Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Grzesz, 21 Kwi 2007, 21:14

Ponieważ piszesz głupoty i dręczy Cię mania ortograficzno prześladowcza, uprzejmie udostępniam całą korespondencję do Ciebie do wglądu forumowiczom żałuję że w ogólę straciłem na "takie coś" tyle czasu

Panowie Forumowicze weżcie tego człowieka zbanujcie on nam psuje forum to jest ten pryszcz na dupie co go trzeba przeciąć i usunąć !

Człowiek ten nie rozumie że do szpitala na ogólną izbę przyjęć można trafić raczej nie na głowę (najstarszy list) a na przykład kłopoty natury ogólnej ,leżałem obok człowieka którego przyjeli i był chory na raka i umarł nad ranem czy miał coś z psychika że trafił na izbę przyjęć ?

>Czy na pewno był to radiowęzeł, czy pudełko po butach i sznurek z pudełkiem zapałek na oddziale

>zamkniętym? Jeśli cierpisz Raf też na manię prześladowczą, to czy nie lepiej wyłączyć komputer i

>zacząć się leczyć?

>Czy mam zacytować Twoje prywatne listy do mnie? Na pewno tego chcesz? Admin może to zrobić od razu.

Korespondencja wysłana do niejakiego Grzesza:

Cześć ja bym wolał RA ( istota pozaziemska, z którą Carla Rueckert rzekomo nawiązała kontakt telepatyczny).

A tak serio jeśli byś dojrzał do tego TASCAMA CD-601mkII, to tutaj będzie chyba najtaniej +49 395-58-134-34 Lucyna Wojcikowska .Teraz mają w niemczech urlopy,ale jak znasz angielski to też się dogadasz

gościu mówił że można się z nimi targować i coś jeszcze urwać,lub coś dołożą.

pozdrawiam

Jak bym miał kasę to byłby to ten pierwszy na drodze do olimpu ,jakbym nie wiedział co zrobić z pieniędzmi to byłby to ten

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jest to urządzenie którego końcówki produkcji jeszcze można kupić nazywa się TASCAM CD-601mkII

tu jest strona

Ukryta Zawartość

Tu masz cenę napędu i zdalnej klawiatury cena tak po połowie nie musisz kupować klawiatury

Ukryta Zawartość

poszukaj w necie jakieś dwa tygodnie temu znalazłem zenę 5400 zł brutto

Można też ściągnąć odsłuchać i gdyby nie pasował zwrócić- przez firmę niemiecką,może nawet z dwie stówki taniej,musiał bym póżniej jakbyś dojrzał poszukać telefonu do niemiec obsługa w języku polskim

pozdr

Rafael

Jeśli chcesz mieć coś fabrycznie nowego z górnej półki (napęd taki jak w Esotericu) a nie musi koniecznie ślicznie wyglądać tylko ma grać to możesz się zmieścić w cenie 6000 zł.jeśli wchodzisz w to to dam Ci cynk co i gdzie .Przytrzyjmy nosa tym snobom na forum-dla mnie muzyka ma tak brzmieć tak jak w naturze i czym bliżej się do niej przybliżam tym więcej mam z tego frajdy

pozdrawiam

Rafaell

Co do napędu CD AA i odbierania nie chciałbym wydać żadnej krzywdzącej opini ,Może przez to że głośniki AA wtedy przezemnie słuchane nadawały się raczej do małych pomieszczeń.Ty masz 31 m2 a ja 36m2 więc trochę basu pomieszczenie nie zniszczy;) Dżwięk był dość przyjemny na średnicy ale niskie tony nijak nie były naturalne (może zbyt mały subwofer) Musisz się z szefem AA jakoś umómówić żeby odsłuchać napędu u siebie.Całkiem możliwe że ci się spodoba.Jeśli masz uzbieraną kupkę to może by coś poszukać używanego na audiogonie znacznie lepszego za 1/2 ceny

pozdrawiam

Rafaell

Ślicznie dziękuję to było bardzo miłe.Gdybyśmy do Świąt nic do siebie nie pisali ,to życzę Tobie i Twojej Rodzinie zdrowia i wielu miłych razem spędzonych chwil

