Skocz do zawartości
IGNORED

jaki zestaw stereo w granicach 3000zł do Focala 716 ?

żywy84

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam głośniki Focala 716. Chciałbym do nich zakupić jakiś zestaw stereo w granicach 3000zł Myślałem nad czymś z Pioneera serii 30, Marantza 5004 lub Yamahy. W grę wchodzi zakup samego wzmaka do 2000 zł a później ewentualnie dokupie cd. W tej cenie można już wyrwać Marantza 6004 tylko czy w swoim przedziale cenowym to dobry wybór ? Co się lepiej zgra z moimi głośnikami ? Pokój to ok 20m a muza to głównie Hip Hop.

Czy w przyszłości będe zmuszony dokupić suba ? czy muze lepiej w 2.0 a nie w 2.1 ?

Witaj,

moim zdaniemnajlepszą propozycją do kolumn Focal i Twoich gatunków muzycznych będzie NAD C326BEE, Marantz zagra trochę łagodniej i delikatniej w basie.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Obecna japońszczyzna to elektryczna masa robiona przez ludzką masę w obozach pracy na dalekim wschodzie.

Kup wzmacniacz robiony przez ludzi dla ludzi, np. Thule Spirit, można go już za 1 tys. dostać, zagra lepiej niż cokolwiek z tego o czym wspomniałeś.

To Ci jeszcze zostaje 2 tys. na CD. Łatwo znajdziesz coś Cyrus'a albo Meridiana w tej cenie.

Z pewnością szukałbym wzmacniacza o pełnym, nasyconym i barwnym brzmieniu. Focale są dość jasne i trzeba uważać z doboren toru.

Polecam arcama a90. Właśne tego a nie nowsze, które nie grają już tak muzykalnie. Bardzo dobry wzmak, obecnie do kupienia za niecałe 2kzł. Tranzystor sporej mocy, a gra prawie jak lampa.

NAD też sie dobrze sprawdzą. W twojej muzie może i lepiej niż Arcam.

Odpuściłbym nowe modele Yamahy i Pioneerów. Moim zdaniem to nie jest najlepszy wybór dla focali.

• Redaktorzy

Wypozycz sobie za kaucja do domu wzmacniacz Yamahy AS-500 lub AS-700 i wyrobisz sobie zdanie na temat Yamahy. Nie sluchalem muzyki na Twoich Focalach, ale uwazam, ze w cenie odpowiednio 1500 i 1900zl lepszego nowego wzmacniacza nie kupisz. Yamahe sie albo kocha albo nienawidzi. Polecam odsluch w domu.

P.S. Ja odkladam na AS-1000.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

A co powiecie na hk3490 ? Zaznaczam że jest to pierwszy mój zestaw i nie z a bardzo się znam a już tym bardziej nie jestem audiofilem. A opinię ma nieźle. Wiem że to jest ampli ale radio się przyda. S szkoda że niema portu usb ale gra podobno nieźle. A kompa i tv od czasu do czasu tez bym podlaczal. No i radio tez spoko.. jest w ni m internetowe może. ?

Poza tym marantz tez ma fajne opinię

poszukaj używanego arcama fmj 28.

Z Twoimi kolumnami będzie to bardzo energetyczne brzmienie o otwartej i swobodnej prezentacji z całkiem niezłym focusem na górze.

Dobierz głośnikowy o szlachetnym lecz nie przerysowanym charakterze.

Kimber 8pr będzie świetnie pasował. Ic wg preferencji.

poszukaj używanego arcama fmj 28.

Z Twoimi kolumnami będzie to bardzo energetyczne brzmienie o otwartej i swobodnej prezentacji z całkiem niezłym focusem na górze.

Dobierz głośnikowy o szlachetnym lecz nie przerysowanym charakterze.

Kimber 8pr będzie świetnie pasował. Ic wg preferencji.

Lub alpha 10 bo poza obudową to to samo.

Przeczytałem troszkę testów oraz opini i najbliżej mi do kupna Nad326bee lub Marantz PM6004. Dalej sie wacham nad Pioneerem A 30 bo są gut tylko nic do głosników typu Focal

Według mnie do hip hopu wzmacniacz musi mieć, raczej miękki swobodny bas taki jak w harmanie, mam znajomych ktorzy słuchają takiej muzy na sprzecie tej firmy. Hk 3490 to dobra opcja do hip hopu, brzmi potężnie, miękko z luzackim klimatem. Przed zakupem koniecznie go posłuchaj.

Dzięki za informacje. Ale dalej mam lekki metlik. Może powinienem rzeczywiście posłuchać. Na youtube jest filmik z zestawen Nada i focalami 716. Brzmi to całkiem spoko ale to filmik. Może ktoś to ocenić. Wystarczy wpisać focal 716 filmik troszkę ponad 5 min

• Redaktorzy

Mistrzu, idz na prawdziwe odsluchy. To bedzie duze doswiadczenie. I gdy zostanie Ci kwadrans, niechaj podepna Ci Yamahe, o ktorej pisalem.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

a ja jeżeli panowie pozwolą....zostanę przy Arcamie. :)

Dzięki za informacje. Ale dalej mam lekki metlik. Może powinienem rzeczywiście posłuchać. Na youtube jest filmik z zestawen Nada i focalami 716. Brzmi to całkiem spoko ale to filmik. Może ktoś to ocenić. Wystarczy wpisać focal 716 filmik troszkę ponad 5 min

oj...:) to tylko...internet, a nie "żywe" uszy.....

Jeśli chodzi o sprzęt nowy, moim zdaniem przy muzyce jakiej słuchasz zdecydowanie lepiej sprawdzi się wspomniany wyżej przez kolegów NAD C326Bee. Brzmieniowo w połączeniu z Focalami 716 jest lepiej niż w przypadku Marantza PM 6004. Natomiast zawsze najlepiej sprawdzić to na własne uszy :)

Pozdrawiam,

Michał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.