Skocz do zawartości
IGNORED

dali zensor 7 -> swans diva 6.2F

Marcin_49996

Rekomendowane odpowiedzi

moj pierwszy post na tym forum, a i odrazu sie przyznam ze jeszcze jestem laikiem w kwestiach audio, takze ciut wyrozumialosci, prosze...

szykuje sie do wymiany kolumn w moim wlasciwie pierwszym zestawie audio. na poczatku gralem dali zensor 7 podpiete pod rotel rb971->rc972->rcd952 pozniej wymienilem wieze rotela na denon pma1500R+dcd1450R i dobrze czy nie ale nawet ja odczulem jak dla mnie kolosalna poprawe dzwieku jednakze odczuwam dosc duzy brak basu...teraz stoje przed okazja kupna swans diva 6.2F za 2600 i zastanawiam sie czy nie puscic dalej moich zensorow troche dolozyc i nie kupic tych swansow? co myslicie? czy po tej wymianie czeka mnie zmiana napedu czy uciagnie? ktokolwiek sluchal tych kolumn, gdyz ciezko zgooglowac jakiekolwiek opinie na ich temat?

https://www.audiostereo.pl/topic/103234-dali-zensor-7-swans-diva-62f/

Witaj,

taka zmiana napewno nie wniesie do dźwięku większej ilości basu. Napisz proszę w jakim pomieszczeniu to wszystko gra. Może problem leży po stronie akustyki pomieszczenia.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

sorry za pozna odpowiedz ale nie mialem dostepu do kompa....juz mowie...gra to w miejscu fatalnym, ktorego niestety narazie nie zmienie...pewnie jeszcze z rok bede musial przepekac w tej kawalerce...warunki pokojowe do sluchania sa dosc marne...2.9m miedzy kolumnami (szafka rtv+sub...ewentualnie moge suba przemiescic...GDZIES....ale szafka niestety zostaje bo narzyczona mogla by mnie pozbawic innego bardzo przydatnego elementu;P) gdyby tego bylo malo to do srodka kanapy(miejsca odsluchu) jest 2.5-2.6m czego tez nie jestem wstanie zmienic bo za kanapa mam male "biuro" a nad biurem antresoli gdzie spie, conajwyzej moge lekko przekrecic kolumny ktore teraz stoja prostopadle do sciany....co by uniknac malego nieporozumienia to...czasami slucham dnb i dubstepu i glownie w tych gatunkach brakuje mi basu (w innych wydaje mi sie poprostu malo miesisty ale to tylko dlatego ze lubie gdy bass jest az namacalny...miazdy, oczywiscie tylko w eletronice). rozwazam takze podlaczenie do stereo suba, aktualnie posiadam prosze sie nie smiac dali concept sub 12, kupilem go gdy moja wiedza byla rowna zeru tylko dlatego ze...byl duzy...teraz wiem ze do mojego pokoju zamkniety sie nie nadaje. myslalem o wymianie go na Yamaha SW1500 ewentualnie na Yamaha Soavo 900...ze wzgledu na ich dynamicznosc i latwosc w ustawieniu...jakies slowo rady w stosunku do tych innych subow?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.