Skocz do zawartości
IGNORED

Burson Conductor dac/preamp - za i przeciw?

krzysiekol

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchałem, mamy Conductora na stanie, moim zdaniem jeden z ciekawszych produktów w swoim przedziale cenowym.

Napisz proszę w jakiej konfiguracji urządzenie będzie pracowało, jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz, jakie preferujesz brzmienie.

Jeśli tylko masz taką możliwość, serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy. Nie ma także problemu z wypożyczeniem urządzenia do testów, tylko taka możliwość daje Ci gwarancję bezpiecznego zakupu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

jakie preferujesz brzmienie.

szukam daca który wzniesie na wyższy poziom większość cd z przedziału do 6tyś oraz do odtwarzacza wieloformatowego z przedziału do 3tyś

oczekuję brzmienia dynamicznego z bdb głębią czystą lecz nie ostrą górą, czytelną średnicą i dobrze akcentowanym dołem,

powinien też bdb grać przez słuchawki, (słuchawki też w planach zakupowych)

Witaj,

do Twojego opisu Burson pasuje idealnie, alternatywą może być NAD Masters M51, jednak nie masz wtedy wzmacniacza słuchawkowego, a ten wbudowany w Conductora jest naprawdę rewelacyjny.

Zapraszam na odsłuchy, masz możliwość podjechania do naszego salonu ?

Ewentualnie proponuję wypożyczenie urządzenia do testu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Burson Conductor to fantastyczne urządzenie, co prawda bardziej dedykowane (IMO) dla systemów opartych przede wszystkim na porządnych słuchawkach oraz typu "desktop audio". Idealny do muzyki dynamicznej, ma uderzenie, świetny bas, średnicę i td. Mocarnie wykonany. Wysteruje każde słuchawki bez problemu. Jeśli budżet pozwala to szczerze polecam. Wypożyczyć urządzenie na dłuższy odsłuch (nawet do 2 tygodni) można też bezpośrednio od polskiego dystrybutora - miły kontakt, również polecam. Miałem w ten sposób Conductora w domu u siebie i jeżeliby górę nie wzięły inne wydatki to pewnie zagościłby u mnie na dłużej.....

Na stronie Bursona są linki do dosyć rzetelnych recenzji urządzenia, gdzie jest on rozkładany na czynniki pierwsze. Warto spojrzeć.

Conductora mialem okazje przelotnie posluchac kilka miesiecy temu, juz jako byly sluchawkowiec. Zakladajac, ze musimy sluchac na nausznikach, a co wiecej, chcemy miec jeszcze (gratisowo ?) okolo-hi-endowe zrodlo dzwieku to ja bym sobie innymi klockami glowy juz nie zawracal (ewentualnie wypadaloby sprawdzic tez April Music Eximus - ale to troche drozej) bo sie zwyczajnie nie bedzie oplacalo kupowac DACa i wzmaka jako osobnych urzadzen (to juz przeszlosc, taka metodologia osobnych gratow tranzystorowych). Conductor powinien zapewnic wlascicielowi pelen komfort i swiety spokoj, jesli idzie o wygodne sluchanie muzyki na wysokim poziomie.

Nie słuchałem Conductora ale miałem Soloista więc praktycznie to samo jeżeli chodzi o tor słuchawkowy. U mnie na HD800 było zdecydowanie za ostro na górze ale faktycznie usnąć nie można. Do dynamicznej muzyki super , wykonanie naprawdę ok, w tej cenie pewno dobra propozycja. Jednak przynajmniej u mnie nie został na stałe bo dłuższy odsłuch był dość męczący.

Czyli głos może nie przeciw ale neutralny - trzeba posłuchać u siebie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.