Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer + Monitor Audio BX5

smax

Rekomendowane odpowiedzi

Pioneer A 30 + CD PD30 + Monitor Audio BX5 . Czy taki zestaw w takiej konfiguracji zagra na przyzwoitym poziomie . No bo co tu wymagać za 5 tys zł :

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

https://www.audiostereo.pl/topic/103158-pioneer-monitor-audio-bx5/

Witaj,

rozumiem, że poszukujesz kompletnego nowego systemu audio w budżecie około 5 tys. zł. ?

Jeśli tak, to proszę podaj więcej szczegółów, m.in. jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe, jakie gatunki muzyczne, jakie zespoły najczęściej słuchasz, jakie preferujesz brzmienie, jaką funkcjonalność systemu wymagasz, czy masz preferencje w kwestii budowy, kolorystyki kolumn.

Czekam na odpowiedź

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Chce kupić wzmacniacz +cd + dwie kolumny. Pokój 20 m/kw .słucham takich zespołów : pink floyd , dire straits ,metallica itp oraz muzyka poważna . Kolumny nie mogą być czarne :)

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

Witaj,

wybrana przez Ciebie konfiguracja jest optymalna. System spokojnie nagłośni Twoje pomieszczenie, dając dźwięk dynamiczny, bardzo szczegółowy, jasny, trochę techniczny.

Jeśli miałbym zaproponować Ci zestaw, który moim zdaniem znacznie lepiej poradzi sobie z Twoimi gatunkami muzycznymi, zaproponowałbym elektronikę NAD C316 BEE / C516 BEE z kolumnami Monitor Audio Bx5 lub (moja sugestia) Audio Acadey Phoene III. Warto także posłuchać elektroniki Marantz PM 5004 / CD 5004 oraz zestaw kolumn Tannoy Mercury V4.

Jeśli masz taką możliwość, serdecznie zapraszam na odsłuchy do naszego salonu. W przypadku pytań, wątpliwości i oferty finansowej jestem do dyspozycji.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

A kto miał do czynienia z tym cudem :) Taga Platinum v.2 F-100 ?

A kto miał do czynienia z tym cudem :) Taga Platinum v.2 F-100 ?

Właśnie jestem po odsłuchu CANTON GLE 476 i mam bardzo pozytywne wrażenia :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dodam od siebie że to świetne kolumny,mam f100

Wczesniej.Maestro,Stx,Mercury,B&W,Mordaunt Short Kef.Potrzeba im trochę miejsca,bo na początku bas pojawiał się z tyłu,po odpowiednim ustawieniu grają świetnie z dynamiką Paradigm wysokich modeli.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Po kilku godzinach odsluchu kupiłem zupełnie co innego . Denon 720 wzmak + cd i kolumny Elac 68.2 .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.