Skocz do zawartości
IGNORED

Ktory wzmacniacz najlepszy?

reniu91

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczówRpS_smile.gif

Jakiś czas temu skończyłem budowę moich kolumn, a dokladnie klonów stx fx200 (zamiast awx jest pj)

Kupiłem do nich wzmacniacz ONKYO A 8270 który okazał się niewypałem z powodu bardzo słabego basu..

Sprzedawca zgodził się na wymiane i zaproponował mi takie oto modele ktore mocą powinny pasować do moich kolumn:

-sony ta-f500es

-pioneer a-445

-yamahe ax-590

-yamaha ax-500

Sprzedawca ma jeszcze YAMAHA AX-450 oraz PIONEER A-401 (nie podał mi tych 2 modeli ale ma je wystawione na stronie)

Który według was jest nalepszy?? Który byście mi polecili?? zalezy mi na dobrym basie,

Z góry dziękuję pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/102595-ktory-wzmacniacz-najlepszy/

Aby odtwarzać bas który nas zadowoli trzeba mieć jeszcze do tego odpowiednie kolumny.

Dokładnie.Nie wiem , czy wymiana wzmaka przyniesie oczekiwaną poprawę.Z moich doświadczeń wynika , że węglówki stx-a nie porażaja basem.

Jak chcesz mieć bas dominujący w całym zakresie to na próbę podłącz konstrukcje polską z końca lat 80, tam bas był regulowany +/-12dB a nie jak w japońskich +/-8 dB, Kiedyś zrobiłem taki test z Toscą i Tannoyami M2 które były zwykle zasilanie Pioneerem A 407. Mało mi się regał nie rozwalił jak poleciała techniawa.

Aby odtwarzać bas który nas zadowoli trzeba mieć jeszcze do tego odpowiednie kolumny

Bass który mogą dać te kolumny spokojnie mi wystarczy:)

Dokładnie.Nie wiem , czy wymiana wzmaka przyniesie oczekiwaną poprawę.Z moich doświadczeń wynika , że węglówki stx-a nie porażaja basem.

Onkyo jest przyczyną.. W necie jest kilka tematów gdzie ludzie kupili te onkyo i szukali technicznych powodów słabego basu, naprawy itp nic nie dały, ten wzmak tak gra!

Jak chcesz mieć bas dominujący w całym zakresie to na próbę podłącz konstrukcje polską z końca lat 80

Hehe już tak zrobiłem, mam diora tosca 306 i basu było dużo wiecej (niezmierzyłem tego ale głuchy by poczuł różnice)

Może nie jasno sie wyraziłem ja nie oczekuje basu od którego wyleca szyby z okien:) tak jak wyżej diora umie lepiej przywalić niż te onkyo

wiec który według was bedzię dobrym wyborem?

Skoro masz odpowiedż na każdą sugestię to chyba sam wiesz najlepiej jaki wzmak spełni Twoje oczekiwania.

Napisaliście mi więc odpowiadam, a w temacie nie było czy te kolumny dają dobry bass tylko prośba o dobór wzmacniacza..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.