Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do 500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Poszukuję słuchawek nausznych, zamkniętych w cenie do 200zł.

Mają one być przeznaczone do słuchania muzyki z discmana.

Liczę na Waszą pomoc ;]

Może bym i kupił douszne lub dokanałowe ale to ma być prezent dla taty, a on chce zamknięte nauszne ;D

Skoro te pierwsze propozycje są niezbyt dobre to chyba rzeczywiście wybiorę senki, pozostaje jeszcze kwestia które. Bo z tego co widzę te 2 modele nie wiele się różnią.

Ale ja się niezbyt znam więc liczę na Waszą pomoc xD

Które byście poradzili?

Wszystkie 3 modele są dobre: AKG K518DJ, CAL i Sennki HD438. Z tego co słyszalem HD448 gorzej grają od 438.

Dokanałowych ani dousznych bym nie brał ze względów higieniczno-zdrowotnych.

Edytowane przez Bednaar

<><

Może ktoś się orientuje, gdzie mogę kupić Goldringi DR100 - w MicroCenter nie mają, w Hornie też :-((

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

Cześć!

Chciałbym sobie sprezentować jakieś słuchawki nauszne na Mikołaja. Oprócz dobrego dźwięku chciałbym żeby były ładne; dobrze by było gdyby dało się je nosić na szyi. Od razu mi wpadł w oko model Creative Aurvana Live (b. ładne, dobra cena, jednak nie można ich nosić) a po głębszym szperaniu - HD 380 Pro (wydają się wygodne, że można je nosić itd, jednak są droższe). Na innym forum mi także zaproponowano HD 215 II. Co o tym myślicie? Czy może jeszcze inny produkt zaproponujecie?

Jest chyba oczywistym, że jestem totalnym laikiem. Muzyki będę słuchał na telefonie (Samsung Wave) i na komputerze (poprzez zestaw głośników Logitecha 5+1.

Z góry dzięki za pomoc!

Pozdrawiam,

equail

Cześć!

Chciałbym sobie sprezentować jakieś słuchawki nauszne na Mikołaja. Oprócz dobrego dźwięku chciałbym żeby były ładne; dobrze by było gdyby dało się je nosić na szyi. Od razu mi wpadł w oko model Creative Aurvana Live (b. ładne, dobra cena, jednak nie można ich nosić) a po głębszym szperaniu - HD 380 Pro (wydają się wygodne, że można je nosić itd, jednak są droższe). Na innym forum mi także zaproponowano HD 215 II. Co o tym myślicie? Czy może jeszcze inny produkt zaproponujecie?

Jest chyba oczywistym, że jestem totalnym laikiem. Muzyki będę słuchał na telefonie (Samsung Wave) i na komputerze (poprzez zestaw głośników Logitecha 5+1.

Z góry dzięki za pomoc!

Pozdrawiam,

equail

Nie podałeś gatunków muzycznych, które preferujesz, ale mogę polecić słuchawki Koss Porta Pro. Nadają się do noszenia, są tańsze (ok. 120-130zł) i są stosunkowo dobre jak za swoją cenę. Wszystko teraz zależy od twoich preferencji muzycznych. W skrócie: jazz, ciężki metal, rap, pop - tak; nie dla rocka i lżejszego metalu.

