Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do 500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Superluxy są ostatnio modne ale jak czytam o nich opinie to w większości wypowiedzi znajduję słowo "jasne". Wolałbym jednak ułożone granie.

Pomimo posiadanych SHP5401, które grają bezpośrednio i są bardzo FUN to mają mankament w postaci krzykliwości w okolicach 3kHz co przy dłuższym słuchaniu objawia się zmęczeniem słuchu. Gdybym ich nie porównał do innych to pewnie byłoby nieźle ale miałem pecha bo posłuchałem jak brzmią HD598, Denon AH-D2000, AKG K701. Oczywiście pomiędzy tym co mam a tym co słuchałem jest przepaść cenowa ale mimo wszytko podobało mi się granie Denona, potem Senki a najmniej AKG. Tak drogich nie mam zamiaru kupić więc dodatkowo posłuchałem AKG k518, senki HD201, PIONEER SE-M290, philips SHP8500, Panasonic RP-HT161E, Panasonic RP-HTF295, z których najmilej wspominam te ostatnie. Ciut za dużo basu ale grały całkiem całkiem. W podobnej cenie można też znaleźć JVC HA-RX500 jednak nie miałem możliwości posłuchać ale może ktoś posiada lub porównywał do Panasonic RP-HTF295 i coś o nich napisze? Mam na myśli dość wyrównane, czyste i dynamiczne brzmienie oraz niezłą izolację dźwięków z zewnątrz.

Posłuchaj CAL. Poza pikiem na basie :D nie mają żadnych innych. Do tego mówi się, że D2000 to takie Monster Cal-e :)

Edytowane przez walkman6

Aloha, szukam czegoś w kwocie do 400 polskich akceptowanych środków płatniczych, na chwilę obecną w oko mi wpadły AKG K540 vs Denon DN-HP500, dla ułatwienia, parametry

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

na chwilę obecną nie miałem jeszcze okazji się z żadnymi osłuchać nigdzie, więc nie wiem jak wypadają w testach, ale Waszym zdaniem co jest lepsze? Kwoty kształtują się podobnie, a głównie zależy mi na dobrym odsłuchu w pełnym paśmie (m.in. vocal trance). Przesiadka z zamkniętych Reloop'ów. :)

Posłuchaj CAL. Poza pikiem na basie :D nie mają żadnych innych. Do tego mówi się, że D2000 to takie Monster Cal-e :)

Dzięki,

Delikatnie zwiększyłem budżet i czekam na JVC HA-RX700 - jak przyjdą do porównam z Denonem i AKG.

Witam mam zamiar kupić słuchawki do 500 zł. Początkowo na tarczy były Senki HD 380Pro lecz polecano mi również Audio-Technica ATH-ES7. Co myślicie o tych słuchawkach a może polecicie jakieś inne ? Ogólnie są mi potrzebne do słuchania muzyki, w 99% słucham muzyki TRANCE. Wydając tyle pieniędzy oczekuje słuchawek z dobrą jakością dźwięku oczywiście do kwoty 500zł. 0

A co myslicie o tych cena duzo mniejsza ale wysokie pasmo przenoszenia mnie zaskoczylo, uwazacie ze warto byloby je kupić ( kasy bym troche zaoszczędził, a przydałaby się na pare innych rzeczy) ... ? Pioneer SE-M390. Proszę o szybką odpowiedź...

Witam mam zamiar kupić słuchawki do 500 zł. Początkowo na tarczy były Senki HD 380Pro lecz polecano mi również Audio-Technica ATH-ES7. Co myślicie o tych słuchawkach a może polecicie jakieś inne ? Ogólnie są mi potrzebne do słuchania muzyki, w 99% słucham muzyki TRANCE. Wydając tyle pieniędzy oczekuje słuchawek z dobrą jakością dźwięku oczywiście do kwoty 500zł. 0

A co myslicie o tych cena duzo mniejsza ale wysokie pasmo przenoszenia mnie zaskoczylo, uwazacie ze warto byloby je kupić ( kasy bym troche zaoszczędził, a przydałaby się na pare innych rzeczy) ... ? Pioneer SE-M390. Proszę o szybką odpowiedź...

Jeżeli są jakieś ultrasony w tej cenie to posłuchaj. Do tego rodzaju muzyki mogą się sprawdzić. Do tego są dosyć łatwe do napędzenia.

