Skocz do zawartości
IGNORED

Soundbar jako zamiennik kina

krystianHD

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jest sens kupować kino domowe, jak ma się już odtwarzacz bluray i ktoś nie potrzebuje 5.1? Alternatywnie sprzedać ten odtwarzacz po zakupie. Czy lepiej np. dokupić soundbara z subwooferem i podpiąć do niego odtwarzacz? Dziękuję z góry za podpowiedzi, obiecałem pomóc koleżance.

upatrzone:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/102610-soundbar-jako-zamiennik-kina/

Na logikę rzecz biorąc: jeśli ktoś nie potrzebuje 5.1 to nie ma sensu go kupować, bo jak? Na siłę mu / sobie wmuszać?

Nie znam się na soundbarach, więc nie mogę się o nich wypowiadać. Rozumiem że chodzi o zakup czegoś niedrogiego i nieskomplikowanego, co by dało lepszy dźwięk aniżeli z głośników w telewizorze. Patrząc na te soundbary, trochę niepokoi mnie mała średnica głośniczków tam zainstalowanych. Nie wiem czy nie prościej (lepiej / taniej?) zakupić jakiś w miarę porządny komputerowy zestaw 2.1 z pilotem - wybór chyba większy więc chyba łatwiej z zakupem czegoś sensownego.

AŁA !!! w życiu nie qpiłbym takiego czegoś ..... (oczywiscie za tę kwotę :) ) proszę mi wierzyć ze w tej cenie z pewnoscią znajdzie się uczciwy sprzęt 2.0 grający zdecydownie lepiej od sharp-a ;)

jest to rozsądne rozwiązanie - szczególnie jeśli myślisz o systemie opartym na małych satelitkach - kable będą niewspółmiernie drogie, mnóstwo zabawy, efekt mierny - lepiej pójść w soundbara

np

http://rothaudio.rafko.pl/p.php?towar=8923,zestaw-kolumn-kina-domowego-2-1-roth-audio-sound-bar-1-soundbar1-

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Koleżance spodobał się taki soundbar, to jest w tłumaczeniu na nasze listwa głośnikowa. Ja bym pewnie kupił sobie dwie kolumny, ale nie Maryśka. To Roth to firma produkująca soundbary? Nie znam, bardziej był ufał LG.

Weż Szajsunga. ma potężny dzwiek , przepikeny wygląd i rewelacyjne mozliwości.

Jest to oczywiście ironia. Nigdy tego nie kupuj.

Słyszałem kiedy.s listwe Fergusona za 499 zł i grala duzo lepeij od samsunga czy LG.

Prawdziwe sounbary to takie coś jak robi Yamaha z kilkunastoma głośnikami.

Generalne wszystko zależy od zakładanego budżetu. Oczywiście LG i Samsung może nie są szczytem jakości, ale te soundbary można już dostać bardzo tanio. krystianHD o ile już będziesz kupować z koleżanką wspomniany soundbar to posłuchajcie o ile jest taka możliwość, a co do Rotha'a to proponuję przekonać się na własnej skórze. Sound Bar 1 to wybitny model w tej tematyce.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Hej, od ponad roku używam yamaha ysp2200 i z ręką na sercu polecam ten soundbar bardzo dobrze radzi sobie u mnie w pokoju około 18m2 tez Mialem dylemat przed zakupem pojechałem na odsluch i miło mnie zaskoczył, jeśli niemaszmiejsca na rrozkład głośników kable itp to ten saoundbar to dobre rozwiązanie, gra w kinie naprawdę przyzwoicie i jest dobrze wyposazony

Philips (chyba już) wypuścił soundbar, który ma odłączane, bezprzewodowe satelity - można sobie więc zrobić dźwięk przestrzenny jeśli akurat ma się taki kaprys. Słuchałem tego u nich i o dziwo dźwięk był całkiem niezły. Nie mam tylko pojęcia ile to kosztuje, ale rozwiązanie fajne jeśli nie chce się ani pełnego zestawu kina domowego, ani stereo.

1700 zł (roth) za soundbar 2.1 to chyba dużo - w takiej cenie można dostać "normalne" zestawy ze znacznie większymi głośnikami aniżeli te czterocentymetrowe miniaturki.

Może sklep rms wypowie się na temat np. takiego zestawu z ich oferty (wygląda solidnie, jest względnie tani, jedna skrzynka mniej bo 2.0, kwestia czy koleżanka miałaby miejsce żeby takie głośniki ustawić po bokach telewizora):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Każdego w wolnej chwili zapraszam na parominutową prezentację Roth Bara, już nie jednemu "szczena opadła" ;)

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

1700 zł (roth) za soundbar 2.1 to chyba dużo - w takiej cenie można dostać "normalne" zestawy ze znacznie większymi głośnikami aniżeli te czterocentymetrowe miniaturki.

Może sklep rms wypowie się na temat np. takiego zestawu z ich oferty (wygląda solidnie, jest względnie tani, jedna skrzynka mniej bo 2.0, kwestia czy koleżanka miałaby miejsce żeby takie głośniki ustawić po bokach telewizora):

http://sklep.rms.pl/index.php?p7785,microlab-solo7c-zestaw-stereo-aktywnych-glosnikow-2-0-pilot

do stereo fajne, do kina nie

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Dziękuję wam serdecznie za pomoc. Większość sprzętu, który polecaliście nie była dostępna w pobliżu. Przez Internet zakup odpada, koleżanka jest niereformowalna xD. Wybór padł jednak na LG NB4530A za 1,4tyś.,m.in. ze względu na dostępność w media i dobrą promocję. To chyba niezła cena? Niedługo kroi się mini impreza na której przetestujemy sprzęt, jak nie zapomnę to dam znać co inni sądzą o tej listwie.

• 8 miesięcy później...

Witam a czy soundbar bedzie mial dzwiek przestrzenny?

co lepiej kupic

to :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czy ten soundbar

Ukryta Zawartość

czy jakis harman kardon? np

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

głownie zamierzam oglodac filmy, wiec ktoro radzicie?

Blue ray ani odtwarzacz dvd mi nie potrzebny

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.