Skocz do zawartości
IGNORED

Obudowa wyciszająca dla NAS

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie jakie transfery można wyciągnąć na powerline. Gniazdka mam oddalone o ok 50-70cm (prawie dokładnie z drugiej strony ściany, kabel idzie prosto z gniazda do gniazda, pamiętam jak było przed tynkowaniem).

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Pytanie jakie transfery można wyciągnąć na powerline. Gniazdka mam oddalone o ok 50-70cm (prawie dokładnie z drugiej strony ściany, kabel idzie prosto z gniazda do gniazda, pamiętam jak było przed tynkowaniem).

Nawet przy bardzo niskim transferze (taki niektórzy użytkownicy raportują) to jest około 3,5MB/s A to spokojnie pozwoli przepchnąć plik sześciokrotnie "gęstszy" niż standardowy wav. Jednak prędkość Power Line jest większa w praktyce zwykle sięga 7-9MB/s.

A WiFi 54Mbps to ile jest ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Wifi w trybie G to jest roboczo koło 6MB/s. N to do 35MB/s.

Realnie odpowiednio 2,5MB/s i 12MB (N karta sieciowa 300Mb), Ale spokojnie na N ogladałem filmy HD.

Jeszcze nie spotkałem formatu audio (stereo) który by przekroczył 1MB/s.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Pytanie jakie transfery można wyciągnąć na powerline

Nie wiem dokładnie jakie - w instrukcji piszą, że do 200Mb/s ale to zapewne nierealne.

Pliki video HD to telewizora idą bez zająknięcia więc gęste flac to przy tym pikuś.

Odległość chyba nie stanowi tez problemu - ja mam dysk na innej kondygnacji niż sprzęt.

Posiadam adaptery powerline 200 u siebie. Wygląda to mniej więcej tak:

Komputer odtwarzający muzykę - router - powerline - sieć - powerline - switch - NAS (do routera wpięty jest jeszcze jeden komp + obsługuje wifi; do switcha jest wpięty jeszcze jeden komp; poza tym jest jeszcze osobny komputer podpięty pod powerlina w kolejnym pokoju). Wszystko działa razem bez jakiejkolwiek czkawki.

Realny transfer z NASa do kompa odtwarzającego muzykę to >4 MB (megabajtów, nie bitów). Wystarcza to absolutnie do wszystkich rodzajów muzyki włączając w to obrazy SACD. I do filmów HD też.

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

Dzięki serdeczne za info. Po przeanalizowaniu wszystkich za i przeciw ... postanowilem przewiercić dziurę w ścianie :)

Pytanie jakie transfery można wyciągnąć na powerline.

W zależności od standardu to test HomePlugAV -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niemniej jeśli:

Gniazdka mam oddalone o ok 50-70cm (prawie dokładnie z drugiej strony ściany, kabel idzie prosto z gniazda do gniazda, pamiętam jak było przed tynkowaniem).

To nie ma co się w tańcu... tylko borować i podciągnąć kawałek skrętki! Tylko dobrej - prawdziwie miedzianej :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.