Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana wkładki(Pro-Ject DEBUT III)

ros123

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie jestem na etapie wymiany systemu w gramofonie Pro-Ject Debut III.Obecnie posiadam seryjnie montowaną wkładkę.

Bardzo proszę o rady, na co najlepiej wymienić(kwota do 400zł). Słucham głownie indie rocka.

Pozdrawiam

Szymon

Witaj Szymonie,

sugerowałbym wkładkę Ortofon 2M-Red, ewentualnie Audio-Technica AT120E/T. Każda z nich powinna idealnie sprawdzić się w Twoim systemie analogowym i wpłynąć zdecydowanie korzystanie na brzmienie.

Zapraszam do kontaktu i rozmowę z Bartkiem w naszym salonie, odpowiedzialnym za analog

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Seryjnie montowana, czyli ortofon om5?

Jeszcze kwestia przedwzmacniacza - jakiego używasz?

Ortofon 2m red to bardzo dobry wybór, używałem tej wkładki w tym gramofonie. Jest tylko jedno "ale" - wkładka jest cięższa od OM5 i trzeba zamontować inną, cięższą przeciwwagę, lub dociążyć tą oryginalną.

Oprócz tego zadbaj, by gramofon był postawiony w odpowiednim miejscu, najlepiej na platformie antywibracyjnej. Moim zdaniem warto sciągać pokrywę przy odsłuchu.

pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.