Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofile i melomani z Górnego Śląska

kapelli

Rekomendowane odpowiedzi

1. termin jest na 100 % aktualny.

2. panowie z Audio Academy! ważne!!!

prosimy uprzejmie nie zapomnieć przywieźć najtańszych symetryków zastępujących cenowo Hyperiony!

Taaak. Udało mi sie ich posłuchac podczas wizyty w Warszawie. Nazywaja sie Mimas. No, chyba mamy hit. Jak to -połączymy z operką consonanse a100 II to może byc nieźle.

Witam

Miło mi powiadomić Forumowiczów , że dzięki uprzejmości Trebora oraz AudioAcademy , którzy zgodzili się "odstąpić" nam trochę czasu , również my będziemy prezentować nasze konstrukcje. Przywieziemy dwa modele z "wyższej półki" sygnowane marką "ARGOS". Obydwa to konstrukcje zamknięte- dwudrożny monitor (ScanSpeak8535+SS9500) oraz trójdrożny (21cm Peerless +PL14 Vifa +SS9500).Cechą charakterystyczną obu konstrukcji są odlewane, kompozytowe obudowy . Mamy nazieję, że tym razem nie będzie trzeba "spawarki" do napędzenia ... :-)

Pozdrawiamy

Bartek i Waldek

-Opus Audio-

[obrazekLUKASZ-174697_1.jpg] [obrazekLUKASZ-174697_2.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-3899-100003307 1170259159_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

2 pazdziernika bedzie się można przekonać . Mamy nadzieję , że wrażenia dzwiękowe dorównaja tym wizualnym

Oby..... :-)

Pozdrawiamy

w kwestii formalenj - Puzon jest tam gdzie byl?? tzn w centrum (adresu nie pamietam) - pytam ba jak tam bylem jakis czas temu slyszalem o planach przeprowadzki.

hi -endu tm razem nie będzie ale spróbujemy zrobic hi-endowy dźwięk z nieduże pieniądze.

Proponowana elektronika: lampy : Cayin TA 35, Audio Note Soro

hybryda : Kora 150 SB - i to bedzie chyba nieoficjalna premiera tego wzmaka w Polsce. Pojawił sie nowy dystrybutor.

traznystory: Opera consonance A 100 II hybrid i prawdopodobnie Kultowa legenda Sugden A21

Odtwarzacze : Cayin CD 15 A, Naim CD 3,5 + flatcap, AN DaC 1, Forte Audio DaC, Cambridge audio D 500

byc może pojawi sie jescz jakas silna koncówa mocy. ale to dopiero okaże sie w sobotę

Gramofony - project 6,9 z wkładkami stantona i preampem Puzonowym, oraz superlegenda - unitra fonica ADAM z dobra wkładeczką

Licze tez ze przyniesiecie fajną muzykę, warto jest słuchać sprzetu na dobrze sobie znanych płytach.

jeśli można, to ja też będę, z żywca niedaleko, czy ktoś mógłby podać godzinę, o której spotkanie się zaczyna?

moge przywieść coś ze swoich sprzętów jeśli potrzeba i będzie czas podłączyć

>Trebor

czy wiadomo o której dojedzie sprzęt , żeby nie było takiego obciachu jak poprzednio z Minimą, przyjeżdzają ludziska z połowy południa Polski np Żywiec, trzeba ustalic wreszcie godzinę

ps 1

co z moim preampem, pozdrowienia dla Kornela

ps 2

masz jakieś inf o wytłumieniu

pzdr 207

Godzina była ustalona na 12:00, ale jak ktoś wpadnie wcześniej to może już posłuchać mojego zestawiku, który będzie wcześniej podłączony.

Godzina była ustalona na 12:00, ale jak ktoś wpadnie wcześniej to może już posłuchać mojego zestawiku, który będzie wcześniej podłączony.

>McGyver - ok ale ostatnio rozmawiałem z Treborem i dowiedziałem sie że AA i Opus Audio ma dotrzeć dopiero w sobotę, nie pamiętam czy byłeś ostatnio ale na początku impreza nie wyglądała najlepiej, jak sprzęt dojedzie o 12 to po co zaczynać imprezę o 12 bez przygotowania, na piwo lepiej iść po odsłuchach a nie przed, po co nam ta partyzantka -

pzdr 207

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.