Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do 500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

"od razu mówię że nie interesują mnie takie słuchawki z gumkami na końcu które wchodzą głębiej do ucha"

Szkoda, że Ci nie wyszło..

Widzisz tu gdzieś gumkę? :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Sawo jak się tak uparłeś przy swoim to poczytaj tu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) może znajdziesz odpowiedź.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Jeżeli nie zależy ci na jakości to bież bezprzewodowe, jak dla mnie to beznadziejny wybór.

Zanim kupiłem słuchawki to byłem w 2 dużych sklepach nie będę pisał jakich bo nie chce robić reklamy.

Przesłuchałem naście modeli, zanim podjąłem wybór.

Na internecie jest dużo opinii o AKG i Senkach a ja wybrałem audio-technice o której jednej opinii nie mogę znaleźć.

Słuchałem Tez drogich słuchawek po podłączeniu do laptopa lub przenośnego odtwarzacza po prostu nie grały.

Ale już jak podpiąłem do lapka wzmacniacz słuchawkowy za ok 1000zł to można było sobie słuch uszkodzić, prawie wszystkie grały tak głośno i z takim basem ze uszy się trzęsły.

Pewien specjalista powiedział mi ze nawet najlepsze sprzęty po 10tys nie maja porządnych wzmacniaczy w sobie i z tym się zgadzam w 100%.

Będę polecał to co mam bo naprawdę dobrze graja, bez żadnych wspomagaczy, a jak podepnę je pod wzmacniacz to dopiero pokarzą pazurki :)

audio-technica ATH-T40

Rada!!!! Nie kupuj sprzętu po opiniach innych!!!

Słuszna rada polecam...i pozdrawiam naszego klienta.

Ponawiam pytanie!

Jakie kupić słuchawki nauszne do Pentagram Vanquish Volt?

Wiem tylko tyle,że nie może być zbyt duża impendancja, żeby pociągnęły z mp3 playera.

Zależy mi przede wszystkim na dobrym dźwięku i na wyciszeniu hałasu z ulicy.

Preferowana muzyka: klasyka, etno, filmowa ale i mocniejszym łupnięciem też nie pogardzę.

Miałem kiedyś Koss porta pro i byłem zadowolony ale chciałbym coś dużego na uszy, żeby maksymalnie zminimalizować hałas ulicy.

Dostałem propozycję Philipsa shl 9600.

Czy warto?

Próbowałem Senki HD 205 -dźwięk ok, tylko cicho grały.

Czy było by coś jeszcze ż Sennheisera, Kossa, Grado lub AKG?

Lux ma chyba jednak racje. Jesli dobrze rozumiem snejku chcial sluchawki douszne (tzw pchelki), a wy podajecie mu propozycje sluchawek dokanalowych (czyli jak to niezrecznie ujal "sluchawek wchodzacych glebiej do ucha"). Zdaje sie, ze na forum mp3store bedzie wiecej informacji o tego typu sluchawkach.

Pozwole sobie tez podrzucic propozycje niesmiertelnych mx500 lub moze jakies ich nowsze wcielenie.

server unreachable;--

Ponawiam pytanie!

Jakie kupić słuchawki nauszne do Pentagram Vanquish Volt?

Wiem tylko tyle,że nie może być zbyt duża impendancja, żeby pociągnęły z mp3 playera.

Zależy mi przede wszystkim na dobrym dźwięku i na wyciszeniu hałasu z ulicy.

Preferowana muzyka: klasyka, etno, filmowa ale i mocniejszym łupnięciem też nie pogardzę.

Miałem kiedyś Koss porta pro i byłem zadowolony ale chciałbym coś dużego na uszy, żeby maksymalnie zminimalizować hałas ulicy.

Dostałem propozycję Philipsa shl 9600.

Czy warto?

Próbowałem Senki HD 205 -dźwięk ok, tylko cicho grały.

Czy było by coś jeszcze ż Sennheisera, Kossa, Grado lub AKG?

Akg K450 i po sprawie , mp3-ka da im radę .

