Skocz do zawartości
IGNORED

TRINITY - nowe polskie monitory aktywne weszły do sprzedaży

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

Namawiam na AEON-y.

IO na tyły.

Tak mam jako jedyny na forum preamp z aktywnymi APS-ami po 8-latach dyskutowania ( nudzą mnie takie dyskusje bez wsparcia empirycznego) po XLR-ach. Made by USA. Import prywatny..

A na forum dyskutanci ... co to można taniej i taniej kupić na np. allegro albo na e-bayuou.

Chyba jedyny w Polsce ?

No, BODEX , chłopie, kup, ew. wypożycz , testuj i napisz.

Masza załatwiony wypożyczenie dla testu !!!

Napisz na adres ...

Jest naprawdę nudno, bo ile lat można pisać o tym samym ...

No i ten mój wygłup z "boskimi" TRINITHY.

Ale to nie było tak bardzo głupie.

Wg wykresu I IO I AEONy sa rowne "jak stol", a jednak slychac roznice. Trudno zeby nie bylo - w koncu spora roznica w rozmiarze niskotonowca, Chyba wlasnie dlatego IO wydaja mi sie rowniejsze, a w AEONAch przejscie miedzy wysokotonowcm a duza membrane jest inne - jakby troche wycofana srednica. Ciekawe jak sie do tego maja Coax'y - kusi zamknieta obudowa.

• 1 miesiąc później...

Wg wykresu I IO I AEONy sa rowne "jak stol", a jednak slychac roznice. Trudno zeby nie bylo - w koncu spora roznica w rozmiarze niskotonowca, Chyba wlasnie dlatego IO wydaja mi sie rowniejsze, a w AEONAch przejscie miedzy wysokotonowcm a duza membrane jest inne - jakby troche wycofana srednica. Ciekawe jak sie do tego maja Coax'y - kusi zamknieta obudowa.

Widziałem pomiary AEON - na prost są faktycznie dość równe, ale pod kątem jest spadek SPL w średnicy. Biorąc więc pod uwagę, że pokój w którym słuchamy nie jest komorą bezechową, a słuchamy z nie tak maleńkiego dystansu, to na skutek mniejszego SPL z odbić w średnicy wzgl. góry i basu, będziemy mieli słyszalną tą dziurę. ... dla tego nie mam przekonania do dwudrożnych monitorów z wielkim wooferem pokroju 8,66" (taki jest w AEON). Taki wielki woofer po prostu ma kiepskie promieniowanie pod kątem w średnich tonach, kiedy usiłuje je grać.

Namawiam na AEON-y.

Na przód idealne byłyby Trinity (nie ma dziury w średnicy).

IO na tyły.

IO już nie są produkowane, a następcy wciąż niema.

" Widziałem pomiary AEON - na prost są faktycznie dość równe, ale pod kątem jest spadek SPL w średnicy."

Z tego właśnie powodu nie siadam z boku, tj. pod oknem.

Raczej wypycham z centrum miłych gości i członków najbliższej rodziny.

" Widziałem pomiary AEON - na prost są faktycznie dość równe, ale pod kątem jest spadek SPL w średnicy."

Z tego właśnie powodu nie siadam z boku, tj. pod oknem.

Raczej wypycham z centrum miłych gości i członków najbliższej rodziny.

Jeśli twój pokój to nie komora bezechowa, to nie ma znaczenia gdzie siądziesz.
  • 3 miesiące później...

Janunio, już nie jesteś osamotniony ;). Właśnie odpaliłem zestaw: Onkyo PRSC 886, na przodach APS Trinity, centralny i surr APS Aeon. Jak dla mnie rewelacja. Zarowno przy odsłuchu stereo jak i wielokanałowym.

Jeśli twój pokój to nie komora bezechowa, to nie ma znaczenia gdzie siądziesz.

Prawie tak ma.

Poddasze, kopertowy sufit, ca. 40 m2, wata izolacyjna nie przykryta odeskowaniem.

Puszysty dywan o grubości 3-4 cm. Dwie ściany sosnowe deski.

Jak się wchodzi to uszy odczuwają natychmiast wybitne warunki bezechowe.

KRISS;

Ślinię się z zazdrości.

TRYNITY są boskie.

GRATULUJĘ.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.