pozdrawiam

Rafael

Postaram się mu to jutro przekazać-sadzę że ta pewna agresja wynika z wieku jedni miękną a drudzy są upierdliwi. Sam jestem ciekaw co z tych jego nagrań Okudżawy wyniknie powinny w przyszłym tygodniu dotrzeć do Łady Gorpienko która jest nim zafascynowana i siedzi w jego piosenkach po uszy.Korwinowi to forum jest bardzo potrzebne dzieki niemu jest dalej komuś potrzebny i tak to traktuj.Co do tych Polaków to faktycznie jest to smutne że tak grzebiemy w śmieciach po Eurolandzie , jest również mnie przykro z tego powodu i na nic radość że następuje zmierzch Europy (chyba z dużej litery-zabij za każdym razem nie wiem) czy to widzisz ? Po prostu jesteśmy biednym złupionym narodem.I na nic wyśmiewanie się z Niemca że wyrzucił 6 letnią drukarkę HP o obciążeniu miesięcznym 85000 stron przy wydrukowaniu 30000 stron-którą ja kupiłem, jego stać na takie głupstwa mnie już nie.Wracając do Polaków zawsze dobrze pracowaliśmy jak ktoś obcy nami kierował,kiedy przyszła wolność znów nam odbiło jako kierujący jesteśmy głupio okrutni dla naszych podległych braci nie bez odzewu.Popatrz ile naszych fachowców dobrze pracuje za granicą-poprostu jest tam lepszy klimat ,daję ale i biorę.Czy spotkałeś się n.p. z opinią że u Polaka z USA warto pracować-raczej nie , lepiej pracować u Żyda,Włocha...Tak widocznie ten naród ma i stąd może ta mała literka p.Generalizują- głupi naród,nie jest to na szczęście prawda

Pozdrawiam

"Jako Polak byłbym zobowiązany za odrobinę wysiłku i sprawdzenie pisowni przed wysłaniem. Już prawie się przyzwyczaiłem do gufna zamiast gówna, ale są granice. O dyslekcji i dysgrafii też już słyszałem.

Pozdrawiam."

Odpowiadam pan Korwin jest 72 letnim człowiekiem który z przyczyn dziejowych ma pewną formę autyzmu i niestety Ty musisz się z tym pogodzić,ma także trudną do zrozumienia wymowę czego doświadczyłem osobiście,ma również coś czego Ty przez następne lata długo nie będziesz miał-doświadczenie życiowe.Od takich ludzi jak dają to trzeba brać ,być może zdarzy się jakiś plew ale masz rozum i go odrzucisz.Tak to jest ze starszymi ludzmi.Wyobraś sobie że ja też jestem dys...coś tam i nie dla tego żebym to miał w dupie nigdy nie wiem jak się pisze polska, polak ,Polska, Polak-właściwe sobie wybierz.Dla porównania powiem Ci że z rysunku technicznego, w pięciostopniowym ocenianiu u mojego nauczyciela miałem 6 cała reszta klasy miała dwójki i ledwo trójki.Jaki bład możesz w życiu jeszcze popełnić uświadomię Ci na swoim życiowym błedzie.W 1987 roku trafiłem do szpitala,obok mnie na łóżku dostawili pacjęta mimo dostarczonych środków cały czas jęczał .Ja w końcu nie wytrzymałem i wygarnąłem gościowi że wstydził by się tak jęczeć jak baba-gość się trochę uciszył,nad ranem zmarł-miał raka.Do dziś mnie to prześladuje .

Miłego samopoczucia i poprawności ortograficznej bo o taką najłatwiej życzę

Cześć ja bym wolał RA ( istota pozaziemska, z którą Carla Rueckert rzekomo nawiązała kontakt telepatyczny).

