Skocz do zawartości
IGNORED

Tani wzmacniacz do .... porady dla poczatkujacych

Rekomendowane odpowiedzi

Każdą poza metalem ale najbardziej muzyka instrumentalna spokojna:)

Tak wogóle czy np. ten wzmacniacz NAD C 326 BEE lub NAD 350 będą lepsze od mojego ampli ONKYO HT-R538?? Czy warto dawać 1000zł i więcej?

W zakładce stereo to towarzystwo jakieś niemrawe.

Pomoze ktos??

Jest weekend,nie wszyscy siedzą w domu przed komputerem.

Edytowane przez frost1971

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Gość rydz

(Konto usunięte)

Piotrze,różnice między C-350 i C326 nie warte są dopłaty 650 zł.

Można jeszcze rozważyć Micromegę z linku poniżej.

http://allegro.pl/micromega-a-60-super-stan-sklep-3000-zl-i2587292436.html

Jak założę osobny wątek, to mnie strofują, że mam się podpiąć pod istniejący podobny wątek. Jak się podepnę, to nie odpowiadają. A ciekawe oferty zakupu wzmacniacza mogą mi przejść koło nosa. zaznaczam, iż jest to sprzęt używany w większości niedostępny już w sklepach. A nawet gdyby był dostępny, to ja swoich kolumn i tak nie będę targał (Jamo C-407). Mam zbyt daleko do potencjalnych miejsc odsłuchu.

Poniżej linki do potencjalnych wzmacniaczy, które by mnie interesowały.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Luxman L-507uxII+CD D-05; Sonus Faber Olympica II

Poniżej linki do potencjalnych wzmacniaczy, które by mnie interesowały.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moim skromnym zdaniem:

Jak dla mnie do tych kolumn zdecydowanie ten Marantz. Ma fajny dół i niezbyt natarczywą średnicę. Może trochę przymuli ale wydaje mi się, że w tej konfiguracji będzie to na plus.

Choć bardzo lubię Rotela to jednak odradzam RA-01 ( dominowałaby wyższa średnica i brakowałoby pewnie niższego basu ( rotel jest szybki i bardzo szybko wygasza niskie tony; często mogłoby być za ostro), to samo z CA, podobna faktura i dźwięk. AAMAP-105 natomiast nie znam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Dzięki Sittek, a zagra to lepiej niż amlituner Denon AVR-3805? Chodzi mi zwłaszcza o to zamulenie.

Kolumny Altus200 niedługo wymiana na inne

Muzyka: Rock Pop Dance

Altusy + pop i rock -> krew z uszu... mam rację?

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

A NAD 319 ?? co o nim sądzicie?? trzeba by pewno dać za niego około 1500zł. Czy on wogóle pasuje do Maestro ii180 które mają moc 100W a NAD 319 ma 150W??

Gość rydz

(Konto usunięte)

W zakładce stereo to towarzystwo jakieś niemrawe.

Pomoze ktos??

Panowie,chcecie coś z mniejszą mocą do słuchania muzyki?

Proszę.

http://allegro.pl/meridian-component-rarytas-wzmacniacz-poznan-i2561491080.html

http://allegro.pl/micromega-a-60-super-stan-sklep-3000-zl-i2587292436.html

http://allegro.pl/creek-5250-se-integra-okazja-i2576589671.html

Chcecie gonić sąsiadów?

Proszę,nie Pioneer,Denon inne Onkyo.

http://allegro.pl/jvc-ax-1100-top-model-i2582241052.html

http://allegro.pl/yamaha-a-1020-i2582241057.html

Albo jeżeli ktoś ma z was Cd z regulowanym wyjściem,ewentualnie dokupić Pre.

http://allegro.pl/koncowka-mocy-sony-ta-n55es-rodzynek-high-end-i2570984763.html

Edytowane przez rydz

Z tych wszystkich propozycji najbardziej do gustu przypadł mi Micromega. Jak to wogóle gra? nada się do kolumn Jamo C-407?

a zagra to lepiej niż amlituner Denon AVR-3805? Chodzi mi zwłaszcza o to zamulenie.
Inaczej tak ale czy lepiej? To zależy kto co lubi. Denon ma ciekawszy dół z kolei Marantz górę. Gdyby je tak połączyć? :)

Moim zdaniem jesli się zastanawiasz pomiędzy Denonem a Marantzem polecałbym ..... Rotela. Ale nie tego RA-01 ale RA-980 lub RA-985. Jeśli nie masz stracha przed używanym sprzętem i trochę cierpliwości w poszukiwaniach to będą dużo ciekawsze od tych wymienionych wcześniej. Jest nowsza seria Rotela 1070 ale one są jeszcze dość drogie.

