1/2 ale tu brakuje gotowych rozwiązań, musisz sobie debiana/ubuntu sam skonfigurować.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Nie skojarzyłem raspberry - malina i namieszałem. Malinę już dawno skreśliłem z listy opcji do PC audio, ale głównie z powodu tego, że wolę coś w architekturze x86, wtedy mogę spokojnie postawić foobara z odpowiednim equalizerem i resamplerem, tylko żeby to wszystko pociągnęło system, odtwarzacz, najlepiej odtwarzanie z NAS i potem DSP to musi mieć już jakąś moc obliczeniową, dlatego patrzyłem na terminale. Nie jestem przekonany, że taki terminal za ~100 PLN (800Mhz-1Ghz, 128/512 RAM) sobie poradzi, ale to tylko przekonanie - ciężko powiedzieć dopóki się nie spróbuje.

Aha, ty chcesz windowsa+foobar. Ja myślałem o linux+mpd.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Linux jest o tyle fajny, że chyba mniej wymagający dla podzespołów, czyli da się go puścić na byle czym, tylko jak się rozeznałem jest trochę bieda z programami i wtyczkami z DSP w porównaniu do Windowsa.

Gdybym nie chciał korygować charakterystyki głośników/pomieszczenia to pewnie bym zakasał rękawy i poznał się z Linuxem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.