A tak serio jeśli byś dojrzał do tego TASCAMA CD-601mkII, to tutaj będzie chyba najtaniej +49 395-58-134-34 Lucyna Wojcikowska .Teraz mają w niemczech urlopy,ale jak znasz angielski to też się dogadasz

gościu mówił że można się z nimi targować i coś jeszcze urwać,lub coś dołożą.

pozdrawiam

Jak bym miał kasę to byłby to ten pierwszy na drodze do olimpu ,jakbym nie wiedział co zrobić z pieniędzmi to byłby to ten

Ukryta Zawartość

Jest to urządzenie którego końcówki produkcji jeszcze można kupić nazywa się TASCAM CD-601mkII

tu jest strona

Ukryta Zawartość

Tu masz cenę napędu i zdalnej klawiatury cena tak po połowie nie musisz kupować klawiatury

Ukryta Zawartość

poszukaj w necie jakieś dwa tygodnie temu znalazłem zenę 5400 zł brutto

Można też ściągnąć odsłuchać i gdyby nie pasował zwrócić- przez firmę niemiecką,może nawet z dwie stówki taniej,musiał bym póżniej jakbyś dojrzał poszukać telefonu do niemiec obsługa w języku polskim

pozdr

Rafael

Jeśli chcesz mieć coś fabrycznie nowego z górnej półki (napęd taki jak w Esotericu) a nie musi koniecznie ślicznie wyglądać tylko ma grać to możesz się zmieścić w cenie 6000 zł.jeśli wchodzisz w to to dam Ci cynk co i gdzie .Przytrzyjmy nosa tym snobom na forum-dla mnie muzyka ma tak brzmieć tak jak w naturze i czym bliżej się do niej przybliżam tym więcej mam z tego frajdy

pozdrawiam

Rafaell

Co do napędu CD AA i odbierania nie chciałbym wydać żadnej krzywdzącej opini ,Może przez to że głośniki AA wtedy przezemnie słuchane nadawały się raczej do małych pomieszczeń.Ty masz 31 m2 a ja 36m2 więc trochę basu pomieszczenie nie zniszczy;) Dżwięk był dość przyjemny na średnicy ale niskie tony nijak nie były naturalne (może zbyt mały subwofer) Musisz się z szefem AA jakoś umómówić żeby odsłuchać napędu u siebie.Całkiem możliwe że ci się spodoba.Jeśli masz uzbieraną kupkę to może by coś poszukać używanego na audiogonie znacznie lepszego za 1/2 ceny

pozdrawiam

Rafaell

Ślicznie dziękuję to było bardzo miłe.Gdybyśmy do Świąt nic do siebie nie pisali ,to życzę Tobie i Twojej Rodzinie zdrowia i wielu miłych razem spędzonych chwil

pozdrawiam

Rafael

Postaram się mu to jutro przekazać-sadzę że ta pewna agresja wynika z wieku jedni miękną a drudzy są upierdliwi. Sam jestem ciekaw co z tych jego nagrań Okudżawy wyniknie powinny w przyszłym tygodniu dotrzeć do Łady Gorpienko która jest nim zafascynowana i siedzi w jego piosenkach po uszy.Korwinowi to forum jest bardzo potrzebne dzieki niemu jest dalej komuś potrzebny i tak to traktuj.Co do tych Polaków to faktycznie jest to smutne że tak grzebiemy w śmieciach po Eurolandzie , jest również mnie przykro z tego powodu i na nic radość że następuje zmierzch Europy (chyba z dużej litery-zabij za każdym razem nie wiem) czy to widzisz ? Po prostu jesteśmy biednym złupionym narodem.I na nic wyśmiewanie się z Niemca że wyrzucił 6 letnią drukarkę HP o obciążeniu miesięcznym 85000 stron przy wydrukowaniu 30000 stron-którą ja kupiłem, jego stać na takie głupstwa mnie już nie.Wracając do Polaków zawsze dobrze pracowaliśmy jak ktoś obcy nami kierował,kiedy przyszła wolność znów nam odbiło jako kierujący jesteśmy głupio okrutni dla naszych podległych braci nie bez odzewu.Popatrz ile naszych fachowców dobrze pracuje za granicą-poprostu jest tam lepszy klimat ,daję ale i biorę.Czy spotkałeś się n.p. z opinią że u Polaka z USA warto pracować-raczej nie , lepiej pracować u Żyda,Włocha...Tak widocznie ten naród ma i stąd może ta mała literka p.Generalizują- głupi naród,nie jest to na szczęście prawda

Pozdrawiam

"Jako Polak byłbym zobowiązany za odrobinę wysiłku i sprawdzenie pisowni przed wysłaniem. Już prawie się przyzwyczaiłem do gufna zamiast gówna, ale są granice. O dyslekcji i dysgrafii też już słyszałem.

