Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do 500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

bo do kosów potrzebny jest wzmacniacz słuchawkowy,ci co mówią że kosy grają przewalonym basem to podłączali je do nędznych telefonów albo mp3jek,porządny wzmacniacz i jasne żrudło i bas robi się punktowy i nie jest tak rozlazły.

Jeśli chodzi o te grado SR60 to spotkałem się już z nie jedną opinią ze Grado SR60 leżą na półce a obecnie użytkowane są kossy,słyszałem też stwierdzenie że kosy lepiej grają.

Nie mam możliwośći odsłuchu grado a 400zł wywalać w błoto skoro jakość dzwięku się nie poprawi nie jest dla mnie przyjemnością.

Grado są dość specyficzne. Bez możliwości posłuchania nie kupuj. Chyba, że używki e dobrym stanie. Wtedy na ewentualnej odsprzedaży nie stracisz.

Mój wpis nie będzie do końca na temat ale jak mam okazję to napiszę swoje spostrzeżenia. Ostatnio przymierzałem się do zakupu Koss Porta Pro i po odsłuchu powiem tylko tyle - moje słuchawki douszne Samsunga, które dostałem w komplecie do telefonu grają o niebo lepiej, jedyne w czym lepsze są Kossy to bas ale nic więcej.

Kossy to nie są najlepsze słuchawki na ziemi, ale jednego jestem pewien - potrzebują minimum 30h wygrzania, abym mógł je wsadzić na uszy. Po 150h grają już całkiem przyzwoicie.

a czy grado mają takie pierdolnięcie jak kosy? jeśli tak to biorę grado bo mam jeszcze senki HD530 i one grają chirurgicznie ale nie mają takiego impaktu jak kosy,zależy mi na słuchawkach z tką samą dynamiką jak koss oraz muzykalnością,tylko o klasę wyżej

wybacz zapomniałem dodać że marzą mi się otwarte, te są za duże

aczkolwiek dzięki

trafiłem na to: (dedykowane)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Mam około 1,5roku.

Moim skromnym zdaniem bardzo dobre ma miasto nawet na rowerze się świetnie sprawdzają do tego bardzo wygodne.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

Dziś robiłem porównanie słuchawek świeżo zakupionych, Sennheiser hd595 oraz Creative Aurvana Live. Kupując je jako laik słuchawkowy nie miałem pojęcia co to są słuchawki zamknięte a co to otwarte. Generalnie rzecz biorąc Senki sprawdziły sie zdecydowanie lepiej na lapku Acera. Dzwięk był bardziej dynamiczny, głośniejszy, dzwiek w kwestii stereofonii był jakby trójwymiarowy, lepsza separacja dzwięków, czytelniejsze wokale. Creativy okazały się spokojniejsze w odsłuchu, bardziej relaksujące, może odrobinę bardziej "cyfrowe", chyba równiejsze w charakterystyce. Pod iPodem Classic 80Gb przewaga była Creativów. Genaralnie rzecz biorąc Senki hd595, to wspaniałe i b.dynamiczne słuchawki. Biorąc pod uwagę cenę Senków i Creativów, Creativy są mistrzostwem świata i właśnie one u mnie zostaną, dlatego, że są wspaniałe jak również dlatego, że są zamknięte(otwarte nie są akceptowalne przez współmieszkańców, szczególnie nocą). Jeśli ktoś chciałby przygarnąć moje Senki HD595, to serdecznie zapraszam na PW.

podobno senki HD555 albo HD595 nają mocną i dobrą dynamikę moze się nad nimi zastnowie

Potwierdzam z całym przekonaniem - HD-595 "grają mocno" i dynamicznie. Jesli ktos chętny na wspomniane słuchawki, to zapraszam na PW.

Witam!

Planuję zakupić słuchawki do słuchania muzyki przez telefon w granicy 200zł. Chciała bym aby rzucały się w oczy, ale były również jak najlepszej jakości. Wybrałam kilka modeli:słuchawki philips SHO 8800, sony MDR-PQ3, sony MDR-PQ2,RHP-5 Flash Black. Proszę doradźcie mi, albo podajcie inne, lepsze jakościowo modele.

Z góry dziękuję:

BP

Witam! Planuję zakupić słuchawki do słuchania muzyki przez telefon w granicy 200zł. Chciała bym aby rzucały się w oczy, ale były również jak najlepszej jakości. Wybrałam kilka modeli:słuchawki philips SHO 8800, sony MDR-PQ3, sony MDR-PQ2,RHP-5 Flash Black. Proszę doradźcie mi, albo podajcie inne, lepsze jakościowo modele. Z góry dziękuję: BP

Czesc. Szukam jakiejs rekomendacji, dotyczacej sluchawek dokanalowych po tym jak moje 2 pary starych zasluzonych ex-51 przeszly na emeryture(druga para wlasnie juz powoli umiera :P)

Nie jestem ogromnym audiofilem, wiec nie bedzie raczej wiekszego problemu z jakimikolwiek sluchawkami z tego przedzialu cenowego jaki podalem chocbym nie wiem jakie wzial. Jednak chcialbym aby sie cechowaly:

