Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

googluję po rosyjskich stronach :-)

dzięki temu odkryłem dla siebie Fostexy T50 RP (te "amfitony ułuczszennyje")

ja Tobie niczego nie wytykam Rafaell ale DLACZEGO trywalizujesz i ośmieszasz ciekawe rzeczy tylko dlatego, że niedostatecznie dobrze znasz język?

graaf, 19 Cze 2007, 14:28

Już mam dość czytania kolejnych zachwytów nad rzekomo cudownym produktem,póżniej okazuje się to burzą w szklance wody a wkurzeni nabywcy zostaja jak palanty z czymś co miało być och i ach .Wolę posłuchać produktu na jakimś dobrze zrealizowanym materiale i sam stwierdzić czy mi się podoba czy nie .Za dużo cwaniactwa i różnych niewidocznych dla laika nici rządzi tym światem.Ludzie macie uszy to ich używajcie, głową też czasem warto ruszyć.Lepiej z mądrym stracić niż z głupim zyskać. Tak kupiłem stare ale świetnie grające prawie za bezcen głośniki Marek 41 duże dzięki co za bas ! i reszta niczego sobie.O ShureE500 napisałem ze mają spory dołek miedzy 10-12kHz i to je dyskfalifikuje jak ktoś czyta to sobie wyrobi zdanie nim w3ywali 2Kzł staram się być obiektywny i uczciwy i czasem też coś ciekawego napiszę mądry skorzysta,.głupi pójdze ze stadem na rzeż baranków

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

niestety ale fostexy nie maja szans z yamahami a nawet z amfitonami, a twoja przerobka ich nausznikow grafie to niestety ale jak nic w stosunku do modyfikowanych yamah, ta modyfikacja musi wejsc duzo glebiej niz nusziki, natomiast budowa wewnetrzna 50rp jest juz nie do podrasowania, wiec wiele wiecej oprocz tego co ty zmodyfikowales nie wycisniesz, yamahy przy nic hto zupelnie inna bajka, niba podobna ale po wniknieciu w szczegoly dzien i noc

Re: Piotr Ryka, 19 Cze 2007, 15:11

>Na kiedy chcesz 650-tki?

wiesz Piotrze, fajnie, że zgodziłeś się je wysłać i że nie żywisz żadnej urazy, ale idąc za Twoją radą i z uwagi na deficyt czasu chyba je sobie faktycznie odpuszczę

teraz jak znajdę chwilę czasu to wolę pobawić się z korekcją cyfrową np. jak zrobić z E2 - E500 i co z tego wynika itp.

serdecznie pozdrawiam!

p.

Re: intuos, 19 Cze 2007, 15:33

>niestety ale fostexy nie maja szans z yamahami a nawet z amfitonami

no popatrz, jakie to wszystko subiektywne

a na ruskim forum pisali "amfitony ułuczszennyje" itp. och-ach

>, a twoja przerobka ich

>nausznikow grafie to niestety ale jak nic w stosunku do modyfikowanych yamah

hoho! a na moje ucho różnica kolosalna

co właściwie zrobiłeś?

>yamahy przy nic hto zupelnie inna

>bajka, niba podobna ale po wniknieciu w szczegoly dzien i noc

napisz coś więcej, bardziej konkretnie, chętnie się czegoś dowiem :-)

fostexow nie modyfikowalem(swoich), sluchalem 50rp2,

i stad to moje porownanie, co prawda zbyt krotkie ale roznice slychac na pierwszy rzut ucha:)

zupelnie inna moim zdaniem szkola dzwieku, o duzo mniejszej plastycznosci , acz jest w nich to co we wszystkich ortho, spojnosc..no i prosto z pudelka 50 sa lepsze niz 40

graaf

>teraz jak znajdę chwilę czasu to wolę pobawić się z korekcją cyfrową np. jak zrobić z E2 - E500 i co

>z tego wynika itp.

Jak Ci się to uda zrobić tylko korekcją cyfrową to będziesz gość, tylko bezmyślnie nie naśladuj tej dziury między 10-12Khz

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Piotr Ryka

Nie daje mi spokoju temat kabla do GS1000. Czy jest symetryczny, tzn od każdej słuchawki aż do jacka biegną 2 przewody. To bardzo by mi ułatwiło ewentualną przeróbkę.

Piszesz, że kiedyś dorobisz do Ultrasonów srebrny kabel. Tak się złożyło, że ostatnio użyłem srebrnych lub posrebrzanych przewodów / RCA, XLR, kabel słuchawkowy/ . Ogólnie można powiedzieć, że srebro ,,gra'' jaśniej, ale gdy się wpasuje w system dzwięk może być znakomity. U mnie do posrebrzanego przewodu słuchawkowego dołożyłem srebrny XLR i było za świetliście i skromnie na dole pasma / choć góra pasma i przestrzeń najlepsze jakie u siebie słyszałem / i wróciłem do miedzi.

Cieszę się, że często podkreślasz rolę wzmacniacza i jego zgranie się ze słuchawkami. Może jeszcze kupię słuchawki, które lepiej zgrają się z moim. Ale i tak nie jest żle.

Holy

Jutro zapytam Darka o zwykły kabel w Grado, bo on wymieniał go w moich SR-60, ale zapewne jest taki sam jak w AKG 701. Sam raczej w tej sytuacji nie przerobisz, bo przetworniki w RS-1 i GS-1000 są zatopione w kleju i potrzebne jest firmowe oprzyrządowanie, by się za to brać. Niektórym ryzykantom się wprawdzie udało, ale to wielkie ryzyko.

