Skocz do zawartości
IGNORED

Dorabia Ktoś Drewniane Boczki ?

Marcin SoYa

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zastanawia mnie czy jest na Forum kto by się podjął dorobienia takich boczków ??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/101870-dorabia-kto%C5%9B-drewniane-boczki/
Opublikowano · Ukryte przez palton, 15 Marca 2013 - Wpis obraźliwy i nie na temat.
Ukryte przez palton, 15 Marca 2013 - Wpis obraźliwy i nie na temat.

A czy dorabia ktos piździe uszy ? Na litość . Co za drobnomieszczańska elegancja ...

...there is no spoon...

Chyba nie trzeba do tego specjalisty, każdy stolarz ci je zrobi jak podasz wymiary, kiedyś wycinałem do swojego cd z egzotycznego drewna, nieźle dociążają odtwarzacz, więc jakby przy okazji zmniejszają się trochę rezonanse od napędu więc może zmienić się trochę dźwięk.

woytl. Ktoś powiedział że gusta nie podlegają dyskusji - ,,de gustibus non est disputandum " ale ja uważam ,że bezguścia należy piętnować bo inaczej zostaniemy narodem miłosników disco polo i różowych klipsów . Ale jeśli czujesz się dobrze w różowym , z drewnianymi boczkami i w białych kozaczkach ... .

...there is no spoon...

Takie boczki są bardzo proste do wykonania - mając warsztat to 10 minut roboty - nawet domowym sposobem można jak ktoś ma w sobie majsterkowicza. Ja bym raczej szukał jakiegoś egzotycznego drewna w jednym kawałku - taki sklejany z kilku listewek boczek mi się z parkietem kojarzy :)

PS - tanio te CDeki chodziły :D "All products with the 0,00 Euro price"

ale ja uważam ,że bezguścia należy piętnować

Przyznam że nie bardzo rozumiem co Ci przeszkadzają drewniane okładziny. Vintagowa elektronika z wyższej półki często miała "drewniane" boki i nie tylko, i chyba nikt nie nazywał tego bezguściem.

tak klejonka na wysoki połysk to akurat chłam, ja akurat miałem drewno cumaru olejowane i nie było z tego powodu w wyglądzie żadnego wiejskiego powiewu obornika, wglądało na pewno lepiej niż plastik z którego była obudowa po bokach.

woytl - moze i kazdy stolaz je zrobi ale juz z dobrym polozeniem lakieru na np.wysoki polysk moze miec problem, wtedy bez wizyty u lakiernika sie nie objedzie ... Aczkolwiek jak juz pisano nawet samemu w domowych warunkach da sie to jako tako zrobic :)

kozik20l a za ile taki komplet z litego drewienka ?

, Samo lakierowanie to pikuś , wystarczy położyć kilka warstw bezbarwnego a potem polerować jak lakier w samochodzie :) 1200 2000 2500 najlepiej dla luxusu 3000 potem G3 farecla i jazda aż powstanie lusterko :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.