Pozdrawiam."

Odpowiadam pan Korwin jest 72 letnim człowiekiem który z przyczyn dziejowych ma pewną formę autyzmu i niestety Ty musisz się z tym pogodzić,ma także trudną do zrozumienia wymowę czego doświadczyłem osobiście,ma również coś czego Ty przez następne lata długo nie będziesz miał-doświadczenie życiowe.Od takich ludzi jak dają to trzeba brać ,być może zdarzy się jakiś plew ale masz rozum i go odrzucisz.Tak to jest ze starszymi ludzmi.Wyobraś sobie że ja też jestem dys...coś tam i nie dla tego żebym to miał w dupie nigdy nie wiem jak się pisze polska, polak ,Polska, Polak-właściwe sobie wybierz.Dla porównania powiem Ci że z rysunku technicznego, w pięciostopniowym ocenianiu u mojego nauczyciela miałem 6 cała reszta klasy miała dwójki i ledwo trójki.Jaki bład możesz w życiu jeszcze popełnić uświadomię Ci na swoim życiowym błedzie.W 1987 roku trafiłem do szpitala,obok mnie na łóżku dostawili pacjęta mimo dostarczonych środków cały czas jęczał .Ja w końcu nie wytrzymałem i wygarnąłem gościowi że wstydził by się tak jęczeć jak baba-gość się trochę uciszył,nad ranem zmarł-miał raka.Do dziś mnie to prześladuje .

Miłego samopoczucia i poprawności ortograficznej bo o taką najłatwiej życzę

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Zgłosiłem Twój wpis do moderacji.

Czy można jakoś powstrzymać Twój słowotok i psucie Forum? Już nie piszę w swoim żartobliwym tonie - nie pomaga.

Czy nadal czujesz się atakowany, szczuty, obrażany inwektywami? Czy nadal chcesz swoją niezborną paplaninę tłumaczyć swoimi chorobami? To jest wstyd, przynosisz ujmę ludziom naprawdę pokrzywdzoym przez los.

Jesteś po prostu żałosny - być może chory, ale to niczego nie tłumaczy. Twój opiekun powinien Ci ograniczyć dostęp do mediów, oczywiście poza łazienką.

>Przytrzyjmy nosa tym snobom na forum

Takie masz ambicje. Wyżywaj się na forum, to lepsze dla ludzi, bo strach pomyśleć co byś zrobił mając broń.

BEZ ODBORU PSYCHOLU.

Grzesz czy to wszystko aby do mnie, ty rozumiesz co napisałeś ? czy ta twoja tania wełna w twoim pokoju przeznaczona do ocieplania budynków z zewnątrz zastosowana do wytłumiania ściany ze względu na zawartość formaldechydu o czym cię w składzie budowlanym nie poinformowano nie zaszkodziła ci ? Wrzuć google i zobatrz jak na organizm działa formaldechyd zawarty w wełnie ? jak myślałeś ze spoiwem jest co-powietrze wyciągnij wnioski o ile jest jeszcze nadzieja że będziesz w stanie

>Czy mam zacytować Twoje prywatne listy do mnie? Na pewno tego chcesz? Admin może to zrobić od razu.

>Już nie piszę w swoim żartobliwym tonie -

>Twój opiekun powinien Ci

>ograniczyć dostęp do mediów, oczywiście poza łazienką.

>BEZ ODBORU PSYCHOLU

rafaell nie chce sie wtracac ale po co ujawniac privata, tego nikt nie robi, nie po to jest privat by go ujawniac, nie interesuje mnie wasza wymiana powiedzmy pogladow, tylko o fakt upubliczniania rzeczy prywatnych, jak dla mnie nieladnie

intuos, 21 Kwi 2007, 23:33

widzisz jeśli jesteś kulturalny i masz faktycznie skrupuły to uwierzysz mi na słowo i nie przeczytasz zawartości ujawnionej korespondencji. Jeśli nie to wykażesz się ludzką ciekawością i wścibskością i to jest bardziej nieładne. Ja staram się nic nie ukrywać nie mam przynajmniej się czego wstydzić jestem człowiekiem i wolę pokazać swoje słabości , nie jestem jakimś zakłamanym s..... na pokaz.