Zakładam wymianę kabla na srebrny w E9, bo one mają brzmienie "tłuste" i "mokre", a poza tym srebro jest jak wiadomo lepsze do lamp. Natomiast GS-1000 wymagają raczej kabla miedzianego, bo mają skłonność do osuszania brzmienia i nawet ze wzmacniaczem lampowym srebrny kabel do nich wydaje mi się problematyczny i niemożliwy do zastosowania w ciemno.

nygus, 19 Cze 2007, 08:15

Za parę dni będą znowu w Warszawie Grado GS-1000. Posłuchaj tego prawdziwego słuchawkowego high-endu, aby tylko był wygrzany.

poszły za 1225 zł - dobra cena, nieprawdaż Zdezi?

lepsza niż oferta którą miałeś od Piotra :-)

cień na aukcji kładzie uczestnictwo w niej w ostatnich minutach komisu (użytkownik "darcing"), za pośrednictwem którego kupiłem te słuchawki miesiąc temu za 1900 zł

teraz ustawili sobie miminum na 1200 zł :-/

dobrze, że jakiś nabywca przebił ich o 25 zł :-) bo byłaby afera a tak tylko lekki niesmak

Piotr Ryka

Dziekuję, jak będziesz coś więcej wiedział na temat kabla Grado, napisz proszę. Pisząc o łatwej przeróbce miałem na myśli tylko wymianę wtyczki na czteropinową, aby wykorzystać wyjście zbalansowane we wzmacniaczu.

graaf -->

Cena dobra jak za mocno używane GRADO :) i niższa niż proponował Piotr Ryka :)

Szkoda że wtopiłeś na tym biznesie kilka stówek :(

pozdrawiam,

zdezi

tak bywa, nie pierwsze to i pewnie nie ostatnie wtopione pieniądze ;-))

choć staram się wydawać ostrożnie

w tym przypadku wydać niestety musiałem, bo koledzy zawiedli

ale uważam, że warto było posłuchać RS-1, także były to nie najgorzej wydane pieniądze

w końcu to nie biznes tylko hobby, przyjemności czasem kosztują :-)

pzdr.

graaf

ps.

gdybyś kompletował system na słuchawki (niedawno pisałeś) to polecam SR225 także w atrakcyjnej cenie :-)

Holy

Rozmawiałem właśnie z Darkiem i według niego w Grado do muszli dochodzą po dwa kable - plus i minus - które dopiero w tym nieszczęsnym trójniku są zastępowane trzema. Tak więc symetryczna przeróbka na wtyk 4-pinowy jest prosta; wystarczy odciąć powyżej trójnika. Nie da się natomiast łatwo dołożyć trzeciego kabla do każdej muszli, czyli zera. Ono jednak daje wyłącznie ochronę przed ewentualnym mikrofonowaniem.

>cień na aukcji kładzie uczestnictwo w niej w ostatnich minutach komisu (użytkownik "darcing"), za

>pośrednictwem którego kupiłem te słuchawki miesiąc temu za 1900 zł

>teraz ustawili sobie miminum na 1200 zł :-/

Niby dlaczego? Darcig to mój znajomy, który w moim zastępstwie wystawiał RS-1, a teraz chciał je po prostu sobie kupić, widąc, że cena jest atrakcyjna.

to pewnie niuanse, ale ja bym nie kupował rzeczy od cżłowieka, któremu ją sprzedałem, za 60% ceny korzystając ze "szczęśliwej okazji"

po prostu głupio by mi było

bo taka "szczęśliwa okazja" jest "nieszczęśliwą okazją" dla aktualnego sprzedawcy

powiem szczerze, że raczej bym ich nie wystawiał bez ceny minimalnej, gdybym się spodziewał, że ciągu miesiąca aż tak zmieni się "zainteresowanie" licytujących

te 1500 to jednak one są warte, mimo wszystko

>Darcig to mój znajomy, który w moim zastępstwie wystawiał RS-1, a teraz chciał je po prostu sobie kupić

aukcja grzecznościowa?

a ja myślałem, że nie mogłeś mi ich wysłać do posłuchania, o co prosiłem, bo "oddałeś do komisu"?

Były w komisie, a za jego zgodą równocześnie wystawione w necie, bo tak się zawczasu umówiłem i pod tym warunkiem dostał je komis. Darcig jest wielkim fanem Grado, ale nie stać go było na cenę poprzednią. Z tą aukcją zawaliłeś sprawę zwłaszcza tym, o której się kończyła godzinie. Sam Darcig dałby więcej, ale właśnie siedział za kierownicą i nie zdążył.

>Z tą aukcją zawaliłeś sprawę zwłaszcza tym, o której się kończyła godzinie.

? zawaliłem?

wisiały 12 (dwanaście) dni, a cenę maksymalną można było sobie ustawić jaką się chciało, także kiedy się jechało samochodem

no ale jeśli ktoś za 1200 chce coś za co sam dostał 1900...

czy chciał ustawić 1300, ale nie zdążył?

to ja przepraszam

Na pociechę powiem Ci, że ja dostałem za nie tylko 1500 zł, bo tak się umówiłem i z komisem, i z aukcyjnym wystawcą. Pieniędzy nawet nie widziałem. Są w Warszawie, czekają na transformator i jeszcze ich pewnie będzie za mało.

• Pokaż nowe odpowiedzi