Skocz do zawartości
IGNORED

Niedrogie kolumny do ....

Rekomendowane odpowiedzi

Iceman, dosc oryginalny sposob wyboru kolumn. pamietaj tylko ze nie wszystko sprzedaje sie w ciagu dnia. a i kupujacy rozni bywaja. zreszta chyba niespecjalnie cie rozumiem - skoro tannoye tak rewelacyjne, to po co bedziesz je sprzedawal i wracal do miniwiezoych pyrkawek??

Kochana Paulinko - to bardzo proste - zanim usłyszałem Tannoye to uważałem, że moje philipsy to cudo nie mające równych. To sobie teraz myślę, że z tannoyami może być podobna sytuacja. Nie słuchając innych kolumn, nie wiem co mnie omija. Rozumiesz mnie?

[email protected]

Postaram się odezwać jutro wieczorem. Mam zamiar jutro kupić pewne kolumny i postaram się też odłuchać coś i coś jeszcze Ci może doradze. Nie wiem tylko jak się z czasem wyrobie, bo będę miał jedynie godzinkę luznego czasu. Do komputera siądę dopiero wieczorem jutrzejszego dnia.

• 2 miesiące później...

Witam! Wstępnie rozglądam się za nisko budżetowymi głośnikami Very Happy . Cena nie powinna przekroczyć 500-600 zł (raczej za nówki). Słucham rocka i metalu, po inne gatunki sięgam na tyle rzadko że nie ma się co nimi przejmować. Zależy mi na ich wyglądzie – najlepiej żeby zrobione były z czarnej okleiny, koniecznie z maskownicami (najlepiej nie znaczy koniecznie!). Głośniki stać będą na stole obok wieży i telewizora lub jeżeli będzie to coś większego, na podłodze po obu stronach stołu. Z góry dzięki za podpowiedzi!

Na te pytanie nie moge odpowiedziec. W niedalekiej przyszłosci bede sie przeprowadzał, ale nie wiem jeszcze jak bedzie wygladał mój pokoj w nowym domu. CO do reszty sprzetu to narazie jest to głupawa wieżą (taka z supermarketu) - powoli, bardzo powoli kompletuje moj pierwszy system audio narazie mam pieniadze na kolumny (parszywy zywot licealisty :) ) potem pojawi sie sie wzmak, nastepnie CD (mysle na "pionkiem" albo "technikiem).

Pozdrawiam

Jak będziesz miał pokój koło 20m2 i będziesz mógł odsunąć kolumny od ściany na większą odległość to bym brał rubicony RP26F, grają przyzwoicie i mają super wykonanie oczywiście jak na swoją cene. W skelpie kosztują 990zł, a na allegro 699zł więc opłaca się brać

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przy mniejszych pokojach warto zastanowić się nad podstawkowymi gdyż u ciebie będą stały na "stole" i nie musisz kupować podstawek. Jak już poprzednik napisał możesz kupić Kody AV-737 T, podstawkowe ale potrafią łupnąć jak to bywa u kody i kosztują 399zł

Ukryta Zawartość

Mógłbyś poszukać używanych tannoy m2 i było by ok :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przejrzałem ceny za allegro za nowe kolumny. Polecam mimo wszystko monitory jako bardziej uniwersalne (piszesz, że nie wiesz, jak będzie wyglądał nowy pokój). IMO warto zwrócić uwagę na:

- Tannoy Fusion 1 za 620 (rozumiem, że tu mieścimy się w budżecie 500-600 ;))

- Wharfedale Diamond 8.1 za niecałe 700 (tu już gorzej)

- Dali Concept 1 za niecałe 500 (taka cena u jednego sprzedawcy, u innych drożej)

Oprócz tego głośniki, których zupełnie nie znam, ale być może warte uwagi:

- Magnat 220 za 350

- Rubicon RP36S za 550

Pozdro

Tonsil Mistral - miałbyś naprawdę dobre kolumny, i do małych i do dużych pomieszczeń. Są dość szczegółowe, szybki i dynamiczny bas(po wygrzaniu głośników) - do rocka w sam raz, z metalem też sobie poradzą bez problemu. Zajrzyj do wyszukiwarki i wpszi "Mistral" , choć jeszcze powinny byc na liście tematy o nich. Ja - szczerze polecam.

Wharfedale 8.1 moga sie nie spodobac zainteresowanemu.

Jazz, male sklady akustyczne itp., ambitna elektronika to tak...

Ale w przyapdku rocka a szczegolnie metalu mocno bym sie zastanawial.

Ale warto posluchac czegos z serii 8.X i 9.X

p.s. zawsze warto posluchac :) a nawet trzeba

Do rocka i metalu zdecydowanie Tonsil Mistral. Genialny stosunek jakość/cena no i kupujesz nowe. Z używanymi zawsze trzeba uważać - dla mnie Allegro odpada. Jak już muszę kupić używane, to chcę bardzo dokładnie obejrzeć - nie wiadomo, co robił z nimi poprzedni właściciel - jak głośno słuchał, czy nie przesterowywał wzmacniacza itp.

Ależ ja pisałem o cenach za nowe głośniki, z gwarancją. Allegro to nie tylko używany sprzęt. Wystawia tam towar wiele sklepów, hurtowni i "prywatnych importerów".

Pozdro

• 1 miesiąc później...

Witam

Chciałbym się spytaćznawców jakie kolumienki z najlepszym głosem (potężny bas:)) mogę kupić za podaną przeze mnie kwotę?Najlepiej żeby było z allegro.

Ukryta Zawartość

Co myślicie o tym?

Pozdrawiam!

Ukryta Zawartość

1) Dlaczego maja byc z allegro?

2) Czasem warto skorzystac z wyszukiwarki, temat audiomegi byl przerabiany wielokrotnie ;)

3) Potezyny bas? Moze altusy? ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

>modeusz

Zanim wyrzucisz w błoto prawie 1000 zł, poczytaj tu trochę o kolumnach DIY i/lub na zamówienie. Za taką kwotę chłopaki z forum wystrugają Ci jakieś grające kolumny. Nie będzie to adiofilski może zestaw, ale przynajmniej usłyszysz muzykę. Tak sądzę, spróbuj.

zwolennik łagodności

a może takie?

Ukryta Zawartość

co o nich sądzicie?

Ukryta Zawartość

O, to mi się podoba! Prowokacja się udała, mam nadzieję, że z pożytkiem dla wszystkich :-)

O zaproszeniu na kawę pamiętam, niech no tylko kra spłynie...

zwolennik łagodności

>modeusz

Nie zrozum mnie źle - ja się boję na ta pudła patrzeć, a o słuchaniu wolę nie myśleć!

Nie napalaj się, poczytaj trochę, zobacz, o co w tej dziedzinie chodzi i dopiero wybieraj. Tego typu oferty z allegro to zazwyczaj masakra, serio.

zwolennik łagodności

• Pokaż nowe odpowiedzi