Pomimo posiadanych SHP5401, które grają bezpośrednio i są bardzo FUN to mają mankament w postaci krzykliwości w okolicach 3kHz co przy dłuższym słuchaniu objawia się zmęczeniem słuchu.

Wytnij czarną gąbkę z padów w 5401 (tę, która oddziela ucho od przetwornika) bo to przez nią te słuchawki dodają taki "miedziany pogłos". Bez gąbki wyższa średnica i soprany się wyrównują, słuchawki zaczynają grać neutralnie.

kuba, dzięki za radę ale tak ekstremalnych pomysłów chyba już nie zrealizuję. Popełniłem już jeden błąd (przeczytawszy wcześniej porady z jakiegoś forum) polegający na usunięciu fizeliny znad przetwornika. Zmianę brzmienia mogę jeszcze jakoś znieść ale gdy usunąłem fizelinę z otworów (czterech) wokół przetwornika i to co stało się z basem wołało o pomstę do nieba! Niestety do ponownego przysłonięcia użyłem już innej fizeliny bo tamta uległa utylizacji i chociaż w ten sposób uratowałem dolny zakres. Wg mnie takie potraktowanie tych słuchawek zamiast wprowadzić skok jakościowy brzmienia tylko go zmieniło ale w drugą stronę - lepiej je zostawić w oryginalnym stanie bo grają wystarczająco ciekawie. Ich modyfikowanie jest robione chyba na "siłę" :)

Teraz słucham na JVC i jest inaczej, spokojniej, równiej.. z pewnością "ciemniej" niż w 5401 ale jednak wszystko słychać.

Edytowane przez marivs

Witam, na forum jestem niedawno czytałem parę artykułów, ale w żadnym nie mogłem doszukać się idealnego rozwiązania dla siebie. Szukam słuchawek do granicy 300 zł (może być minimalnie wyżej) nausznych do codziennego użytku np na ulicy w drodze ze szkoły ale też do słuchania muzyki na komputerze. Muzyka której słucham to rap prawie całkowicie więc interesuje mnie soczysty bas, muzyka jest słuchana głównie z Iphone 4. Co do firmy nie mam konkretnej specyfikacji interesuje mnie jakość dźwięku. Z góry dziękuję za pomoc w wyborze

Czy ktoś się orientuje odnoście dostępności AKG K530? praktycznie nie do kupienia już są, znikają ze sklepów internetowych i ciężko je gdzieś dostać.. Bo rozumiem że k540 nie są kontynuacja k530, tylko jest to zupełnie inny model?

Witam

szukam jak najlepszych słuchawek które by odzwierciedliły w 100% piękno muzyki Trance. Kumpel ma Sennheiser HD 380 PRO i jest bardzo zadowolony, co myślicie o nich, istnieją jakieś lepsze, kupować te Senki ? Interesują mnie słuchawki nauszne,dynamiczne,zamknięte z dobrym tłumieniem zewnętrznych dźwięków, oczywiście muszą być perfect pod muzykę Trance. Aktualnie miałbym je podłączone to telefonu ( Samsung Galaxy S ) oraz do pilota z głośników Logitech które są podłączone do PC z zintegrowaną kartą już trochę przestarzała, no i jeszcze od czasu do czasu do laptopa. W późniejszym czasie planowałbym właśnie kupno wzmacniacza słuchawkowego no i jakiejś w miarę dobrej karty muzycznej do kompa... ?

kuba, dzięki za radę ale tak ekstremalnych pomysłów chyba już nie zrealizuję. Popełniłem już jeden błąd (przeczytawszy wcześniej porady z jakiegoś forum) polegający na usunięciu fizeliny znad przetwornika. Zmianę brzmienia mogę jeszcze jakoś znieść ale gdy usunąłem fizelinę z otworów (czterech) wokół przetwornika i to co stało się z basem wołało o pomstę do nieba!

Ja mam te 4 otwory częściowo zapchane watą. Natomiast przetwornik całkiem odkryty. Tak jest zdecydowanie najlepiej. Basu jest raczej więcej niż w niemodowanych, choć brakuje niskiego, ale cudów ze słuchawek za 60 zł nie oczekuję.

Bez wycięcia czarnej gąbki nie da się pozbyć metalicznego zabarwienia na średnicy, bo ona filtruje pewne częstotliwości i raczej była dobrana tak, żeby brzmieć w miarę ok. przy komorach zaklejonych fizeliną którą już zerwaliśmy ;) A przez w miarę ok. rozumiem, że producent chciał nieco zamulić te słuchawki, w końcu miały być do mp3.