Edytowane przez Robert73

Hej,

Jak w temacie chciałbym kupić słuchawki max do 100PLN. Nie jestem zaawansowanym słuchaczem ale też nie lalikiem. W każdym bądź razie ostatnio słuchałem na PHILIPS SHP1900 i naprawdę dźwięk wydawał mi się całkiem w porządku, a co więcej były bardzo wygodne i nie męczyły małżowiny gdyż całkowicie ja pokrywały (co chyba jest dobra cechą?). Jednak po sprawdzeniu ceny...nie wiem czy tak tani sprzęt może być faktycznie dobry (chodzi tylko o jakość, pomijając eksploatowanie). Następnie zacząłem czytać i przeszukiwać allegro, aby mieć porównanie co do parametrów droższych słuchawek no i jestem troszkę zakłopotany, gdyż większość tych do 100PLN ma je bardzo zbliżone z niewielkimi różnicami co do zakresu pasma (brałem pod uwagę jedynie sennhaiser`y i akg). I tutaj pojawia sie moje pierwsze pytanie: czy oprócz takich parametrów jak pasmo oraz SPL (który nie jest dla mnie szczególnie ważny jeśli mieści się w przedziale ~90-120dB) duży wpływ mają jakieś autorskie systemy zaimplementowane w słuchawkach? Bo jeśli nie to powiedzcie mi, gdzie tkwi szkopuł? Bo jeśli nigdzie to chyba faktycznie wypada wybrać te philips`y...Z góry dzięki za pomoc w tej sprawie.

Witam

W tej cenie zainteresuj się T.BONE TDJ-1000, budowa identyczna jak pioneer 1000, cena sporo niższa. Zapasowe pady w komplecie (to duży +, nie trzeba za to płacić :D )

Pozdrawiam

Jak jeszcze szukasz to może to będzie Ci pomocne:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A ja bym Sennków za te pieniądze nie polecił nawet mojej eks. :/

Philipsy SHP5401, czy jakoś tak.

Lust is my sister, my muse and my whore

I stand on the mountain, and pray for the war

A czy ktoś może napisać jakieś porównanie między słuchawkami fostex T-7 a AKG-530 w celu użytkowania domowym czyli podłączone do dziurki w amplitunerze ONKYO TX805. Chodzi po prostu o słuchanie wszelakiej muzyki głośno nie przeszkadzając sąsiadom:) Obie pary słuchawek są w przystępnej cenie ok 270 zł

• 2 tygodnie później...

Westone es3x?

Test Westone 4 jest

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , ale w 200 zł nie zmieszczą się nawet "jedynki" :)

Ukryta Zawartość

Witam

Mam zamiar kupić słuchawki douszne lecz totalnie nie mam pojęcia co wybrać. Do tej pory korzystałem ze słuchawek z zestawu mp4 samsunga s5 i muszę przyznać ze byłem bardzo zadowolony ( może ktoś wie jaki to jest model słuchawek ) i szukam czegoś podobnego. Nie jestem bardzo wymagający ale też nie chciałbym słuchawek o słabej jakości. Proszę o jakieś typy.

pozdrawiam

Witam kolegę który błądząc trafił nie na to forum co trzeba

Spróbuj na mp3store forum tam Ci pomogą. Od siebie dodam że kobieta moja kupiła w MM jakiś czas temu Creative EP630 za ok 90 zł. Podpiałem to pod moją SANSĘ i graja wiecej niz przyzwoicie za tę kwotę

no te EP o ktorych pisalem to wlasnie dokanalowe sa. Zdecydowanie polecam takie rozwiazanie. Silikonowe wymienne wkladki w kilku rozmiarach ne tylko pozwola Ci dobrze wytlumic otoczenie ale i dpasowac sluchawke do ucha tak, ze jej noszenie nie bedzie uciazliwe. ja np nie wytrzymuje dluzej niz pol godz z zadnymi pchelkami dousznymi

AKG K319 w Media Markcie są za 99 zł, przy czym na allegro lub w sklepach internetowych kosztują ok. 140 zł najmniej. Kupiłem i jestem zadowolony, mają dobre wyposażenie i bardzo ładnie grają.

AKG K319 w Media Markcie są za 99 zł, przy czym na allegro lub w sklepach internetowych kosztują ok. 140 zł najmniej. Kupiłem i jestem zadowolony, mają dobre wyposażenie i bardzo ładnie grają.

Witam.

Pozwoliłem sobie odgrzebać wątek, ponieważ właśnie słucham Massive Attack na – chyba już wygrzanych – pięćset-trzydziestkach.