Witam

Proszę o poradę wzmacniacza do kolumn Koda K-5000S (będą poddane modowaniu u Neela). Pomieszczenie 12m2. Jeśli chodzi o preferencje to ocieplona średnica i w miarę miękki bas choć dynamiczny i punktowy (nie jakieś ciepłe kluchy). Muzyka to blues rock lata 50-80. (Led Zeppelin, Clapton, Lynyrd Skynyrd, Bonamassa, Doors itp). Cena do 600zł. Na oku Musical Fidelity E1, Cambridge, Nad jakiś Rotel?

Z góry dziękuję

zakupiłem monitory Monitor Audio m2 ..teraz szukam odpowiedniego wzmacniacza do nich..słucham muzyki filmowej,,Hans Zimmer itp..oraz muzyki pop .. Co myślicie o Nad 315 bee mogę go mieć za 700zł . może w podobnej cenie,,kupię coś bardziej odpowiedniego do moich monitorów??? z góry dziękuje za odp..pozdrawiam

Moim zdaniem jesli się zastanawiasz pomiędzy Denonem a Marantzem polecałbym ..... Rotela. Ale nie tego RA-01 ale RA-980 lub RA-985.

Dzięki Sittek za porady. Tobie też Rydz. To szukam czegoś w rozsądnej cenie albo pozostaję przy Denonie.

Edytowane przez Waldek1968

Ale Michale źle też nie grają:) To moje pierwsze kolumny i bardzo mi się podoba jak grają tylko potrzeba sprzętu by wykorzystać to co mogą grać te Tonsile:)

Potrzebowałem uniwersalnych głośników i myślę że takie są Maestro ii180:) a tanie też nie są dla kogoś kto zarabia 1700 czyż nie:)

Tak więc pomoże mi ktoś dobrać najbardziej pasujący piec NAD`a do Maestro ii180??

Jak dla mnie to jest zbyt archaiczny. Aż takiego zabytku nie chcę (produkcja lata 80-te ubiegłego wieku).

Gość rydz

(Konto usunięte)

Jeżeli wygląd jast priorytetem,do 1tys pln na allegro jest wzmacniaczy dość,wybierz ten który sie tobie najbardziej podoba i po sprawie.

Pamiętaj tyko o jednym,nie pluj sobie w brodę gdy ten wybrany najładniejszy wzmacniacz zagra na poziomie twojego amplitunera.

Pozdrawiam.

Wiesz co ja bym kupił?

JVC-AX-1100 jak zapodałem w linku powyżej.

Ze staroci w okolicach 1000 złotych i więcej to ja bym jednak kupował Rotela. Solidny, bezawaryjny i trzymający cenę. Jeśli się nie spodoba można odsprzedać, bez większej straty. A to 25 letnie JVC za 500 złotych to może bym wziął, ale za 1000? Nigdy. Masywna budowa to nie wszystko. Gra dość wysoko, wręcz skrajami pasma, jak to sprzęt z połowy lat 80'. Przy tych kolumnach to mogłaby być masakra. Już lepszy bo bardziej barwny byłby ten RA-01.

Ja słyszałem i mogę stwierdzić, że tanie Nady(C31x i C32x) grają zdecydowanie lepiej niż tanie CA (5xxA i 6xxA).

Ja do Maestro kupiłbym jakiegoś "chinola" np. Xindaka - powinno być znacznie lepiej niż z bardziej "markowymi" (a i tak wyprodukowanymi w Chinach) wzmakami.

Edytowane przez RADUL

Pamiętaj tyko o jednym,nie pluj sobie w brodę gdy ten wybrany najładniejszy wzmacniacz zagra na poziomie twojego amplitunera

W takim razie chyba rozsądniej będzie pozostać przy amplitunerze. Widać z waszych wypowiedzi, że zakup używanego wzmacniacza do 1 tys. zł to trochę ryzykowny eksperyment.

Nie słyszałem kolumn na wzmacniaczu Nada. Próbuje kupić coś budżetowego ale poprawnie grającego. Nie spodziewam się w tym przedziale cudów. Puki co kolumny graja z jakimś starym JVC i CD technicsa na scalaku pożyczonym od ojca. W planie mam zakup jeszcze CD Harmana Kardona HD970. Czy to prawda że można go używać jako DAC przez złącze optyczne?

Edytowane przez ulumulu1988
  • Pokaż nowe odpowiedzi