Witam. Pozwolę się przyczepić do tematu. Też planuję zakup słuchawek w najbliższych dniach i chcę na nie przeznaczyć 250 złotych. Tylko u mnie sytuacja wygląda tak, że oprócz zwykłego odsłuchiwania muzyki z wieży czy kompa mają mi posłużyć (a może przede wszystkim) do ćwiczeń na gitarze basowej. Posiadam wzmacniacz słuchawkowy vox amplug bass i to do niego będą wpięte słuchawki. Obecnie używam słuchawek za 30 zł (modokor czy coś takiego? :P) no i jest padaka... Uderzenie w stronę E a nawet A to jeden wielki artystyczny nieład w uszach, co skutecznie zniechęca do ćwiczeń i granie nie sprawia mi frajdy. Nigdy nie miałem okazji pograć na basie na dobrych słuchawkach, więc nie wiem na ile dobrze słychać bas w lepszych słuchawkach, nie mam rozeznania i możliwości przetestowania, stąd też nie mam zdania i wybór będzie ciężki. Od dwóch dni przeglądam fora, opnie, recenzje, i niestety często tyle ile głów tyle ocen ;-) Na samym początku miałem chęć na senki hd448, ale nawet na tym forum kilkoro osób je odradzało, mimo że design mają ładny. Moją uwagę przykuły też hd428, hd202. Nadmienię też że słuchawki AKG K518DJ w wielu miejscach cieszą się dużym poparciem a raczej uznaniem, nawet i na tym forum :) wiec i takie warto było by wziąć pod uwagę. Może ktoś z Was gra na basie? Może w podobnej konfiguracji? Jeżeli ktoś z was ma jakieś doświadczenia słuchawkowe i basowe że tak powiem to byłbym wdzięczny gdyby się podzielił wrażeniami, opiniami czy sugestiami ;-) Jeżeli mielibyście drodzy użytkownicy jakieś inne propozycje to oczywiście jestem jak najbardziej otwarty i skory do rozmowy ;) Pozdrawiam

Obecnie używam słuchawek za 30 zł (modokor czy coś takiego? :P) no i jest padaka... Uderzenie w stronę E a nawet A to jeden wielki artystyczny nieład w uszach, co skutecznie zniechęca do ćwiczeń i granie nie sprawia mi frajdy.

To może zmień instrument, bo kiedy ja jeszcze na basie grywałem, bo cieszyło mnie nawet brzdękanie w nocy na korytarzu akademika unplugged (a nie był to akustyk);)

A tak na serio, to jeżeli chcesz coś niewiele droższego od Twoich obecnych, to polecam AKG K44 - wygodne, dobrze izolują, mają długi kabel, przy słuchaniu muzyki trochę męczą basem, ale myślę, że do gitary basowej będą ok. Kiedyś próbowałem ich w tej roli, ale to był krótki epizod i 5 lat temu, więc niewiele pamiętam. Chyba są jeszcze produkowane...

kudzu nie ukrywam że instrument jest ze zdecydowanie niższej półki, jest to moja pierwsze gitara ;) Dzięki za podpowiedź, ale jeszcze troszkę poszukam wszelkich info, a jak nie znajdę nic co by mnie "wgniotło" to będę ryzykował;) Pozdrawiam

kudzu nie ukrywam że instrument jest ze zdecydowanie niższej półki, jest to moja pierwsze gitara ;) Dzięki za podpowiedź, ale jeszcze troszkę poszukam wszelkich info, a jak nie znajdę nic co by mnie "wgniotło" to będę ryzykował;) Pozdrawiam

Źle się zrozumieliśmy. Przez zmianę instrumentu miałem na myśli coś zupełnie innego (puzon, bębny, cymbałki...), skoro brzdękanie Cię nie cieszy. Ale to był żart. Chociaż kontynuując ten wątek, to i tak jesteś w lepszej sytuacji, bo ja nigdy nie miałem swojego basu - zawsze pożyczony. W domu grałem na jakimś zabytku z lat 80, w którym struny były cal od gryfu, a w akademiku na ślicznym czarnym ibanezie. Tak czy siak życzę dużo przyjemności z gry na tym instrumencie, który wg mnie jest stanowczo niedoceniany.

To był taki mały OT z mojej strony.

Pozdrawiam

Cześć wszystkim, jestem nowy na tym forum więc za temat napisany w nieodpowiednim miejscu z góry przepraszam :D

Więc do rzeczy: Mam zamiar kupna słuchawek nausznych (pierwsze tego typu słuchawki) do tej pory miałem w posiadaniu tylko crative ep-630

Rozglądałem się trochę za słuchawkami ale nie jestem expertem w tej dziedzinie.