W każdym razie możesz sobie na chwilę ściągnąć pady i posłuchać odsłoniętych przetworników - zobaczysz że góra się wyrównuje.

Miałem przez kilka lat HD595 (podobno 598 niewiele się różnią) i uważam zmodowane 5401 za lepsze. K701 to już wyższa półka, ale też specyficzny sposób przedstawiania dźwięku, który po prostu nie każdemu się podoba.

beyerdynamic dt-150

A w czym one będą od Senków HD380 PRO... ?

A może miałby ktoś na sprzedaż SENKI HD 380 PRO z min. roczną gwarancją, chętnie bym kupił za dobrą cene... ?

Również szukam słuchawek w tych okolicach cenowych, jednak mają one być przeznaczone do urządzeń przenośnych (telefon itp), więc ich rozmiar nie powinien być w stylu słuchawek "helikopterów" :)

Moje propozycje:

GRADO SR80

Ukryta Zawartość

audio-technica ATH-ES7

Ukryta Zawartość

AKG K451

Ukryta Zawartość

AKG Q460

Ukryta Zawartość

audio-technica ATH-ES55

Ukryta Zawartość

W chwili obecnej posiadam AKG K 430.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam,

Jakiś czas temu kupiłem słuchawki Creative Aurvana Zen - dokanałowe. Po pewnym czasie zaczęły mnie one denerwować, gdyż podczas słuchania wysuwały się z uszu. Ciągłe wpychanie ich na swoje miejsce jest męczące, gdyż chciałbym skupić się na słuchaniu muzyki.

Czy moglibyście polecić mi jakieś nauszniki do 250 zł?

Czym różnią się słuchawki o konstrukcji zamkniętej i otwartej?

Pozdrawiam,

Piotr

A co byś wolał - Volkswagena Lupo, czy największą Kię? Ja to drugie. Kup Superluxy jakieś, albo CAL.

Edytowane przez michelangelo

Ta dobre chodziło mi powyżej 100 zł to znaczy 150 zł max ! :D

Ok - jak dla mnie przedział powyżej 100 zł oznacza od 100 zł do nieskończoności :) Skoro jednak przedział cenowy został uściślony (zamkniety z góry) i padły pierwsze propozycje, to ja jeszcze dorzucę klasykę - Koss Porta Pro albo UR40 z tej samej firmy. Z Sennheisera i AKG w tej cenie nic ciekawego nie znajdziesz.

<><

CAL! i owszem... świetne słuchawki, ale dla ludzi o niedużych małżowinach usznych :) Ale poza tym mogą się podobać :)

Do wielkości muszli da się przyzwyczaić. Po przesiadce powiedzmy z Sennheiser-ów rzeczywiście są bardzo małe, ale im dłużej mamy je na głowie tym jest lepiej.

Ej ,ale te cal są za 200zł a ja napisałem ,że ma być 150zł max.

A te co Bednaar zaproponował to co o nich myślicie ?

Bo ja nie jestem żadnym audiofilem i będę słuchał głównie mp3 formatu więc te kossy może mi wystarczą?

Edytowane przez c702

W akceptowalnej przez ciebie cenie, o ile nie zapatrujesz się twardo na marki przez ciebie wymienione, to zwróć uwagę na Panasonic RP-HTF295 - mają ciekawe brzmienie a po korekcji (albo i nie) niskich tonów możesz z nimi zostać na dłużej. Za 99zł w Tesco widziałem JVC HA-RX500 ale bez odsłuchu nie polecam za to za 29,90euro na niemieckim ebay można było kupić model HA-RX700 i to już jest fajne granie, dużo ciekawsze od "polecanego" na różnych forach Philipsa SHP5401.

Edytowane przez marivs

Panasonic RP-HTF295 - mają ciekawe brzmienie a po korekcji (albo i nie) niskich tonów możesz z nimi zostać na dłużej.

O własnie - sam je zresztą polecałem cytowanemu Koledze :) A z ta korekcją to chodzi o to, że mają dość obfity bas - zresztą podobnie jak Koss Porta Pro.

<><

No to pomóżcie mi, które mam wybrać ? Ja bym wybrał coś z tych tańszych bo po co mi takie drogie słuchawki jeśli za dużej różnicy w brzmieniu chyba niema ( mogę się mylić ):)

Edytowane przez c702
  • Pokaż nowe odpowiedzi