Skocz do zawartości
IGNORED

vincent khv-1 + jakies słuchawy ?

caralooh_pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Obecnie mam arcam fmj cd23 + vincent khv-1 + hd600. Nie gra zle, ale wiem ze waskim gardlem sa hd600. Niepokoje sie troche tym ze mimo ze w torze sa lampy nie gra to cieplo. Brakuje mi tego.Na pograniczu suchosci. Powiedzialbym ze mega naturalnie.

Zastanawialem sie nad Hifiman 500, bo podobno kazdy wzmak je ciagnie. Slucham wszystkiego, przede wszystkim wokali. Zalezy mi na cieplym brzmieniu.

Cena raczej w granicach 3-4k

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/103590-vincent-khv-1-jakies-s%C5%82uchawy/

Witaj,

a może warto także posłuchać słuchawki Beyerdynamic T1, powinny świetnie zagrać w Twojej konfiguracji.

Z

Zapraszam jeśli masz taką możliwość do naszego salonu na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

dlugo bawilem sie tym Vincentem,za dlugo.wiecej jako pre liniowy ale i takze sluchawkowy.podmienialem lampy na drogie NOS' y,ale nigdy nie uzyskalem pozadanej lampowej eufonii.zanim zmienisz sluchawki wyprobuj innego pre, zwlaszcza ze dzisiejsza cena KHV-1 jest wrecz niebotyczna!

Slyszalem ze T1 sa suche. Vicka kupilem tydzien temu na allegro 1600. Dokupilem tez Psvane. W tej cenie zywcem nie bylo co kupic.

Z lamp to widzialem tylko White Bird A na kt66, ale to tez musialby byc zakup w ciemno i wyszlo drozej.

dlugo bawilem sie tym Vincentem,za dlugo.wiecej jako pre liniowy ale i takze sluchawkowy.podmienialem lampy na drogie NOS' y,ale nigdy nie uzyskalem pozadanej lampowej eufonii.zanim zmienisz sluchawki wyprobuj innego pre, zwlaszcza ze dzisiejsza cena KHV-1 jest wrecz niebotyczna!

Ano. W tym torze Vincent jest wąskim gardłem, a nie HD600.

Slyszalem ze T1 sa suche. Vicka kupilem tydzien temu na allegro 1600. Dokupilem tez Psvane. W tej cenie zywcem nie bylo co kupic.

Z lamp to widzialem tylko White Bird A na kt66, ale to tez musialby byc zakup w ciemno i wyszlo drozej.

Jak musi być lampa i ma grać dobrze, to tanio nie będzie. Podług moich potrzeb to tak bliżej 4kzł. Ja nigdy nie miałem lampy w swoim torze słuchawkowym, bo nie czułem potrzeby mimo słyszenia wielu konstrukcji hybrydowych i lampowych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.