Skocz do zawartości
IGNORED

Używany amplituner do 1500zł tylko do kina

Drzymek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Poszukuję używanego amplitunera do absolutnego max 1500zł. Wymagania: Amplituner musi mieć dekodery HD i auto kalibrację oraz MUSI mieć wyjścia PRE OUT, oraz switch HDMI.

Amplituner ma służyć tylko i wyłącznie do filmów w i gier, do słuchania muzyki stereo służy osobny wzmacniacz. Koncertów oraz muzyki wielokanałowej nie słucham. Podłączony zostanie do systemu 7.1 przedstawionego poniżej zamiast Denona (który nota bene jest rewelacyjny, ale nie ma dekoderów HD).

Obecny zestaw: Projektor HD LED Acer K330 ekran 83 cale, Amplituner Denon 3805 do kina, AUDIOLAB 8000s jako wzmacniacz stereo oraz końcówka mocy w kinie spięty z PRE OUT Denona, DAC Beresford 7510 mod 2+, Sony PS3, tuner Ferguson Ariva 250como. Kolumny fronty B&W 603S3, central B&W LCR , 4xKef C1 jako surround i subwoofer Klipsch SUB 10.

Mój obecny faworyt to Onkyo 805 lub 875, ale może podpowiecie jeszcze coś ciekawego, co będzie się super sprawdzać w kinie.

pozdrawiam

To Onkyo jest od handlarza z UK i koszt przesyłki to 120zł. Nie lubię jak ktoś za samo pośredniczenie zarabia na mnie ok 500zł.

W Polsce 805/875 nie raz widziałem za 1200/1300 zł i tyle powinno kosztować używane Onkyo. W UK często 805 można kupić poniżej 200funtów.

Panowie a Harman 460 lub Pioneer LX51?

Gość Gość

(Konto usunięte)

W Polsce 805/875 nie raz widziałem za 1200/1300 zł i tyle powinno kosztować używane Onkyo. W UK często 805 można kupić poniżej 200funtów.

No dosyć optymistyczne założenia. Wiesz ile kosztowało nowe 875?

Poza tym 875 to jednak droższa i lepsza, wydajniejsza konstrukcja niż 805.

Nie lubię jak ktoś za samo pośredniczenie zarabia na mnie ok 500zł.

Wiesz, on pewnie zarabia na siebie. Jeśli oferuje cenę rynkową to ma to dla Ciebie znaczenie? ,

Wiesz, on pewnie zarabia na siebie. Jeśli oferuje cenę rynkową to ma to dla Ciebie znaczenie? ,

Ma to takie znaczenie, że jak ktoś sprzedaje okazyjnie w UK za 800-900zł to znaczy, że należy się lepiej przyjrzeć takiemu urządzeniu, bo być może (powtarzam być może) w przeszłości było naprawiane, coś może jest nie sprawne, albo wizualnie nie atrakcyjne. Jak w Polsce ktoś sprzedaje za 1400zł i sprzęt używał prywatnie, to mam podstawy twierdzić że cena jest adekwatna do stanu, czyli wszystko powinno być ok. Poza tym wiemy do czego zdolni są handlarze, a użerać się z kimś za granicą nie bardzo mi się uśmiecha.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.