- trwaloscia, nie chce wymieniac sluchawek co rok/dwa, chcialbym abym dlugo z nich mogl korzystac skoro jestem sklonny wydac taka sume na kawalek plastiku ;)

- min efektu mikrofonowego, nie powiem delikatnie mnie to irytuje

- min efektu driver flex

Moge poswiecic jakosc dzwieku kosztem zapewnienia powyzszych warunkow, wiec jakosc dzwieku nie musi byc na 6, -6. Oczywiscie placac tyle za sluchawki oczekuje odpowiedniego poziomu, ale jesli bede mial do wyboru sluchawki ze swietnej jakosci dzwiekiem, ale powyzszymi problemami, a inne z nadal bardzo dobrej jakosci dzwiekiem(ale nie idealnym) oraz brakiem powyzszych problemow, wezme wariant B.

Uzywam iRiver'a T60 jesli to wazne(pewnie tak). Co do typu muzyki, slucham wszystkiego co mi wpada w ucho, poza heavy metalem lub muzyka klasyczna. Glownie pop, elektro, trance, ale rowniez lubie posluchac hip hopu, rocka, jak mowie wszystko co wpadnie w ucho ;)

Przejrzalem troche forum i zainteresowalem sie przez chwile sluchawkami xears, zwlaszcza przez magiczny "kupon". Wszystko by bylo pieknie, i juz bym mogl brac XGF500PRO, poza tym, ze z tego co wyczytalem jest tam zauwazalny efekt mikrofonowy. Inne modele(TD III, 200) maja swoje problemy.

Jeszcze wczesniej dzis, sprawdzalem SoundMagic E10, Brainwavz M1, Shure SE215-K(tyle ze tu widze kabelek zachodzi NA ucho, a nie wiem czy by mnie to tez nie draznilo, wiec wolalbym sluchawki z kabelkiem opadajacym na dol/za kark), Phonak Audéo PFE Perfect Bass.

Zaczynam sie juz jednak gubic w tym wszystkim, wiec bardzo bym prosil o jakas fachowa rade do moich potrzeb. Co by idealnie odpowiadalo moim wymaganiom?

pozdrawiam

co waszym zdaniem będzie lepsze pod TPA6120 HD380pro czy AKG-K540? hd380pro miałem przez chwilę i jak dla mnie grają fajnie ale mają stanowczo przewalony bas,nosze się z zamiarem zakupu słuchawek do 400zł i nigdy jeszcze nie miałem AKG co do dzwięku nie lubię słuchawek z ostrą górą i skłonnościami do sybilantów,HD380pro spełniały moje oczekiwania tylko ten potworny bas i to na jasnym żródle a co dopiero na jakimś TDA1543 ciemno grającym:)

Witam

PYTANKO MARSHALL MAJOR SŁUCHAWKI NAUSZNE ma ktoś, może o nich coś napisać. Zastanawiam się nad zakupem będę na nich słuchał gitarowego grania żeby żony nie denerwować to sobie pomyślałem o tej firmie. Ale nie specjalnie mogę coś znaleźć o nich.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

PYTANKO MARSHALL MAJOR SŁUCHAWKI NAUSZNE ma ktoś, może o nich coś napisać. Zastanawiam się nad zakupem będę na nich słuchał gitarowego grania żeby żony nie denerwować to sobie pomyślałem o tej firmie. Ale nie specjalnie mogę coś znaleźć o nich.

Ukryta Zawartość

Byłem na odsłuchu tych Marshalli, małe słuchawki, cisnące w uszy a jeszcze bardziej uciskające skronie. Dzwiek nawet bez dalszej analizy zdecydowanie mi nie odpowiada, pasmo wyraznie przesuniete do gory, jesli mowa o basie, to tylko ten wyższy(tego basu, co chciałbym usłyszeć, niestety nie było) . Nawet pan za ladą stwierdził, że całkowicie sie ze mną zgadza gdyż są to słuchawki do pracy dla gitarzystów.

Ukryta Zawartość

Witam

Ukryta Zawartość

Gitarowe granie fajnie sprawdza sie na Senkach 555, 595, super gitara, super selektywnosc, super basik. Nie mniej jednak wspomniane zalety mnie po prostu męczyły po kilkunastu minutach. Zostawilem sobie C A L-e, relaks, wypoczynek, mozna sluchac godzinami bez zmęczenia, do chwili obecnej jestem pod wrazeniem a slucham na nich juz 2 tygodnie.

Ukryta Zawartość

hd380pro strasznie suche są i męczą basem,czy CAL będą od nich lepsze?

Dobrze to ująłeś, senki epatują specyficzną suchością, która męczy mimo tego, że grają bardzo dobrze i bardzo dynamicznie.

CALe są troszkę mniej dynamiczne ale za to są bardziej "dooliwione" co sprawia, ze slucha sie ich bardzo przyjemnie, bardziej

przypominaja mi AKG 540, 450. Sluchajac CALi nie zastanawiam sie nad dynamiką, selektywnością i innymi dupersznytami, po prostu

bardzo poprawnie i przyjemnie ich sie slucha. Mimo wszystko zalecam wcześniejszy odsłuch.