Jak do tej pory interesują mnie tylko słuchawki "Sony mdr-v500"

Mój zakres finansowy to +/- 250 zł

Słuchawki głównie będą służyć do słuchania rocka, choć mam też zamiar grać w nich w Cod'a BO

Za wszystkie informację wielkie dzięki

tylko te które miałem na głowie

CREATIVE AURVANA LIVE naprawdę są dobre, grają lepiej niż są wykonane

Grado sr125, sr80 - otwarte całkiem przyjemne i bardzo uniwersalne

Alessandro-Grado MS-1 - miałem przez 2,5 roku i naprawdę żal mi było się z nimi rozstawać, grają bardzo fajnie w stosunki do ceny

teraz mam audio-technikę zamkniętą w wiśniowym drewnie (ESW9),

w porównaniu do poprzednich mają dużo więcej basu, są perfekcyjnie wykonane i ładne ale w Polsce dostać chyba nie można i to chyba flagowy model do iPoda

ja bym wybrał MS-1 ale ciężko dostać,

poczytaj o akg dużo rozgłośni ma więc coś w tym musi być (chyba że dają razem z mikrofonami:) ale nie polecę bo miałem tylko 4razy na głowie i nie pamiętam jaki model

Ja szukam czegoś do amplitunera i decka w zasadzie do każdej muzy z przewagą rocka i nie mogę się zdecydować. Wiem jakie modele mniej więcej ale co było by najlepsze??

Grado SR60i

Fostex T-7

AKG K530

czy przyoszczędzić i wybrać CAL

sennheiser HD555 jakoś większość odradza.

Ja mam hd555 i nie odradzam. Może dla tego że nie porównywałem ich do podobnych cenowo, natomiast jestem z nich zadowolony.

Przede wszystkim polecam odsłuch przed zakupem. Wcześniej padło gdzieś coś o hd202- no tego to zdecydowanie nie polecam. Nawet w tej cenie a może zwłaszcza w tej cenie.

Jak by mi ktoś je dawał za darmo pod warunkiem że nie mogę sprzedać to bym nie wziął bo po co mają miejsce zawalać. HD555 to moje pierwsze przyzwoite słuchawki, tak jak ktoś wcześniej napisał dobre na początek i dobre na przeczekanie do momentu zakupu jakiś "porządnych kolumn". Dodam że hd555 w wersji 50 ohm (bo są jeszcze chyba 150ohm) dają rade bezpośrednio pod kompem a nawet pod telefonem nokia e72 jakoś grały (bez pierdzenia wynikającego ze zbyt słabego sygnału) natomiast podłączając pod amplituner czy wzmacniacz grają odpowiednio lepiej.

Tak więc podsumowując moją wypowiedź polecam je nawet bezpośrednio pod kompa jednak najlepiej po uprzednim odsłuchu.

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

Witam.

Tak, jak w temacie. Poszukuję słuchawek, których cena oscyluje w granicach 100-120 złotych. Rodzaj słuchawek jest nieistotny, mogą być douszne, zamknięte, czy jakiekolwiek inne.

Liczę na jakieś sugestie w doborze sprzętu.

Dzięki.

Pozdrawiam.

Ja mam od 2 tygodni SENNHEISER PX 100 II i bardzo je polecam graja kazda muzyke i sa super wygodne mobilne w tej cenie mysle ze trudne do pobicia jesli chodzi o dzwiek co potwierdza wielu ludzi ktorzy posiadaja te sluchaweczki ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Posłuchaj Koss Ur-40. Bardzo uniwersalne brzmienie. Do tego słuchawki bardzo wygodne. Kiedyś kosztowały 350 PLN i przy tej cenie miały najlepsze oceny w prasie (jeżeli wierzysz w recenzje).

Ja też popieram SENNHEISER PX 100 II, świetne słuchawki w tej cenie, do tego wysoka skuteczność więc dobrzę grają w zasadzie na wszystkim czy to laptop czy jakiś przenośny sprzęt.

• Pokaż nowe odpowiedzi