Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel dla metalowych seasów

slasz11

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem kiedyś te jantzeny i grało to słabo ,mimo że na drodze wzmacniacz głośnik siedzą całkiem niezłę elementy(Clarity cap SA, Milsy,cewki powietrzne).Po wymianie na qeda aniwersary głośnik dopiero pokazał klasę.Wyglało to tak jakby ten jantzen wszystko blokował głośniki grały bardzo przeciętnie,bez tych wszystkich audiofilskich bajerów.Nie polecałbym tego kabla do tych seasów.

Tak ,w tej chwili mam xt na wysokich.

Jeżeli ma to być "hi-end",to odradzam xt na bas.Miałem go na basie i na średnich,i było całkiem fajnie,dopóki nie zastąpiłem go qedem revelationem. Okazało się ,że można jeszcze lepiej:) Teraz już nie myśle o kablach na bas i średnie,ale szukam nadal na wysokie:)

Robiłeś może porównanie 4tc do qeda xt na wysokich?

Kable mają 60 albo 70 cm,dokładnie już nie pamiętam.

Różnica po wymianie to dużo lepsza czystość i kultura brzmienia,to od razu słuchać.Zejście na basie i kontrola.Ogólnie dżwięk z kolumn jako całość stał się "większy",zwiewny ,szybki (pewnie to też zasługa głośnika średnio tonowego)na xt wszystko niby miało podobny charakter tylko takie jakieś "malutkie"(rozmiar instrumentów i sceny)i w porównaniu do revelationa matowe.

Wymiana kabli zrobiła na mnie większe wrażenie niż wcześniejsza wymiana elementów zwrotnicy,ale pewnie gdybym miał zwrotnice na starych częściach ,to nie było by takich efektów.

Jantzeny które miałem na początku pewnie były "wąskim gardłem"całego tego tuningu.Co z tego jak masz dobrą zwrotnice i głośniki jak kiepski kabel wszystko psuje.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.