Skocz do zawartości
IGNORED

DSD / DXD / flac co kupować ?

Gość cycus12

Rekomendowane odpowiedzi

Gość cycus12

(Konto usunięte)

No więc jak w temacie, co kupować... w necie coraz większy wybór no i mam dylemat czy oby dobrze rozumiem:

DSD64 = flac 24/96 ?

DSD128 = flac 24/192 ?

wave 352 = DXD ?

Wstępnie myślałem by kupować flaki ale po przekopaniu internetu niektórzy twierdzą że DSD lepsze... (a inni że kibel), jak to jest naprawdę ?

https://www.audiostereo.pl/topic/101792-dsd-dxd-flac-co-kupowa%C4%87/

Tylko DXD, są najlepsze. Z tym, że ja bym już dzisiał kupował sprzęt pod kątem jego następcy EDXD (705,6). Mam na myśli zwłaszcza odpowiednio pojemny dysk twardy.

No i przy DXD trzeba sie liczyć ze znacznymi wydatkami, bo zasadniczo aby skompletować znaczą liczbę nagrań, trzeba będzie je produkować na zamówienie.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Jeśli pytasz poważnie, to DSD jest skopany pod względem technicznym, dla wysokich częstotiwości ma mniejszą rozdzielczość niż CD. Tylko flac, czyli PCM ma sens. DXD, to nic innego jak również PCM, tylko jeszcze gęściej próbkowany. DXD = flac 24/352.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Akurat o DXD pytałem z ciekawości bo i tak jak dla mnie za wysoko i nie jestem tak wytrawnym słuchaczem. Może i tego nie docenię ale kupuje raz a ceny są zbliżone a często nawet takie same dlatego chciałem wiedzieć w co "iść" by po latach nie żałować.

czyli flac, dzięki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.