Skocz do zawartości
IGNORED

Niedrogie kolumny do ....

Rekomendowane odpowiedzi

PietroPL

To było lata temu, więc chyba 6 po prostu.

Pamiętam, że kupiłem je na audioshow z rabatem bo wziąłem tę parę, którą mieli na wystawie (za 1400 zł.)

Gość Audio_Newby

(Konto usunięte)

Do 1000 zł ?? Dobry Bas??

To ja proszę zareklamuje moją aukcję http://allegro.pl/mission-34i-stan-bdb-i2162187094.html

Napewno lepsze od tanich Jamników i K(ł)od

Jestem już prawie zdecydowany na Eltaxy Symphony 6, ale chciałbym jeszcze jakąś alternatywę do wyboru. Zwiększyłem trochę budżet z max 600 do max 700 PLN, chociaż nie wiem czy robi to jakąś dużą różnicę.

Edytowane przez PietroPL
Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

witam a co byscie polecili cos ,godnego uwagi,co teraz jest obecnie na allegro do 200zl...

i co ,nikt mi nie podpowie co ciekawego w tej cenie?, na allegro...

Gość StaryM

(Konto usunięte)
Gość StaryM

(Konto usunięte)

Wybierałbym raczej te większe. Maluchy o wysokości zeszytu A4 raczej bym odrzucił. Wolałbym także, by były symetryczne, co ma znaczenie jeśli stoją w niewielkiej odległości. Wolałbym też nawet starsze ale porządne niż jakieś VK.

Więc może Sony trójdrożne, Canton? Grundig, Quadral? Widzę jeszcze drugie Sony.

Z mniejszych drewniane Phillipsa mi się podobają.

Edytowane przez StaryM

Z racji tego, że robi mi się coraz mniej miejsca w pokoju (ok.14mkw) chciałbym zmienić swoje Cerwin Vega HED-C10 na coś mniejszego co mógłbym zamontować w rogach ścian pod sufitem - raczej BR z przodu. Oczekuję dosyć niskiego zejścia i przede wszystkim dobrej sceny. Muzyka jakiej słucham to różnie (najczęściej reggae, rock, 'energy'. Chcę wydać na to ok. 500zł. Źródłem będzie Audigy2 ZS Gold. Wzmacniacz jakim chcę to napędzać to Denon PMA-860. Co wybrać - oczywiście szukamy wśród używek?

Edytowane przez dreadlook

coś mniejszego co mógłbym zamontować w rogach ścian pod sufitem - raczej BR z przodu. Oczekuję dosyć niskiego zejścia i przede wszystkim dobrej sceny.

Dobry dowcip. Poświęć chwilę swojego cennego czasu, przeczytaj kilka wątków w dziale akustyka, a potem zadawaj dalsze pytania.

Mój brat szuka jakiś kolumn frontowych do kina domowego, takich żeby nie trzeba było stosować subwoofera. Dodatkowo mają służyć też jako stereo. Górna granica cenowa to 500 PLN.

Co to są za kolumny i czy warto się nimi zainteresować?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Witajcie. Jestem mało obeznany w tym temacie dlatego potrzebuję Waszej pomocy. Czy wzmacniacz rotel RA-930AX będzie sensownym połączeniem z eltax symphony 6? Nie mam ani jednego ani 2go.Wybór padł tylko i wyłącznie na podstawie wyczytanych na forum propozycji które podawaliście wcześniej osobom podobnie kumającym temat co ja. Jeżeli macie lepsze propozycje to chętnie wysłucham. Cena do 1000zł, a metraż pokoju 30,25m^2. Proszę o odpowiedź i zarazem pomoc.

Witam podepnę się!Sprawa wygląda tak:Kupiłem od kumpla amplituner Kenwooda KRF-V5010(pierwszy właściciel itp,stan bdb).Potrzebuje kolumn podłogowych...Myślałem nad Jamo S-426 F,Tonsil MAESTRO 130 albo Pylon Pearl.Budżet to max 1000zł,wymiary pokoju to ok 24mkw,wolał bym oczywiście nowe!Kolumny będą służyć do oglądania tv,słuchania muzy z mp3 i radia.Na razie mam podpięte logitechy z 4 przez wejście słuchawkowe w tv(lepsze to niż dźwięk z głośników tv)

Witam

Poszukuję budżetowych kolumn podłogowych do Rotel 930AX.

Pokój 30m^2. Słucham głównie metal, rock, blues.

Co byście polecili tak do 300zł?

Zastanawiałem się nad Alton 70/80. Co o tym myślicie?

Dobry dowcip. Poświęć chwilę swojego cennego czasu, przeczytaj kilka wątków w dziale akustyka, a potem zadawaj dalsze pytania.

Rozumiem. Także pytam ponownie. Jakie kolumny podstawkowe do 500zł pod Denona PMA-860? Mają zastąpić Cerwin Vega HED-C10. Czego oczekuje? ..dobrej sceny w pokoju ok. 14mkw oraz zejścia. Grać to będzie pod Audigy2 ZS Gold.

Co byście polecili tak do 300zł?

Zastanawiałem się nad Alton 70/80. Co o tym myślicie?