Witam.

Ostatnio zostały mi polecone słuchawki firmy Superlux.

Od razu zwróciłem uwagę na wykonanie, które wydaje się na zdjęciach hmm średnie, ale podobno wielkim plusem jest jakoś dźwięku tych słuchawek.

Innym ważnym aspektem jest fakt, że kosztują on poniżej 200zł ( a nawet koło 100zł ).

Nie jestem żadnym specjalistą i moja wiedza o słuchawkach nie jest zbyt wysoka dlatego pytam Was, co sądzicie o tych słuchawkach?

Oczywiście chodzi mi o ludzi, którzy mieli osobiście kontakt ze słuchawkami z tej firmy.

Tu masz info o tych słuchawkach:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Pomyśl odrazu o wzmacniaczu do nich i padach materiałowych.

Ukryta Zawartość

Witam.

Ostatnio zostały mi polecone słuchawki firmy Superlux.

Od razu zwróciłem uwagę na wykonanie, które wydaje się na zdjęciach hmm średnie, ale podobno wielkim plusem jest jakoś dźwięku tych słuchawek.

Innym ważnym aspektem jest fakt, że kosztują on poniżej 200zł ( a nawet koło 100zł ).

Nie jestem żadnym specjalistą i moja wiedza o słuchawkach nie jest zbyt wysoka dlatego pytam Was, co sądzicie o tych słuchawkach?

Oczywiście chodzi mi o ludzi, którzy mieli osobiście kontakt ze słuchawkami z tej firmy.

Mam HD-669, potrzebowałem zamkniętych do pracy, kupiłem za 130, już są za 190 :D

Bardzo polecam, w sumie ciężko doszukać się wad w tej cenie, może trochę za bardzo uciskają przy dłuższym odsłuchu. Co do wykonania, jest przyzwoite, dość solidne.

miedługo będą po 300zł a podobno tną górą i są płaskie i jazgotliwe,jak mam TPA6120 i z tym wzmacniaczem te słuchawki będą grały chyba za jasno.

Cześć,

Potrzebuje kupić słuchawki do muzyki klasycznej, w przeważającej części opera od nagrań archiwalnych do najnowszych produkcji, także zapisy transmisji radiowych z Radiosure etc.

Które z tych słuchawek polecilibyście. Istotna uwaga - z powodu pracy "w delegacji" bardzo często będę zmuszony słuchać z laptopa Samsung 400B5B-H01PL (zintegrowana karta Realtek HD niestety), więc chodzi o słuchawki, które zdoła on napędzić...

Pozdrawiam

Cześć,

Potrzebuje kupić słuchawki do muzyki klasycznej, w przeważającej części opera od nagrań archiwalnych do najnowszych produkcji, także zapisy transmisji radiowych z Radiosure etc.

Które z tych słuchawek polecilibyście. Istotna uwaga - z powodu pracy "w delegacji" bardzo często będę zmuszony słuchać z laptopa Samsung 400B5B-H01PL (zintegrowana karta Realtek HD niestety), więc chodzi o słuchawki, które zdoła on napędzić...

Pozdrawiam

Poniewaz moderator przeniósł bezmyślnie bez tytułu posta - pytalem o słuchawki Koss UR-40 lub Superlux HD-662F lub HD-681, reszta postu jak powyzej

Poniewaz moderator przeniósł bezmyślnie bez tytułu posta - pytalem o słuchawki Koss UR-40 lub Superlux HD-662F lub HD-681, reszta postu jak powyzej

Jeśli mogę zaproponować to CAL! Łatwe do napędzenia, niewybredne względem źródła i moim zdaniem znacznie lepsze od

ur40 (mam jedne i drugie od kilku lat). UR40 nie są złe, ale z laptopa nie grają najlepiej. Nie brakuje głośności tylko jakości. CAL to trochę "przykrywają" i finalnie IMHO z lapa jest przyjemniej.

Witajcie,

Mam dwa pytania. Pierwsze: chcę kupić dobre słuchawki za ok. 400 zł, w których będę słuchał głównie metalu - czyli muszą mieć sporo basu, ale z drugiej strony dźwięk na tyle selektywny, bym dobrze słyszał, jak perkusista gra na talerzach. Muszą być zamknięte - współlokatorzy nie tolerują takiej muzyki ;). Widzę, że polecacie Senki HD380 Pro, także inne opinie są bardzo pozytywne, więc pewnie zdecyduję się na te, jeśli znajdę je w odpowiedniej cenie i posłucham - chyba że polecicie coś szałowego.

Drugi problem jest jednak poważniejszy: otóż sprzęt, na którym przez 95% czasu odtwarzam muzykę, to... laptop. Kicha, wiem, stąd pytanie: co da się zrobić, żeby wykorzystać moc takich słuchawek i wydać jak najmniej pieniędzy? ;) Pewnie jakaś karta dźwiękowa i wzmacniacz, ale w ogóle się na tym nie znam. Dzięki!

• Pokaż nowe odpowiedzi