Skocz do zawartości
IGNORED

Kupiłem nauszniki, ale czym je napędzić?

gutten

Rekomendowane odpowiedzi

Beyery DT880 to praktycznie DT990PRO[tylko z drobnym ale istotnym wklejeniem filca po zewn.stronie wentylowanego magnesu!.Wiem bo je dobrze znam i do nich zaglądalem.

moim zdaniem nie są to udane słuchawki....a że od 650 zagrały lepiej to mnie niedziwi...

DT880 są trudne w aplikacji... mają osłabiony dolny zakres pasma ,stąd wybite średnie i wysokie tony...

>darkul, ty serio czy żartujesz ? Ja żartowałem z tym de best, to chyba jasne. Mogłem już wcześniej zacząć trąbić o AD w samych zachwytach, ale forum nie jest od tego, dlatego byłem cicho.

>> stożek

OK, już wszystko jasne, bez przejściówki ani rusz. Będę walczył dalej. :-)) A skoro ujawniłeś się już jako konstruktor, to pozwolę sobie na dwie uwagi odnośnie walorów użytkowych AD (walorów sonicznych jak wiesz, nie dane mi było poznać :-(

Po raz pierwszy sprawiła mi trudność obsługa tak prostego wydawałoby się elementu jak potencjometr. Z tego co wiem, nie jestem jedyny, bo Broy też kręcił nosem. Dość nielogiczne jest ściszanie górnym, a zgłaśnianie dolnym klawiszem. Osobiście wolałbym zwykłego Alpsa na "kręciołku" - w przypadku wzmacniacza słuchawkowego jest to moim zdaniem wygodniejsze.

Dwa - oba klocki opierają się na trzech nogach. To rozwiązanie znakomicie się sprawdza w przypadku ciężkich, masywnych i płaskich urządzeń (Primare, Gryphon) i na pewno zwiększa stablilność. W przypadku małych sześcianów powoduje jedynie większą wywrotność (ze dwa razy łapałem w locie :-))

Ogólnie jednak jestem pod wrażeniem jakości wykonania i pomysłu. Mam nadzieję, że dźwięk jest równie wysokiej klasy.

>>> Darkul

Beyery niedobre, Sennheisery niedobre, to co dobre? Ja bym nie powiedział, że DT880 są bezwględnie lepsze od HD650 - po prostu grają kompletnie inaczej, bardziej przejrzyście i szczegółowo, z nieco lepszą stereofonią. Ponieważ słuchawki kupowałem wyłącznie do klasyki, taki charakter brzmienia odpowiadał mi znacznie bardziej niż ciemniejszy i przebasowiony dźwięk HD650.

jezeli uwazasz 650 za przebasowione no to ja niemam pytan.... bo akurat w tym przypadku do braku basu w Dt880 ja sie czepiam....bo go niemaja.Ale sa rozne gusta i w tym aspekcie ja niepolemizuje.

do DT880 raczej poleciłbym cos na lampce.... bo dobry dyskretniak badz operacyjniak obnazy braki 880...w moim mniemaniu oczywiscie...

> darkul

A tak z ciekawości jakiej muzyki sam słuchasz i na jakiej testujesz dźwięk?

Przecież musisz mieć stały repertuar aby porównywać zmiany w urządzeniach.

Idę o zakład, że nie masz nawet trzech płyt z klasyką.

Pzdr.

Dziubdziusiu :)

Podaj trzy płyty z klasyki na których testujesz urządzenia. Tytuł, wykonawca, utwór już bez numeru katalogowego bo może nie masz po ręką.

Pzdr.

a mam troche plytek Glena Gulda... z audioholskich[m.innymi] Like as Hart.Westminster choir,Goreckiego 8ke...i jeszce troche ...i baroczek jest....

I prosze niemow mi ze niemam 3 plyt... mam rozna muzyczke duza z lat 40....70..glownie instrumentalne...Paty Boone,Chet Atkinsy...Alca Jola...kilka bialych kruczkow z tamtego okresu.... i na Presleya tez mam poleczke...

a i tak wole na zywo organy...

Ale Goulda co .....Rachmaninowa, a 8-ka Góreckiego to co bo nie znam. Symfonia, kwartet ?

Specjalnie pytam się o klasykę. Podaj płytę gdzie masz symfonię na 100 instrumentów.

Jak chcesz testować sprzęt bez tego?

Przecierz jak testujesz urzadzenia to musisz znać płyty na pamięć.

Pzdr.

No właśnie i tu jest problem!Niemamy takiej pamieci sonicznej z materiału fonograficznego...kolego....

Bo juz same nagrania są delikatnie mówiac sparszywione ...właśnie glównie z klasyką i jazzem!

Na elektronicznym materiale ujdą wpady ..ale nie na klasyce...

A jesli chodzi o full kapele to niema sensu katowac malych szczekaczek po 90 dB... to musza byc jebutne kubly po min fi 30 cm i wiecej z conajmniej 95 db efektywnoscia..wtedy mozemy sie jedynie troche zblizyc do oryginalu...

Tak myślałem z tymi płytami klasycznymi. Gdzie nie pójdę na odsłuch to klasyka nie gra. Taaaaak na półce mam 700 płyt z klasyką do d......

Tylko ciekawe, że u mnie w domu to wszystko gra.

Sądzę, że konstruktorzy wciskają jazzowym audiofilom kit.

Dynamika, decybele, opa sropa. Nie ma sprzętu uniwersalnego itd. Płyty z klasyką do d.....

Słuchałem Twoich klocków. Są przebasowione a to z prostej przyczyny. W symfonice Twój bas wysysa wiolonczele. Normalnie w orkiestrze przewaga wiolonczel jest średnio 3 do 1 nad basami i lepiej je słychć bo basy mają tylko delikatnie akcentować rytm a nie "huczeć". Ustawiasz sprzęt pod kontrabas jak najgłębszy bo to lubią jazzowi i rockowi audiofile.

Zrób wzmak równy.

Pzdr.

Porównywałem 150-tki bezpośrednio z DT880 i muszę powiedzieć, że nie zrobiły na mnie większego wrażenia. Moim zdaniem osiemsetki mają znacznie lepszą stereofonię, czytelność i separację planów. Co do basu, to prawda, że do piwnicy się zapuszcza, ale też słuchając kameralistyki nie spodziewam się usłyszeć dołu jak z subwoofera. W 650-tkach bas był stale obecny, nawet tam, gdzie w nagraniu go nie było :-))

to twoja prywatna ocena jak rozumiem .... tak jak by wzmaki a w szczegolnosci glosniki byly krysztalowo neutralne...moze poprostu nielubisz basu?Uwazasz swoj system za wzorcowy...to gratuluje samopoczucia.... bo ja w tej kwestji bylbym ostrozny....

Gtten powiedział, że jest bas tam gdzie nie powinno go być np. w kameralistyce.

Dla przypomnienia w kwartecie skrzypcowym nie ma kontrabasu czyli basu ale jest wiolonczela, która musi śpiewać a nie dudnic.

A tak naprawde[blefowalem-bylem ciekaw co wyniknie z bdyskusyi]]bo akurat mimo ze mam kilka par sluchawek i to roznych....to miedzy 650 ,600 ,880 to wybral bym 600!!!

Nooo, na razie to niewiele wynikło. Poza tym, że ja zadawałem konkretne pytania całkiem serio, i teraz nie wiem, jak mam traktować odpowiedzi na nie.

Ja akurat lubię dźwięk... zrównoważony. A jeśli już ma być "po którejś stronie nautralności" to faktycznie, wolę, żeby był bardziej przejrzysty i czytelny niż zbity i masywny.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.