Skocz do zawartości
IGNORED

OKNYO DX-7511 tunning

daris666

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, trafo, elkos na potrojna pojemnosc istniejacych, kabel z wtyczka poczawszy od trafa i wygluszyc bituminem, wykrecic istniejace nozki plastykowe z korkiem i zastapic porzadnymi...mozna jeszcze pare rzeczy ale to przestaje byc tanie...

Dobrej zabawy zycze.a51

Ok. Trafo wymienię, pojemności w torze zasilania zwiększę i zrobię gniazdo zasilania. Dalej : kondensatory w torze wyjściowym RCA ? Tam jest też potencjometr tylko jeszcze nie spojrzałem czy służy do regulacji poziomu wyjściowego czy tylko słuchawek. Jak wyjściowego to należałoby go chyba ominąć ?

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Przykro mi ale nie mam czasu zbytnio sie rozpisywac....masz tu link, ktory powinien Ciebie w jakis sposob naprowadzic lub podpowiedziec to i owo. Nie musisz robic gniazda to jeszcze jedno zbedne polaczenie, wysokie poprowadz tak jak jest tylko dobrym drutem np. Supra. Powodzenia. a51

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy

Zamiast wymieniać w ciemno kondensatory i trafo (sorry, ale po co?) zajmij się częścią analogową. Siłą tego odtwarzacza jest napęd, a słabością DAC i analogówka. Wstaw tam porządnego DACa, na przykład Stelmacha, albo lampucere mini, dopiero wtedy można zacząć bawić się w poprawianie zasilania.

-----------------

Ok. Jutro wyciągnę płytkę, wlutuję podstawki i może zakupić coś takiego :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Co dalej Panowie ?

Ukryta Zawartość

Ok. Jutro wyciągnę płytkę, wlutuję podstawki i może zakupić coś takiego :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Co dalej Panowie ?

A wogóle to masz jakiś schemat do tego DX 7511?

Ukryta Zawartość

Nie mam schematu ale widzę gdzie jest część analogowa i jakieś tam pojęcie o elektronice. Poszukam schematu w internecie, pewnie coś znajdę.

gaudi1 :dać w podstawki te, które zaznaczyłem na czerwono ?

W załączniku przesyłam zrobione zdjęcia.

• Moderatorzy

Nie mam schematu ale widzę gdzie jest część analogowa i jakieś tam pojęcie o elektronice. Poszukam schematu w internecie, pewnie coś znajdę.

gaudi1 :dać w podstawki te, które zaznaczyłem na czerwono ?

W załączniku przesyłam zrobione zdjęcia.

Ale wymieniając same opampy, chyba nie zdziałasz wiele - w tym CD problemem jest zarówno stopień analogowy jak i sama kość DACa. Na pewno jest to lepszym pomysłem niż wymieniać w ciemno kondesatory czy zasilacz. Ale najlepszym sposobem będzie wstawienie nowego DACa. Poszukaj też informacji na forum, całkiem sporo osób je tuningowało, przejrzyj wątek o lampucerze i o lampizacji CD, tam będą relacje ludzi którzy modyfikowali ten odtwrzacz.

-----------------

O ile pamiętam wcześniejszy wpis to daris666 chce zamontować w tym CD mój DAC - po co wiec doradzacie Mu co ma wymienić w torze analogowym w CD jeżeli mój DAC ma kompletny tor analogowy a fabryczny jest odłączany ????? Odradzam czytanie użytkownikowi daris666 czytanie wpisów na tym, forum a szczególnie słuchanie "fachowca" o nicku "amator51" - trafo wymienić ??? - bo napisy nieładne ??? albo żywica nie taka ?, "wygluszyc bituminem" - smołowanie wpływa tylko na wagę i koszt przesyłki na poczcie (i na zarobek dekarza), "kabel z wtyczka poczawszy od trafa" - wystarczy filtr EMI na wejściu zasilania, "wykrecic istniejace nozki plastykowe z korkiem i zastapic porządnymi" bo "porządne" poprawią dźwięk .... itp. pierdoły.

Spokojnie Panie Andrzeju. Zanin zacznę coś robić spytam się z 10 razy o to samo :) i poczytam o interesującym mnie temacie. Wysłałem do Pana e'maila i dostałem odpowiedz. Dziękuje i pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.