Nie będę ich długo wychwalał, wiele o tych słuchawkach już napisano, ale nie wyobrażam sobie, abym chciał je teraz zmieniać ;)

Są to moje pierwsze nauszniki, które nie tyle grają, co wciągają w muzykę, w przedstawienie muzyczne chciałoby się powiedzieć w przypadku koncertów S. Brightman.

Cholera, w życiu nie przypuszczałem, że Bruce Springsteen ma taki głos, jego nagrania mogę odkrywać na nowo, podobnie jak U2 i wielu innych zespołów.

Jeszcze słowo o basie – mi go nie brakuje, a weźcie sobie to całe dudnienie świata i skumulujcie je w samochodowych subwooferach czy w czym tam chcecie. Tutaj jest dobrze kontrolowany, mocny, sprężysty, a np. w filmie Gorączka podczas gdy Al Pacino ściga Roberta de Niro z ledwo żywym Valem Kilmerem na ramieniu podczas ucieczki spod banku schodzi tak nisko i jest tak mocny i dynamiczny, że potrafi spowodować opad szczęki (przynajmniej u mnie)

Pragnę w tym miejscu podziękować użytkownikom Bednaarowi i rafalowi735r. To ich rady a także wcześniejsze wypowiedzi na forum sprawiły, że przestałem sobie zawracać głowę Aurvanami i zwróciłem się ku AKG.

No i teraz główny temat posta – wzmacniacz.

Najlepiej byłoby mieć 8 stów pod ręką i zainwestować we wzmaka Matrix, ale w przypadku posiadania około trzech setek, czy taki wzmacniacz będzie w porządku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Chciałbym od niego dalszego poszerzenia i pogłębienia sceny oraz chciałbym wyraźnie słyszeć różne plany w muzyce, czy przy tym budżecie jest to możliwe?

O dacach Nostromo krąży wiele dobrych opinii, a jak jest ze wzmacniaczami? Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia w tej materii i może je opisać?

Wiem, że Bednaar polecał wzmacniacz Rotela, ja jednak pozostaję przy słuchaniu z komputera i podoba mi się urok tych małych cudeniek.

Co więc mi tym razem napiszecie?

Za odpowiedzi będę wdzięczny.

Ukryta Zawartość

Akg K450 i po sprawie , mp3-ka da im radę .

...i grają znakomicie :)

Jestem zadowolony z brzmienia a komfort nie grzania uszu w porównaniu do Koss Porta pro o niebo lepszy. Lżej w ogóle leżą, nie męczą uszu i nie chwytają włosów przy ściąganiu z głowy co nie było przyjemne.

Dzięki za podpowiedź.

Zmienię jedynie chyba odtwarzacz z Pentagram Volt na inny, tylko jeszcze nie wiem co do AKG K450 by było dobre. (może iRiver ?)

Proszę o podpowiedź.

Pozdrawiam

R

Hej

Na początku chciałbym wszystkich gorąco przywitać: hej! :)

Znalazłem to forum, szukając opinii w sieci na temat słuchawek, która próbuję kupić już od dłuższego czasu.

Swoje rozważania opieram jedynie na tym co znalazłem w sieci, także wszelkie gafy proszę mi wybaczyć.

Szukam słuchawek nausznych, gdzie górna granica cenowa wynosi "teoretycznie" 400pln.

Przeglądając fora, strony, blogi udało mi się wyselekcjonować wstępnie kilka propozycji co mógłbym kupić.

Słucham głównie hiphopu, trochę jazzu, oraz starszej ode mnie polskiej muzyki.

Słuchawki byłyby podłączane do MacBooka Pro, służyłyby mi głównie w domu / w pracy.

Mam dylemat, co wybrać?

- AKG k450

- AKG k530

- Pioneer SE-A1000

- Sennheiser hd380 pro

- GRADO SR-60i

- Monster Beats Solo CT (wiem, są ciut droższe)

Z góry dziękuję bardzo za poświęcony czas i życzę miłej nocy ;)

Pozdrawiam

dizajnex

Ja na Twoim miejscu przesłuchałbym przed zakupem słuchawek Beyerdynamic z serii DT oraz Ultrasone z serii HFi. Można łatwo nabyć w dobrej cenie modele z poprzednich lat (oczywiście jako nowe, z gwarancją, w sklepie) np. w przypadku Ultrasone serii HFi z końcówką HFi-x50 (obecna seria HFi-x80), u Beyerdynamica np. DT-860 (obecnie DT-880 itd.).

• Pokaż nowe odpowiedzi