Skocz do zawartości
IGNORED

Zastąpienie karty dźwiękowej interfejsem audio

Naprostowany

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, nie ma żadnych informacji o tym, jak interfejsy do 600zł - Fast Track II, E-mu 0404, Alesis IO 2, Presonus Audiobox i inne - napędzają głośniki i słuchawki służąc też jako karta dźwiękowa w odsłuchu muzyki i do filmów czy gier.

Aktualnie mam Audiotrak Maya U5 i z racji, że chcę sobie sprawić dobry mikrofon, pomyślałem o sprzedaniu i wymianie na interfejs.

Ktokolwiek ma informacje lub jest posiadaczem tych kart i może się wypowiedzieć o nich jako o samym źródle? Najwygodniej byłoby porównać, na przykład: "Presonus to lepsza jakość dźwięku niż Audiotrak Prodigy Cube".

Da się przez nie podłączyć pierdziawki komputerowe 2.1 przez normalny mini jack, ale nie wejście słuchawkowe?

Ktokolwiek ma informacje lub jest posiadaczem tych kart i może się wypowiedzieć o nich jako o samym źródle? Najwygodniej byłoby porównać, na przykład: "Presonus to lepsza jakość dźwięku niż Audiotrak Prodigy Cube".

Da się przez nie podłączyć pierdziawki komputerowe 2.1 przez normalny mini jack, ale nie wejście słuchawkowe?

Mam Emu 0404 od kilku lat i jestem zadowolony z jakości dźwięku, ma wyjście mini jack.

Mam Emu 0404 od kilku lat i jestem zadowolony z jakości dźwięku, ma wyjście mini jack.

Jakie monitory i słuchawki jest w stanie dobrze napędzić? Dobrze separuje dźwięk w grach?

Może po prostu macie jakieś wskazówki jak znaleźć informacje o tym, jakim dany interfejs jest źródłem. Generalnie jestem bardzo zadowolony ze swojego Audiotraka Maya U5 i jak już wydaję 4 stówki, to przy okazji chcę lepszy dźwięk.

@up

Chcę dokonać zakupu już dziś więc można prosić o pomoc? Pzdr

Czy separuje dźwięk w grach, to nie wiem. U mnie pracuje jako dac na zmianę z Apogee. Porównać tych dwóch urządzeń nie potrafię, bo Apogee gra tak ze dwa razy głośniej. Problemem są sterowniki do Emu pod Win7 64 bit - przestali uaktualniać, ale wszystko chodzi z komputera przez usb na tych,które można znaleźć w internecie.

Możesz sprawdzić jeżeli w coś grywasz? Najprościej w starym Counter Strike :>

Idzie podłączyć pasywne głośniki do e-mu? Do Focusrite 2i2 ponoć tak i napędzają dobrze.

Możesz sprawdzić jeżeli w coś grywasz? Najprościej w starym Counter Strike :>

Idzie podłączyć pasywne głośniki do e-mu? Do Focusrite 2i2 ponoć tak i napędzają dobrze.

Nie gram w gry komputerowe, pasywnych kolumn nie podłączysz, chyba że o czymś nie wiem, pzdr.

Nie gram w gry komputerowe, pasywnych kolumn nie podłączysz, chyba że o czymś nie wiem, pzdr.

Od sprzedawcy słyszałem, że do scarlett 2i2 idzie spokojnie podłączyć :o

Od sprzedawcy słyszałem, że do scarlett 2i2 idzie spokojnie podłączyć :o

To niech ten sprzedawca jeszcze napisze Ci do którego gniazda można podłączyć pasywne głośniki ;) :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

swoją drogą powinni dodać info na diagramie że monitory powinny być albo aktywne albo pasywne.

Tam jest wyjście liniowe.

Wiecie który interfejs do 800zł napędzi pasywki? Z tych starszych - e-mu 1820 da radę? W ogóle to jest dobra skrzynka jako źródło dźwięku? W zestawie z kartą wewnętrzną ją sprzedawali, a jak sobie radzi bez niej?

Wiecie który interfejs do 800zł napędzi pasywki?

Ja takiego nie znam.

Z tych starszych - e-mu 1820 da radę? W ogóle to jest dobra skrzynka jako źródło dźwięku? W zestawie z kartą wewnętrzną ją sprzedawali, a jak sobie radzi bez niej?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja takiego nie znam.

Ukryta Zawartość

Widziałem to wcześniej i albo jestem otumaniony, albo ciężko mi stwierdzić, jak sam Interfejs napędza mikrofony pojemnościowe i jakim jest źródłem dźwięku w komputerze (to jest jakie słuchawki i głośniki dobrze napędza).

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.