Skocz do zawartości
IGNORED

arcam alpha 10 P problem techniczny

oasisliam

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam problem z koncowka mocy arcam alpha 10p. Po wlaczeniu guzika power - przechodzi po chwili w tryb protect - miga czerwona dioda.

Najlepiej jakby sie wypowiedzial jakis uzytkownik tych urzadzen (10P +alpha 10 integra). Boje sie ja podlaczyc -bo jesil dziala wadliwie - to moze uszkodzi mi jeszcze integre?. Czy jest to normalny objaw? - i zapali sie dopiero dioda na zielono po polaczeniu jej z integra (czy inegra ja "wybudza z tego stanu?) czy jednak same nie podlaczone do niczego urzadzenie po wlaczeniu do sieci - powinno zapalic zielona kontrolke?

uff

z gory dzieki za pomoc :)

https://www.audiostereo.pl/topic/102205-arcam-alpha-10-p-problem-techniczny/

Jeśli się zapala czerwona dioda - masz uszkodzoną którąś końcówkę mocy (bądź obie). Możliwa jest również awaria któregoś z bloków zabezpieczeń (przykładowo uszkodzeniu mógł ulec termistor i wzmacniacz wyświetla protect gdyż "widzi" przegrzewanie się końcówki). Jednym słowem - urządzenie jest uszkodzone, należy serwisować.

100 procent uwalona koncowka! Mialem ja kiedys i tez musialem naprawiac bo sie zepsula.jezeli potrzebujesz schemat to po prostu wyslij email do Arcama,ja tak zrobilem i przyslali mi caly manual w PDFie.

When it comes to A Class amplifiers . I am totally biased.

Jeśli się zapala czerwona dioda - masz uszkodzoną którąś końcówkę mocy (bądź obie). Możliwa jest również awaria któregoś z bloków zabezpieczeń (przykładowo uszkodzeniu mógł ulec termistor i wzmacniacz wyświetla protect gdyż "widzi" przegrzewanie się końcówki). Jednym słowem - urządzenie jest uszkodzone, należy serwisować.

Narazie nie podlaczylem koncowki pod integre, a pytanie bylo czy wziete same urzadzenie koncowki mocy (10P) po wlaczeniu do sieci - zapali diode na zielono?, czy dopiero po podlaczeniu jej pod integre - zapali sie na zielono?. Poki co same wlaczenie koncowki - po chwili przechodzi w tryb protect....domyslam sie, ze tak byc nie powinno, ale wole sie upewnic :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.