Skocz do zawartości
IGNORED

Kupiłem nauszniki, ale czym je napędzić?

gutten

Rekomendowane odpowiedzi

wzmacniacze rynkowe ktore maja osobne wyjscie sluchawkowe mozna okreslic jako kompromisowe....

Bo wyjscia na sluchawki sa pedzone z dzielnikow rezystorowych ktore degraduja dzwiek w znaczny odczuwalny sposob.A jezeli juz maja osobny stopien sluchawkowy to w praktyce jest on obslugiwany przez kiepskie elementy..stad wyzszosc poprawnie wykonanych autonomicznych wzmacniaczy sluchawkowych....

>stożek

Dzięki. Czy "trudność" słuchawek wyraża się głównie impedancją czy nie tylko? Które modele są uważane za łatwe a które za trudne?

Sprawa jest bardziej skomplikowana niz by sie to moglo wydawac...

Do wysterowania sluchawek wystarcza male prady...ale powinny byc rowne dla calego pasma akustycznego...

I tu musi byc spory nietyle zasilacz co sam transformator.... im ma wiekszy przekroj drutu nawojowego tym mamy mniejsza impedacje linii zasilajacej.... i im wiekszy przekroj rdzenia transformatora tym posiada mniejsze pole rozproszenia[zaklucajace]

Trafo użyte w zasilaczu powinno mieć przynajmniej dwu a nawet trzykrotny większy prąd znamionowy potrzebny do normalnej pracy wzmacniacza. Jeżeli reszta zasilacza bedzie dobrze zaprojektowana, to taki zasilacz dobrze spęłni swoje zadanie.

Natomiast zlym rozwiazaniem jest takie w ktorym konstruktorzy daja ogromne pojemnosci kondensatorow filtrujacych w zasilaczach... szlag trafia niska wartosc impedancji wyjsciowej z trafa!

poznaj rózne systemy...zanim wydasz... co jak co ale VDH jest wrecz tlumiacym kablem... w szczegolnosci skraje pasma[First/Second] a jaj sa jak podlaczysz miedzy gramofonem analogowym a phonostagem..wtedy wylazi ich jakosc!zalama Panowie ,zalama...zwykly Monser zaora VDH z wyzej wym.oczywiscie!

bialki---Zaufaj sobie,wszelkie skrajne opinie ignoruj.

Wiele osób często wypowiada się w sposób "ostateczny" n/t danej firmy.

Najważniejsze jest Twoje odczucie.

Nim odsprzedaż posłuchaj parę miesięcy.

Nie jestem miłośnikiem VdH,ale muszę przyznać ,że wyroby tej firmy to najwyższa liga za dobrą cenę.

frank ma racje bez watpienia..tylko nalezy sie zastanowic czy robimy brzmienie pod swoj czesto wyimaginowany gust czy staramy sie dazyc do neutralnosci...bo to dwie rozne sprawy...

Owszem,obwachalem rowniez i zrodlo,ale to akurat co w nim slabe znam i wiem ze to nie to mnie drazni( dla scislosci jest to Heart Marantz 6000 OSE LE) sluchalem tez bardzo dlugo na Arcamie 93T,to w salonie akurat,cierpliwosc sprzedawcy byla wrecz hi-end'owa.

Acha, kabel laczacy to Atlas Voyager byl,moze jeszcze w kablach cos pozmieniam ( ale na co ? ,jakies podpowiedzi) dla pewnosci, przed ostateczna decyzja dalszych zmian.

Bez wzgledu na wydatki, nie spoczne, az nie dostane ukojenia w sluchaniu muzyki...to juz jakas choroba chyba,moze przeginam z tym "bez wzgledu",ale do 2500PLN jestem gotow zainwestowac w ten wzmak,jak bedzie trzeba.A pomyslec ze pierwotnie przeznaczylem sobie na calosc (wzmak,sluchawki) okolo 1200 PLN,i zaczalem od grado 60 potem 80....i tak juz poszlo.

ps. mam tylko nadzieje,ze za jakis rok nie bede pytal po ile chodzi ten caly Orpheus ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.