Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki zamknięte za ok. 500 zł

chloreksodu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Szukam słuchawek zamkniętych w okolicach 500zł. Kompletnie się na tym nie znam więc proszę o pomoc.

Słucham muzyki klasycznej. Poszukuję słuchawek z :

- szeroką sceną

- żeby nie były... hmm...zamulone, ospałe, tylko dynamiczne

- wygląd nie wchodzi w grę, tylko jakość dźwięku

- obowiązkowo zamknięte

- mają mnie ponieść do nieba ; )

- w miarę wytrzymałe

Na razie moim numerem 1 są Senki 380 Pro. Jedni doradzają, drudzy odradzają.

Słucham z jakiegoś starszego Creativa (co prawda odtwarza FLAC, ale jak już wspominałem wcześniej nie znam się na tym wszystkim)

Czy te słuchawy o które pytam was w komentarzu będą stanowiły świetny duet ze starą MP4?

Jestem w tych kwestiach kompletnie zielony ;/

Proszę o pomoc

Witaj,

wybrany przez Ciebie model Sennheiser to bardzo dobre nauszniki, jednak zdecydowanie nie do muzyki klasycznej.

Zwróciłbym Twoją uwagę na słuchawki AKG k272HD. To bardzo dojrzała konstrukcja o dźwięku równym. Powinna się dobrze sprawdzić w Twojej konfiguracji, chociaż w pełni wykorzystasz możliwości nauszników z zewnętrznym wzmacniaczem słuchawkowym.

Drugą propozycją są słuchawki Audio Technica ATH-A500X. Niestety przekraczają założony przez Ciebie budżet, jednak jakość dźwięku warta jest trochę wyższej ceny. To nauszniki, które grają bardzo dynamicznie, przestrzennie, dźwiękiem żywym, swobodnym. Moim zdaniem to najlepsza konfiguracja biorąc pod uwagę Twoje wymagania. Z rabatem klubowym mam nadzieję że cena będzie akceptowalna.

Serdecznie zapraszam jeśli tylko masz taką możliwość do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych modeli nauszników. W przypadku pytań, oferty cenowej jestem do dyspozycji.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

• 1 miesiąc później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.