Tak w ogóle to nie ma miczego za bardzo zazdrościć także przynajmniej nikogo to nie boli .a to ze muzyka w życiu bardzo pomaga to chyba wszyscy wiemy w mniejszym lub większym stopniu

Raz jeszcze proszę, nie piszcie do mnie na forumowy priv, bo go nie mogę odczytać. Prywatne wiadomości kierujcie na mail, adres jest w zakładce "o mnie", jak ją rozwiniecie.

rafaell

nie nieczytalem tego co tam jest napisane, pare pierwszych linijek dopoki nie zrozumialem co czytam, ale z drugiej strony podales to na talerzu, wiec ciezko nawet to ominac

no ale wolna wola wolny wybor

To ja może dla odmiany może coś merytorycznie....

Grzesz>>

SR80 grają trochę "awanturniczo" i czasem może być faktycznie za ostro. Na przykład SR225 są dużo łagodniejsze i dojrzalsze.

Z tymi przetwornikami to niezła bzdura. Już SR125 ma zmiany w przetwornikach i usuwane naprężenia materiałowe z membran. Zupełnie nowe są w SR325i, w referencyjnych Grado też.

Dla fanów Grado i cierpliwych czytelników podsyłam obszerny wywiad z Johnem Grado:

Ukryta Zawartość

Wspomina się tam też na temat nowych Statement i wyraźnie jest napisane

"John was tighted lipped about it, but did say the driver was new".

Czyli sprawa jest jasna, a sam konstruktor nie chce się za bardzo wypowiadać o stronie technicznej GS1000.

Ukryta Zawartość

bartezzz, jak widzisz, nie mogę się doczekać - to tylko kilka dni:) Jednak trafiając na takie inforrmacje (od fana Grado) jak z tymi przetwornikami, to można się poczuć dziwnie. Wydało mi się to mało prawdopodobne, ale znam nie takie numery.

"John was tighted lipped about it, but did say the driver was new" Tu jest jednak podkreślenie tego faktu, czyli coś jest na rzeczy. Nikt jednak nie oczekuje, że w każdym modelu będzie inny przetwornik - poza modelem najwyższym, ten musi się czymś różnić.

Pozdrawiam.

Grzesz, no jasne,że nie wszystkie mają nowe przetworniki ;) Co z grubsza o zmianach w kolejnych modelach jest napisane na stronie gradolabs.com W tym wywiadzie jest też rozmowa o SR325i. Nie bardzo mi się chce już szukać konkretnie tego fragmentu ;) ale też jest napisane,że w związku z tym,że różnica między starymi SR325, a 225 była zbyt mała to na jubileusz firmy John zupełnie przeprojektował 325tki i też dostały nowe przetworniki. Przypuszczają (bo on oczywiście milczał),że korzystał z doświadczeń z aluminiowych PS-1. Te były robione na rynek profesjonalny przez jego wuja Josepha Grado (założyciela firmy).

No cóż, dobę po rozpoczęciu odsłuchów zmuszony jestem przyznać, że Ultrasone Edition9 to zwierzyna najgrubszego rodzaju, prawdziwy słuchawkowy tyranozaur.

A ja zakupiłem takie oto słuchawki.Jutro powinna dojść przesyłka.Powiedzcie, co o tym myślicie ???

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pastwo, ja się niczego nie boję, tylko szkoda mi czasu, bo w czwartek oddaję.

Niesamowita razpiętość pasma, super szczegółowość, nieprawdopodobna wyrazistość artykulacji i bas o sile grzmotu.

>Niesamowita razpiętość pasma, super szczegółowość, nieprawdopodobna wyrazistość artykulacji i bas o

>sile grzmotu.

.