Jest sporo duże lepszych kolumn w podobnej kwocie... Szukałbym jakiś Heco starej serii lub przykładowo:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Ciekawe polskie kolumny, w idealnym stanie, do większych pokojów:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Audiophools - goo.gl/NJkF8

Witam byłem dzisiaj posłuchać Jamo S-426 F, ale nie kupiłem ich ponieważ bardziej spodobały Mi się Polton Omega 180,fajniej grały jak dla mnie...ale nie w tym rzecz...Posiadam tv lcd samsung LE32C530 i amplituner kenwooda KRF-V5010,podpinam amplituner z tv za pomocą czinczy ale nie mam głosu...jaki kabel potrzebuje? Dźwięk jest jak podepnę czincze do dekodera upc, a potem do ampli,ale zależy mi żeby podpiąć bezpośrednio do tv...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Kolega kilka postów wyżej pytał o kolumny do 300zł. Mogę je z czystym sumieniem polecić. Swoją drogą, czy ktoś z Was może mi cokolwiek napisać nt. tej firmy? - tj. ITT? Kolumny grają naprawdę czysto, a same przetworniki i zwrotnice wyglądają na solidne.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez pdi90

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

mam pytanie ,wiem ze takie tematy byly na forum ,ale obecnie chcialbym odswiezyc temat ,myslalem nad kwota 300zl i mysle ze to nie jest kwota na dobre monitorki -co mozna do tej kwoty naprawde dobrze grajace monitory teraz kupic?.A graloby to z zmacniaczem yaqin mc-10l w pomieszczeniu 24m -muzyka jazz klasyka rocka pink floyd ,diana krell i tam muzyczne smaczki- myslalem na tannoyami m2 lub f2, a wy co byscie mi wybrali?....prosilbym o jakies podpowiedzi.

Miałem Castle Durham. Zostawiły Tannoye w pobitym polu, cena podobna. Ja swoje sprzedałem za 500PLN i aktualny właściciel jest bardzo zadowolony. Dawały radę w 25m2

Zresztą od Tannoyów lepsze były Eltax Liberty 3+ (pierwsza seria, produkowana w Belgii)

Aktualnie mam duże podłogówki w 12m2 i nie zamieniłbym ich na monitory... to tak a propos metrażu:)

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

moje spostrzeżenia jak w swietle wypadaja Acoustic Energy EVO one, do tannoy m2 i eltax liberty 3+...-co byście wybrali, a może coś jeszcze za czym moglbym się rozejrzec...

Każdy swoje ucho ma. Ja z tej trójki wybrałbym AE EVO ONE (właściwie wybrałem bo pozostały po poprzednim systemie gdzie grały z cambridge 640A i może je jeszcze kiedyś wykorzystam). Wspaniała góra, dobra średnica i przyzwoity dół, muzykalne. Oczywiście w odniesieniu do wielkości monitorka i jego ceny. Kupiłem po porównaniu z monitorami paradigma i B&W. Mam yaqina mc-100b przez chwilę przez ciekawość połączyłem grało ładnie i soczyście.

Gość partick

(Konto usunięte)

takie popularne monitory i nikt nie może doradzić... a to dziwne...

nie wiem czy z tym wzmacniaczem, ale w tej wielkości pomieszczeniu, to raczej Tannoy Mercury M3/F3 lub M4/F4.

Edytowane przez partick

Zbyniu i tak kupujesz je na dość krótki okres a monitory za 300 czy 500pln i tak nie zabrzmią jak twoje poprzednie. Ja na Twoim miejscu kupił bym na tyle dobre i chodliwe, że jak je kupisz za 500pln to za tyle samo je sprzedaż za tydzień czy pół roku. Zastanowił bym się na Twoim miejscu czy nie dopłacić 200-300pln i nie kupić używanych słuchawek Sennheiser HD 600 i mógłbyś na tym wyjść o wiele lepiej niż na monitorach.

Pozdrawiam Jaca

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

mialem sluchawki koss sporta pro , a kiedyś akg 530-jedne i drugie dobre ... ale męczy mnie sluchanie na sluchawkach tym bardziej że yaqin mc-10l nie ma wejścia na sluchawki tylko mój denon dcd-1450 ar po lampizacji ma obslugę sluchawek i to krzatanie sie z kabelkiem...Tak jak piszesz kolumny dobre i z możliwosćia sprzedaży ,aby niewiele stracić.

Zbyniu koss potra pro czy akg 530 przy Sennheiser HD 600 to jak maluch przy Rolls Royce:) nawet nie porównuj bo nie ma co porównywać;)) A odnośnie kolumn kup najbardziej chodliwe na rynku, żeby też nie leżały ci w szafie pół roku nim sprzedaż tylko klient powinien być od ręki jak tylko będziesz chciał sprzedać.

Jakie kolumny do

Ukryta Zawartość

Cena z zakresu 300-400zł. Słucham rocka progresywnego, folku, jazzu, post-rocka, trip-hopu, chilloutu, electronica tez czasem.

A może lepiej jakoś inaczej ulokować te 600zł jakie mam na sprzęt?

Pokój 25m.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi