Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do 500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Interesują mnie słuchawki zakmnięte, nauszne. Słucham głownie łagodnych brzmień i klasycznej muzyki.

Cena do 400zł.

Polecam i z całym przekonaniem namawiam na Creative Aurvana Liwe. Są to słuchawki bardzo uniwersalne, sprawdzą sie z każdym materiałem muzycznym a przy okazji całkiem estetyczne. Cena nowych, to max wydatek 250 zeta.

Poszukuje słuchawek nausznych do 150zł możliwe podciągniecie do 170zł. Słuchawki do muzyki. Ogólnie słucham dubstepu, trochę rock,indie,folk. Zależałoby mi na mocnym bassie oraz dobrym tłumieniem otoczenia. Co polecacie?

Witam

Poszukuję słuchawek do 500 pln (używane też) głównie do jazzu (dużo tez Knopflera, Floydów i trochę popu).

Aktualnie mam Pro-Ject Head Box II wpięty pod tape out integry Roksan Caspian, żródło również z tej serii (brzmienie raczej ciepłe, muzykalne)

Niedawno zlikwidowałem tor słuchawkowy (potrzeba gotówki), który składał się z senek HD650 rekablowanych Conducfil Sonolene wpętych w lampowy OTL Marka Bożka wg Kamyka.

Kiedyś miałem Grado SR80i, ale to było pod Cambridge Audio i teraz nie wiem, czy nie będzie za ciepło/basowo.

Przez słuchawki słucham sporadycznie, ale chciałbym lepiej niż ze swojego iPoda Classic 160GB 7G + CAL.

z góry dziękuję za pomoc

P.S. do Fraxi - polecam Ci Creative Aurvana Live

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Witam!

Szukam słuchawek najlepiej do 200zł. Wiem że cena nie jest zbyt wygórowana, lecz liczę na pomoc :) Mają to być zamknięte słuchawki nauszne. Zależy mi żeby były jak najwygodniejsze (żeby nie bolały uszy jak z 3h będę korzystał). Mają być przeznaczone głównie do słuchania cięższej muzyki tj. Heavy/Black Metalu. Jeszcze jedna kwestia - Co sądzicie o tych słuchawkach: AKG K511 i Marshall Major? Z góry dzięki za odpowiedzi :)

Witam!

Szukam słuchawek najlepiej do 200zł. Wiem że cena nie jest zbyt wygórowana, lecz liczę na pomoc :) Mają to być zamknięte słuchawki nauszne. Zależy mi żeby były jak najwygodniejsze (żeby nie bolały uszy jak z 3h będę korzystał). Mają być przeznaczone głównie do słuchania cięższej muzyki tj. Heavy/Black Metalu. Jeszcze jedna kwestia - Co sądzicie o tych słuchawkach: AKG K511 i Marshall Major? Z góry dzięki za odpowiedzi :)

Ad Marshal Major jest duzo napisane w tym wlasnie watku, wystarczy przeczytać.

Jestem pod wrażeniem większości pytań w tym wątku. No może nie większości ale jednak sporej ich części. Szczególnie tych zadanych przez nowych userów...

Edytowane przez karczka

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

A to dlatego, ze większośc osób pisze tylko na zasadzie: "słuchawki xxx - czy warto?" - nie podając, jaki dźwięk preferują, z czym te słuchawki mają grać, jakiej muzyki przeważnie słuchają... i jak tu odpowiedzieć np. koledze qbicakostka, czy słuchawki AKG K121 to w jego przypadku dobry wybór???

PS. Dlaczego ten post mogłem wyedytowac pod Internet Explorerem, a pod Firefoxem się nie dało???

Edytowane przez Bednaar

<><

Witam. Przymierzam sie do wymiany moich obecnych słuchawek Philips SHP5401 na jakąś konstrukcje zamknięta. Do wydania mam ok 200zł nie chciałbym przekroczyć tej kwoty. Słuchawki głownie bedą grały przy laptopie Acer 5820tg odtwarzaczu iriver t30 lub z telefonem HTC Wildfire S. Słuchawki potrzebuje do muzyki (hip-hop oraz muzyka klubowa) jak i gier i filmów. Oczekuje od słuchawek dobrej izolacji jak i wtej cenie dobrej jakości dźwięku chciałbym by grały lepiej niz moje obecne SHP5401.

Z tego co szukałem to podobaja mi sie AKG K518 oraz ATH SJ55 tylko nie wiem które beda lepsze w tej cenie i pod moje wymagania, chciałbym poznac Waszą opinie na ten temat.

pozdrawiam

Edytowane przez ThcManiac

Dla użytkowników Tonsil Sd426. Proponuję wykonanie filtru do tych słuchawek. W załączeniu pomierzone ch-ki, schemat i to co skleciłem. Zdecydowana poprawa brzmienia, z oceny dostatecznej na dobrą.

Dodatkowo załączyłem 2 ch-ki innych słuchawek: Sennheiser HD265 i Koss Porta Pro, dla porównania. Obu tych typów nie polecam do słuchania muzyki. U tych HD265 ch-ka niby ładna, równa, gładka, ale tą niewielką górkę na 7kHz strasznie słychać. U Koss'a też ten garb na 6 kHz daje przykry efekt. No i wysokie zbyt siarczyste.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-31970-0-48567700-1331045984_thumb.gif

post-31970-0-34765400-1331046027_thumb.png

post-31970-0-11685100-1331046034_thumb.png

post-31970-0-65145100-1331046047_thumb.png

post-31970-0-73749900-1331046053_thumb.jpg

post-31970-0-86728100-1331046058_thumb.png

post-31970-0-25257600-1331046064_thumb.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dodatkowo załączyłem 2 ch-ki innych słuchawek: Sennheiser HD265 i Koss Porta Pro, dla porównania. Obu tych typów nie polecam do słuchania muzyki. U tych HD265 ch-ka niby ładna, równa, gładka, ale tą niewielką górkę na 7kHz strasznie słychać. U Koss'a też ten garb na 6 kHz daje przykry efekt. No i wysokie zbyt siarczyste.

A to ciekawe, bo istnieje cała masa użytkowników z przyjemnością słuchających muzyki na Koss Porta Pro. Też miałem styczność z tymi słuchawkami i czego jak czego, ale zbyt siarczystych wysokich nie doswiadczyłem - czułem własnie raczej ich niedobór. Na pewno dźwięk gładki, miły dla ucha, ale bez hiperanalitycznych pretensji.

<><

Sam byłem rozczarowany Koss Porta Pro. Kupiłem je na prezent, w ciemno, na podstawie wielu pozytywnych recenzji. I potem mi było głupio, kiedy ich posłuchałem. Zgadza się tylko jedna cecha - intensywny bas, niespotykany w takich lekkich konstrukcjach, ale uwypuklony jeż też drugi koniec pasma, i to w sposób bardzo nieprzyjemny. Może to dlatego, że słuchawki są nowe, made in China... W każdym razie od Tonsilów dzieli je przepaść - a te też nie są żadnym szczytem jakości (szczególnie złe jest niesparowanie lewy/prawy przetwornik).

Aha, jeszcze jedno u Porta Pro się sprawdziło: mam mniej o kilka włosów na głowie :-)

Otóż chciałbym kupić słuchawki do telefonu nokia 5310 xpress music. Mam do wydania 120 zł. Chciałbym używać ich do jazdy na rowerze i do biegania, najlepiej jakby miały pająka na szyji.

Jak w temacie: szukam słuchawek do 200 zł ze w miarę przestrzennym dźwiękiem. Chodzi mi o to, żeby dobrze sprawowały się w grach komputerowych, ale też były niczego sobie do słuchania muzyki. Drugim koniecznym dla mnie warunkiem jest to, żeby w słuchawce mieściła się cała małżowina, podobnie jak w Pioneerach SE M-290. W internecie można znaleźć wiele super okazji itd, ale trudno samemu znaleźć coś dobrego i wolę się poradzić forumowiczów.

Wspomniane Pioneery sprzedałem koledze z racji tego że mają już dobre 2 lata i miały przylutowany kabel który się przeciął krzesłem biurowym. Według mnie był to dobry sprzęt i fajnie się na nich słuchało muzyki, a co najważniejsze - były na prawdę wytrzymałe i w ogóle nie bolały od nich uszy. Jeśli chodzi o komfort to były na prawdę dobre i nie miały tej kiczowatej sztucznej skóry, tylko normalny welur. Obecnie panuje jakaś dziwna moda, żeby wpychać ten skaj do wszystkiego, do czego się tylko da, tak jakby światowe rezerwy weluru były na wyczerpaniu...

Na koniec mam jeszcze takie pytanie: czy słuchawki 5.1 to zwykły chwyt marketingowy i sciema, czy na prawdę coś w tym jest? Nie miałem okazji nigdy czegoś takiego przetestować, ale zdrowy rozsądek podpowiada mi że w tak małej komorze nie da się zrealizować czegoś takiego jak wpakowanie tam np. 5 głośników tak, żeby faktycznie było słychać przestrzeń i jednocześnie żeby interferencje i rezonanse nie zrobiły z dźwięku sieczki...

Będę bardzo wdzięczny za szybką odpowiedź.

Dla użytkowników Tonsil Sd426. Proponuję wykonanie filtru do tych słuchawek. W załączeniu pomierzone ch-ki, schemat i to co skleciłem. Zdecydowana poprawa brzmienia, z oceny dostatecznej na dobrą.

A na jakich wzmacniaczach je zasilałeś i czym mierzyłeś?

Panowie... (i Panie jeżeli takie tu zaglądają :) !!!

Tak dla oderwania od przyziemnej kwoty 500 PLN załączam poniżej link do bardziej górnolotnego tematu ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez walkman6

A na jakich wzmacniaczach je zasilałeś i czym mierzyłeś?

Pomiary, które załączyłem wykonałem mikrofonem Panasonic WM-61a z przedwzmacniaczem wg Eric'a Wallin'a typ 2 podłączony do karty dźwiękowej w kompie. Pomiar szumem MLS. "Sztuczne ucho" wykonane z gumy piankowej. Słuchawki zasilane z wzmacniacza QLS QA-100, lub tzw. lampucera DAC + TA2022.

btw: moja ch-ka Koss'ów zgodna z np tym:

Ukryta Zawartość

argh! nie zdążyłem edytować do końca: Pokazuje różnicę, czyli może mam jakąś podróbkę Kossów? Kupione w sklepie komputerowym, zapakowane w "bąbel"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Maciej Czerwiński

A czy ktoś miał do czynie nia ze słuchawkami Ultrasone HFI580?? Zastanawiam się na kupnem słuchawek w podobnym przedziale cenowym i jakoś te mnie zaciekawiły.

Może miał ktoś bliższy kontakt z tymi słuchawkami, warto w nie zainwetować??

Słuchawki służyłyby głównie do słuchania muzyki podpięte pod Rotela RC1550/RB1552. Muzyka to głównie rock. Podpinałbym je również pod mój piec gitarowy kiedy będę ćwiczył grę.

Na pewno warto posłuchać. Mam Pro650 i jak dla mnie Ultrasone to bardzo ciekawe brzmienie. Bardzo dobry bas, trójwymiarowa scena, szczegółowa średnica. Niestety nie ma róży bez kolców... średnica jest dosyć jasna i wycofana. Słuchałem w sumie 3 modele Ultrasone: Pro900, Pro650, Pro550. Wszystkie brzmią dosyć podobnie. Im wyższy model tym lepiej rozwinięte cechy niższego modelu.

Witam. Z tego co słyszałem owa firma jest godna polecenia, ale całkowicie nie znam się na modelach słuchawek tej firmy. Nasłuchałem się również o ilości podrób i proszę o wskazanie dobrych i tanich słuchawek.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przeznaczenie to ogólnie rock, metal

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez nec170v

Witam. Może nie jest to odpowiedź na pytanie, jednak chcę zaznaczyć, że po jakimś czasie używania słuchawek dousznych można nabawić się ubytku słuchu. To jest pewne. Nie wymądrzam się, ale proponuję zmianę słuchawek np. na półotwarte. Pozdrawiam.

Edytowane przez vitaltas

Nasłuchałem się również o ilości podrób i proszę o wskazanie dobrych i tanich słuchawek.

No to kupujesz w sklepie od oficjalnego dystrybutora marki, z polską gwarancją i juz nie musisz się martwić czy masz podróbki czy nie.

• Pokaż nowe odpowiedzi