..ciekawe czy jest jakas szansa ze pojawia sie u polskiego dystrybutora czy lub tez czy ktos zajmuje sie sprowadzaniem ich do Polski.czekamy na recenzje :)

Ale zanim zaczniencie zamawiać, może poczekajcie na całościową recenzję, bo są jednak i pewne mankamenty w tym cudzie (serio) techniki.

mchwala, 22 Kwi 2007, 20:53

>ciekawe jak w praktyce działa S-logic...

on już działa dla tego pytasz ,gorzej ze stroną dystrybutora na kraj, ja bym zmienił S-logic-webmastera na +S-logic-webmastera wersja turbo.

zasadniczo fakt, że "on już działa" nie jest odpowiedzią na moje pytanie jak działa (czy rzeczywiście naśladuje wrażenie dźwięku otaczającego)...

mchwala, 22 Kwi 2007, 21:38

>zasadniczo fakt, że "on już działa" nie jest odpowiedzią na moje pytanie jak działa (czy

>rzeczywiście naśladuje wrażenie dźwięku otaczającego)...

AKG K1000 miało tak działać były nawet 20 lat temu w kosmosie i robiono tam z nimi różne próby miały ułatwić kosmonautom usuwanie zaburzeń wynikłych z nieważkości (z błędnikiem). Na ziemi zaczeli robić specjalne procesory na kartę chipową która miała po włożeniu do urządzenia najlepiej indywidualnie dobierać dżwięk(uwzględniając indywidualną budowę ucha )w specjalnym procesorze tak żebyśmy go najnaturalniej odbierali namiastką tego jest Hearo999 .Każda Karta wymagała badania słuchu u dystrybutorów którzy mieli mieć przynajmniej jedno urządzenie na dany kraj .Firma AKG dostała całkiem niezłe pieniądze na te badania kosmiczne,co zaowocowało także w póżniejszych produktach.Ta technologia wcale nie była taka prosta skoro mimo dużej dotacji i prób od niej odstąpiono.Sądzę że jednak parę takich urządzeń jest po ludziach i trzeba śledzić aukcje,jedyny problem to z tym programatorem-trzeba indywidualnie przeprogramować kartę według kodu zrozumiałego dla urządzenia.

Także ja bym się tą literką z przodu tak nie podniecał,napewno za tym nie stały tak duże pieniądze i placówki badawczo naukowe jak za AKG K1000 i jego systemem przestrzennej symulacji 3D (dżwięk w trzech wymiarach).takich systemów Quazi przestrzennych jest sporo ale tylko AKG miało takie duże środki na badania i chyba było najbliżej

Pozdrawiam

Rafaell

mchwala

Nic nadzwyczajnego ten S-logic nie czyni. Stereofonia jest bardzo dobra, ale przestrzenność na przykład Staxa Omegi jest całościowo znacznie lepsza. Te słuchawki mają inne atuty niż przestrzeń, choć niektórzy utrzymują, że S-logic wymaga dwutygodniowej adaptacji słuchacza. Tego jednak nie będę miał okazji sprawdzić.

Rafaell, dzięki za interesujące zestawienie. Bawiłem się software'ową wersją Hearo Playera, jednak faktycznie nie rzuciła mnie ona na kolana, testowałem kilka plug-inów mających za zadanie zmieniać słuchawki w głośniki, ale zawsze po ich wyłączeniu grało lepiej. Zastanawiam się czy wogóle odbiór dźwięku przez słuchawki może w pełni imitować odsłuch "z natury".

To co pisali w opisie S-logica, że jakoby system wykorzystuje odbicie od własnej małżowiny słuchowej, pogłębiając tym samym wrażenie lokalizacji pozornych źródeł mogłoby być ciekawsze, niż software'owa obróbka. Ale może to tylko pięknie brzmi na papierze.

mchwala, 22 Kwi 2007, 22:41

może niezbyt trafione ale papier jest cierpliwy wszystko przyjmie

Dolby Headphone działa wdług mnie bardzo dobrze. Nie ma się wrażenia, że do dzwięku zostaje wprowadzona jakaś sztucznosć a scena stereo robi sie dużo "obszerniesza"

Muszę uzupełnić swoją wypowiedź. Podłączyłem wczoraj wieczorem słuchawki do kina domoweg - wrażenia przy odtwarzaniu dźwięku przestrzennego są niesamowite. Zapewne to samo byłoby w przypadku wzmacniacza Grace.

• Pokaż nowe odpowiedzi