Skocz do zawartości
IGNORED

Prog rock - SUITA WCZECHCZASÓW.

mciej

Rekomendowane odpowiedzi

>fubb

Ja Spartacusa posiadam w swojej kolekcji i cenię sobie tą płytę....

Grupa Triumvirat nie jest może jakimś moim ideałem, ale czasami chętnie wkładam ją do szuflady CD'ka ;-)))

Witajcie! fajny wątek. Przypominją mi sie czasy sprzed trzydziestu lat kiedy to postanowiłem sobie na jednej z tasm zebrac wszystkie dostepne wtedy u starszych kolegów suity...:) Były to oczywiście Echa Pink Floyd, tegoz samego Atomowe serce matki. Ciemna strona, samam w sobie suita nie robiła jeszcze wtedy na mnie takiego wrażenia (ciekawe czemu?). Był jeszcze Syzyf i Zwierzatka futrzaste z Ummagummy - fantastyczne!!!! ale już trudniejsze wtedy do osiągnięcia. To były czasy!!!

potem powalił mnie zespół Procol harum swoija suitą: In Held 'twas in I. Piękne. A teraz jak wykonuje to Transatlantic. No i Yes - Close to the edge... To juz było niebo (i jest!). Chyba jak dla mnie numer jeden, chociaz wzbraniam się od takiek klasyfikacji. Oczywiście Enerson Lake and palmer i tarcus oraz obrazki z wystawy... Poza tym wiele innych. Szokowałay mnie yesowe Opowieści z topograficznych oceanów i szokuja nadal. małe i wieksze formy grupy Focus (nastrój cudowności!!!). Tym nas wtedy karmiono. Doprawiając uroczymi kawałkami grupy Omega. Naprawde były urocze a Załodziej czasu w wersji angielskiej był fantastyczny. Zresztą Węgrzy mieli swoich wielkich takżę. A u nas: Niemen i Budka suflera. A jednak jak dla mnie sbb - NIE DO POBICIA!!! Tyle cudownych suit... ktoś pisał że VAn der Graff to plumkanie... Jak dla mnie to niebiańskie plumkanie! peter Hammil mistrz sam w sobie. A za zachodnia granica działo się nie mnie, ale nas do tego nie dopuszczano, wiadomo: polityka.. Niemcy w poczatku lat 70-tych byli bezbłedni! posłuchajcie chociazby pierwszej płyty Scorpions!!! To dopiero suita! A UFO i flying? Odlot sam w sobie! Do tego bardziej undergroundowe: Out of focus, CAn, Ammon Duul... i wiele wiel innych, które teraz sobie stoją na płeczce u mnie... A mam tego cos okoo tysiąca... jest co słuchać (ale rankiem wychodzac do pracy zawsze mi czegoś brak....). jets i młodziez progmetalowa: Dream thetaer i ich Change of seasons - jak dla mnie mistrzostwo suity współczesnego rocka! Długo by pisac, słuchajcie w każdym razie bez uprzedzeń. i Dlatego posłuchajcie np. Skaldów i ich Krywaniu, krywaniu... Gwarancja wrażeń fantastycznych! piszcie, piszcie ale lepiej słuchajcie, słuchajcie... Pozdrawiam. Maciek

Bardzo fajny wątek!

Urosła mi lista płyt do przesłuchania! Wszystko co mi przyszło do głowy zostało już wymienione,

ale są tu pozycje których złuchałem jakieś 15-17 lat temu i wtedy mnie muliły.

Ciekawe jak to zabrzmi teraz. No, szykuje się niezła zabawa!

Dzięki mciej!

R.U.S.T.

Chylę czoła.

Pozdrawiam oburącz.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.