Skocz do zawartości
IGNORED

Półprofesjonalny sprzęt do sali kinowej - system audio-wideo wysokiej klasy, prośba o pomoc

Mancini70

Rekomendowane odpowiedzi

Autor ma temat w nosie, więc nie ma żadnej potrzeby cokolwiek proponować. :)

Bo tak jak przypuszczałeś, to była podpucha a nie żadne konkretne zapytanie.

Autor nie ma tematu w nosie ani nie jest on żadną podpuchą. Od czasu mojej ostatniej wizyty, nie licząc wpisu kolegi o nicku Risto, nie znalazłem w nim żadnej merytorycznej zawartości do której mógłbym się ustosunkować. Chyba już więcej informacji, pytając o konkretne marki i modele, wydusić się z forum nie da bo otrzymuję jedynie sugestie abym od razu zwrócił do profesjonalnych sklepów o dobór elementów, co jest oczywistym rozwiązaniem, jednak nie do końca mi o to chodziło zakładając ten temat. Na to rozwiązanie już sam wcześniej wpadłem, ale chciałem posłuchać propozycji od osób znających się i będących obiektywnych, co się okazało chyba zbyt trudne. Dziękuję wszystkim mimo wszystko za dotychczasową pomoc i poświęcony czas, w tym również panom z branży, szczególnie Acoustic Lab.

Ano nie ma lekko. Albo czynnie włączamy się w dany wątek albo nic z tego nie wyjdzie. Większość wątków tak niestety kończy. Myślę, że wystarczy co 2-3 dni napisać co się Pan już dowiedział i jak rozwija się dalej projekt a na pewno znajdą się osoby chcące podyskutować :-)

Napisałem Ci że nie przeceniałbym branży, nie chciałem ostrzej . Nie można ich winić za prowadzenie biznesu ale to nie zawsze jest zgodne z Twoim interesem:) I tak do niej wrócisz , ale daj jej chwilę zanim zainwestujesz kilka setek tysięcy:) Daj sobie czas na własne wnioski i odsłuchy.

Co do pomocy to dawaj śmiało, nie czuję się ekspertem ale z racji hobby jakim jest kino często przewijają się różne "cuda" u mnie. Np ostatnio gościło kilka procesorów, pozwiedzałem trochę /lub trochę więcej/ salek kinowych, bywały sprzęty budżetowe i takie za duża kasę również. Pracuję nad akustyką.

Napisz co Cię interesuje , będzie łatwiej.

W stereo często pada pytanie jakiej muzy słuchasz żeby dobrać sprzęt, w kinie na dobrych klockach też zaczyna być istotne czy lubisz efekty dźwiękowe, czy wolisz najdrobniejsze szczegóły w filmach, czy więcej koncertów.

Od czasu mojej ostatniej wizyty ... nie znalazłem w nim żadnej merytorycznej zawartości

No cóż ?

Szkoda więc dalszego pisania, bo akurat poruszone zostały pewne fundamentalne i ważne dla Ciebie rzeczy, ale jeśli tego nie zauważyłeś, to po co dalej pisać ?

Więcej propozycji nie było, bo faktycznie te które się przewijały były bardzo rozsądne dotyczyły sprzętu, który nie tylko jest marketingowym bajerem, ale rodzi sobie dobrze w kinie i nie kosztuje milion dolarów

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.