Skocz do zawartości
IGNORED

Canton GLE 490 charczy głośnik średniotonowy, co można zrobić?

smieszny6

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam od jakiś 3 lat dwie kolumny Canton GLE 490 podpięte do Denon DRA-500AE. Wszystko do pewnego czasu grało super pięknie az do czasu zabawy w słuchanie bass testów na youtube... W jednej z kolumn chyba siadł głośnik średnio tonowy tj. przy cichym słuchaniu jest ok, ale już po podkręceniu amplitunera do 30% mocy głośnik zaczyna charczeć... Sporo oszczędzałem na ten sprzęt i nie mam za dużo siana żeby wysłać kolumnę do serwisu, gwarancji już nie ma, jest jakaś możliwość żeby w domu naprawić głośnik? oczywiście jeśli to głośnik a nie przetwornica czy coś innego bo do konca się na tym nie znam... Czekam na pomoc!!! Pozdro.

Obawiam się, że bez wizyty w serwisie się nie obejdzie- te głośniki to nie standardowe typy dostępne w sprzedaży, tylko produkty Cantona (ewent. dla Cantona). Wszelkie naprawy typu "wymiana cewki", mogą jedynie zmienić parametry głośnika, a przez to finalne brzmienie kolumny.

Cześć, ja mam na swoje Cantony 5 lat gwarancji...ale jak by mi się takie coś przydarzyło co Tobie, to zdecydowanie kontakt z serwisem Canton. Pozdrawiam

Dzięki za informacje, tak myślałem że bez serwisu się nie obejdzie... : / dzwoniłem do serwisu z zapytaniem ile mogłaby kosztować naprawa, ale nie potrafią tego określić, pan pod słuchawką powiedział że jak zobaczymy to policzymy : ) Do czasu naprawy znalazłem tymczasowe rozwiązanie aby nadal korzystać z dwóch kolumn : ] odłączyłem uszkodzony głośnik, pozostałe 3 działają bez zarzutu.

Bezpośrednio w firmie CANTON można zapytać mailem podając typ głśnika ile kosztuje wymiana na nowy egzemolaż. W serwisie Polskim dodają marże i WAT.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.